Verhuur widgetHuur een Dicar Motorhome

;

Huren bij Dicar is zorgeloos genieten

Ontdek jouw voordelen

Huur je een motorhome bij Dicar, dan maak je op alle vlakken de juiste keuze.

100% vertrekgarantie

Technisch probleem of de motorhome te laat binnengebracht door de vorige huurder? Geen probleem, wij voorzien in elk geval een evenwaardig alternatief. Jij vertrekt 100% zeker op vakantie.

jonger dan 3 jaar

Wij verhuren uitsluitend motorhomes die jonger zijn dan drie jaar. Dit betekent dat je altijd met een (zo goed als) nieuw model met de modernste voorzieningen op pad gaat.

Volledig uitgerust

Wij bouwen onze verhuurvloot uit met volledig uitgeruste motorhomes en gaan dus een stap verder dan de basismodellen. Wij zorgen voor: airco, zonneluifel, fietsendrager, mp3, gasflessen en meer.

Prijs all-in

Met Dicar ken je geen zorgen onderweg. De prijs omvat een omniumverzekering en is inclusief bijstand. Verder zorgen we ook voor voldoende gas en toiletvloeistof. Zo hoef jij enkel bezig te zijn met de leuke zaken.

Helpdesk

Onze medewerkers staan altijd voor je paraat. Tijdens een infoavond of bij het afhalen van jouw motorhome krijg je een uitgebreide toelichting van alle functionaliteiten. Daarnaast zorgt een digitale handleiding ervoor dat je onderweg je gids bij de hand hebt.

Last minute deals

Reis in de komende 2 weken en krijg 10 % korting

Benimar Cocoon 496

De Benimar Cocoon 496 is een half integraal met een centraal bed, veel ruimte en comfort. Deze motorhome is geschikt voor mensen die graag het gevoel van thuis in hun mobilhome terugvinden.

Mc Louis Carat 473

Deze half integraal is een speciale serie ontwikkeld door Dicar. Deze full option motorhome heeft ruime twinbedden die om te vormen tot één groot ligvlak, een grote garage voor fietsen en een elektrisch hefbed.

Mc Louis Glamys 26

De Mclouis Glamys 26 is je ideale reispartner als je in groep of met het gezin op reis wil vertrekken.
In deze alkoof heb je vele zit -en slaapplaatsen en veel opbergruimte.

Voor ieder een voertuig op maat

Kies hieronder jouw motorhomevakantie

Extra info

Bijkomende informatie over huren bij Dicar

Standaard huurovereenkomst

Bekijk onze huurfolder of tips voor je vertrekt.

Speciale huurovereenkomst

Vraag een offerte op maat of neem contact op.

Veelgestelde vragen

Bekijk onze FAQ en vind het antwoord op jouw vraag

Voor elk voertuig in onze verhuurvloot heb je een rijbewijs B nodig.

23 jaar voor de vans (Mc Louis Menfys, Benivan 144, Elios 63LB)

25 jaar voor de Malibu en alle motorhomes

Dat kan eenvoudig via onze site met de online booking tool:

 1. Selecteer een type wagen, een periode en/of het aantal personen.
  Bekijk wat er nog mogelijk is en stuur ons jouw aanvraag.
 2. Je krijgt de bijhorende offerte ter ondertekening toegestuurd.
  Het gekozen voertuig wordt nu 5 dagen voor jou gereserveerd.
 3. Bevestig jouw boeking binnen deze 5 dagen.
  Na deze 5 dagen komt de motorhome/periode terug vrij voor andere klanten.

Wens je ondersteuning bij het boeken, mail dan rechtstreeks naar verhuur@dicar.be of bel ons op 014 57 99 99.

Ja hoor, al onze prijzen zijn inclusief BTW.

Airco op motor

Fietsendrager

Luifel

Aansluitsnoer 220V

Vulslang voor water

Emmertje

Blik en borstel

Radio-cd speler met bluetooth (te koppelen met de meeste gsm’s), DAB met USB connectie

