Wat is een vochtmeting?

Wat houdt een vochtmeting in?

Bij een vochtmeting wordt de camper op de belangrijkste plaatsen gecontroleerd op eventuele indringing van vocht. Op bijgevoegde tekening van een uitgevouwen camper kan u zien op welke punten aan het dak, de wanden en de vloer we met een speciaal toestel nagaan of er vocht in de camper aanwezig is.

Bij het dak wordt in de vier hoeken gemeten op de verbinding dak/wand. De dakluiken worden rondom gemeten en ook de doorvoeren zoals bv. de schoorsteen krijgen extra aandacht. Het meten van de voor- en achterwand en de zijwanden neemt de meeste tijd in beslag. Elke wand wordt in de boven- en onderhoeken gemeten. Per wand wordt verder rond alle doorvoeren gemeten, zoals rond de deur en de ramen. Maar ook rond serviceluiken, in de wand ingebouwde contactdozen, roosters, …

Bij de vochtmeting van de vloer worden alle vier de hoeken van de bodemplaat gemeten. De meter wordt vanuit een hoek naar links en rechts verplaatst binnen de beschikbare ruimte. Ook rond de twee wielkasten wordt de vloer gemeten.

Om de vochtmeting zo correct en vlot mogelijk te laten verlopen vragen wij u om uw camper zo leeg mogelijk binnen te brengen.

Wat kost een vochtmeting?

De kostprijs van de vochtmeting is per merk verschillend.

Voor het grootste deel van de door Dicar verkochte merken kost deze € 110, met uitzondering van:
Dethleffs & Etrusco: € 150
Carthago & Morelo: € 185

Kom langs op afspraak

Als je alleen maar een vochtcontrole wil laten uitvoeren, zonder andere werken, kan je zelf een datum kiezen via onderstaande knop. Als je een vochtcontrole wenst in te plannen samen met andere (herstellings)werken, doe je dit best via het service formulier. Een medewerker van Dicar zal je vervolgens een datum voorstellen.