Dvd-speler met scherm

2 gasflessen

Wc product

2 stabilisatie spieën

Volle dieseltank

Volle watertank

Matrasovertrek passend bij het type motorhome

 • Een kook- en eetpakket: gratis
  Geef dit zeker door bij jouw boeking, want sommige mensen nemen liever hun eigen spullen mee. En alles dubbel voorzien zorgt ook voor dubbel gewicht.
  Wat zit er allemaal in pakket? Borden, bestek, glazen, kopjes, soepkommen, pan, kookpotten, vergiet, opscheplepel: alles voorzien voor gebruik in de motorhome uiteraard.
 • Een tuinpakket: gratis
  Geef ook zeker door bij jouw boeking, want sommige mensen nemen liever hun eigen spullen mee. En alles dubbel voorzien zorgt ook voor dubbel gewicht.
  Het tuinpakket bestaat uit een opplooibare buitentafel en stoelen.
 • Winterbanden: 75€
  Als je in de winter door landen reist waar winterbanden verplicht zijn, is het jouw verantwoordelijkheid om dit vooraf door te geven. Zo kan ons team dit voorzien op jouw motorhome.
 • Poets binnen: 125€
  Je krijgt van ons de motorhome netjes gepoetst mee bij vertrek. Zowel binnen en buiten zal deze blinken. Als je na de reis geen zin hebt om zelf binnen te poetsen, dan kan je dat altijd laten uitvoeren door ons team.
  Geef dit door bij je boeking, zodat wij hiermee rekening kunnen houden in onze planning.
 • Poets buiten: 60€
  De meeste mensen kiezen ervoor om de motorhome bij het inleveren enkel binnen te poetsen. De buitenpoets laten ze uitvoeren door Dicar om zeker geen schade aan te richten.
  Een buitenpoets mag absoluut niet in een carwash en ook niet met een hogedrukreiniger of schuurmiddelen. Maar ons team kan jou hiervan ontlasten: geen enkel probleem dus!
 • Kussens en dekens: om hygiënische reden vragen we om dit zelf te voorzien.
 • Een GPS: de meeste mensen gebruiken gsm apps zoals Waze omdat ze veel voordelen bieden. Ze zijn altijd up-to-date en houden rekening met files, werkzaamheden en omleidingen.
 • Eten en drinken: natuurlijk weten wij niet wat jij het lekkerst vindt, dus ook dat mag je zelf voorzien. Maar doordat je reist in een huis-op-wielen kan je altijd en overal makkelijk bij een supermarkt terecht. Om niet te veel gewicht mee te vervoeren kan je ook “on the road” voor vers eten kiezen.

Elke klant krijgt een tijdslot toegewezen voor ophaling en inlevering. Ons team staat op het afgesproken moment voor jou klaar om jou persoonlijk uitleg te geven over jouw motorhome. Bekijk dit als een check-in (namiddag) & check-out (voormiddag) in een hotel. Zo hebben we voldoende tijd om de wagen opnieuw gebruiksklaar te maken voor een nieuw avontuur.

In het hoogseizoen worden er vooraf infoavonden georganiseerd in groep. Je ontvangt dan een uitnodiging per mail.

Het is dus héél belangrijk dat jij dit tijdsstip respecteert: we willen alle reizigers voor en na jou ook dezelfde kwaliteit bieden.

Wanneer deze afgesproken tijdstippen niet aangehouden worden, wordt de kost in rekening gebracht volgens onze algemene huurvoorwaarden.

Op zaterdag, zondag en feestdagen zijn er geen ophaal- en inlevermomenten mogelijk.

Wanneer de ophaaldatum < 2 maanden is, ontvang je de volledig factuur van ons na boeking. Indien de ophaaldatum > 2 maanden is, ontvang je eerst een voorschotfactuur van 450€. Ongeveer een maand voor vertrek krijg je de restfactuur via mail. Het volledige bedrag dient 30 dagen voor ophaling van de motorhome op de Dicar rekening te staan. Zonder betaling zal een motorhome uiteraard niet afgeleverd worden.

Onze volledige verhuurvloot is omnium verzekerd voor schade, met eigen risico van 1.500€ per schadegeval aan het voertuig. Pechbijstand is ook inbegrepen, dus onderweg kan je daar altijd beroep op doen. Je kan eenvoudig Fiat, Ford of Citroën Assistance bellen. Schade onderweg dien je binnen de 24u telefonisch aan Dicar te melden, zodat Dicar de nodige maatregelen kan treffen voor terugkomst.

Onze voertuigen zijn verzekerd in EU landen, zoals aangegeven op het verzekeringsbewijs.

Ja. Bij ophaling wordt er een waarborg van 1.500€ betaald / gereserveerd via visa.

 • Per weekreservering zijn 2.000km inbegrepen
 • Weekendverhuur = max. 950km inbegrepen
 • Per extra gehuurde nacht komen er 300km bovenop
 • Huur > 3 weken = onbeperkt aantal km’s
 • Extra gereden km’s = 0,20€ / km

De wagens in de verhuurvloot hebben allemaal de nieuwste euronorm “6” met een zeer lage uitstoot. Met deze wagens mag je de lage emissiezones tot 2029 ‘niet betalend’ binnen. De wagens in onze verhuurvloot zijn maximum 3 jaar oud. Hierdoor voldoen ze altijd aan de nieuwste euronorm.

Dat varieert tussen de 2000-4000km en is afhankelijk van de rijstijl, het gewicht van de motorhome en de gekozen route.

Het verbruik is +-10 liter. Uiteraard is dit afhankelijk van het type motorhome, de rijstijl, het gewicht van de motorhome en de gekozen route.

Er is een anti-diefstalsysteem met stroomonderbreker voorzien op elke motorhome. Sowieso raden we aan om kampeerplaatsen te kiezen waar jij een veilig gevoel hebt. Op campings of camperplaatsen is meestal sociale controle van medekampeerders. Op afgelegen plaatsen in de natuur is de kans groot dat je niemand tegenkomt en het dus lekker rustig is.

Dit is afhankelijk van het type voertuig en kan je terugvinden op het CoC in de wagen. Het is belangrijk dat je hiermee rekening houdt. Elke motorhomegebruiker is immers zelf verantwoordelijk bij het overschrijden van de MTM (maximum toegelaten massa) en de eventuele boetes of gevolgen hieraan verbonden.

Geen enkel probleem. Jouw voertuig kan gratis op de voorziene parking aan de verhuurhal staan gedurende de volledige huurperiode. Het terrein wordt ’s nachts afgesloten. Jouw wagen staat dus veilig.

Dicar voorziet standaard twee gasflessen. Om veiligheidsredenen is het niet toegestaan om meer dan twee gasflessen te vervoeren in een motorhome. Indien nodig kan je bij de meeste grote tankstations een nieuwe gasfles aanschaffen.
Informeer je vooraf over de veiligheidsmaatregelen voor het vervoer van gasflessen. Dit kan per regio afwijken en ook de aansluitingen kunnen anders zijn.

Ondanks dat skivakanties zeker mogelijk zijn met motorhomes/campervans hebben we ervoor gekozen om de voertuigen in onze vloot hiervoor niet in te zetten.  

Jammer dat je misschien wenst te annuleren, maar het kan uiteraard wel. Hier gelden onderstaande afspraken.

Bij annulering betaal je:

 • Tot de 30e dag voor vertrek: het verschuldigde voorschot
 • Vanaf de 30e tot de 14e dag voor vertrek: 50% van de huursom
 • Vanaf de 14e dag tot de laatste dag voor vertrek: 90% van de huursom
 • Op de dag van vertrek zelf of later: de volledige huursom

Nee, extra toestellen zoals een friteuse, microwave, waterkoker zijn niet toegelaten.

We willen iedereen zoveel mogelijk laten genieten van het reizen met een motorhome. Daarom mag jouw huisdier zeker mee op avontuur. Maar omdat we met iedereen willen rekening te houden, zijn huisdieren enkel toegelaten in de aangeduide modellen.

 • Bij vertrek en aankomst wordt de km-stand genoteerd. Indien je meer kilometers hebt gereden dan inbegrepen in jouw huurperiode, betaal je 0,20€ per extra km.
 • Het is belangrijk dat je de motorhome op het afgesproken tijdslot terug binnenbrengt. Wanneer je te laat bent, wordt er per aangevangen uur 50€ in rekening gebracht.
 • Zorg er alstublieft voor dat de afvalwatertank (30€) en de toiletcassette (50€) volledig leeg en gespoeld zijn. We beschikken over een eigen ‘Dicar Sanistation’, waar je heel eenvoudig gebruik van kan maken. Deze bevindt zich aan de poort vlakbij de verhuurhal.
 • Je krijgt de motorhome volledig volgetankt van ons mee bij afhaling. Wanneer bij binnenkomst de dieseltank niet volledig gevuld is, zal de dieselkost en een servicekost van 30€ aangerekend worden.
 • Als we een boete ontvangen in de periode dat je op reis was met onze motorhome wordt de boete doorgerekend met een administratiekost van 30€.
 • Je kan bij het boeken doorgeven of je de motorhome binnen of buiten zal poetsen. Indien het voertuig niet voldoet, zal de kost doorgerekend worden (binnen 125€, buiten 60€)