OPENDEURDAGEN Geel & Wetteren van 14 - 17 juni, 10u - 18u!

Afspraak voor vochtmeting

Wat houdt een vochtmeting in?

Eerst en vooral is je jaarlijkse vochtmeting zeer belangrijk. Dit is nodig om de garantie op je camper te behouden. Bij een vochtmeting controleren we de motorhome met een speciaal toestel op de belangrijkste plaatsen op eventuele indringing van vocht. Deze meting is regelmatig nodig voor een langere levensduur van jouw motorhome, én zoals al eerder aangehaald voor jouw garantie.

Op bijgevoegde tekening van een uitgevouwen camper kan je zien op welke punten aan het dak, de wanden en de vloer we nagaan of er vocht aanwezig is.

Bij het dak meten we in de vier hoeken op de verbinding dak/wand. Daarnaast controleren we rondom de dakluiken en ook de doorvoeren zoals bv. de schoorsteen krijgen extra aandacht. Het meten van de voor- en achterwand en de zijwanden neemt de meeste tijd in beslag. Elke wand wordt dan ook in de boven- en onderhoeken gemeten. Per wand meten we verder rond alle doorvoeren, zoals rond de deur en de ramen. Maar ook rond serviceluiken, in de wand ingebouwde contactdozen, roosters enzovoort wordt er gemeten.

Bij de meting van de vloer controleren we de vier hoeken van de bodemplaat. De meter wordt vanuit een hoek naar links en rechts verplaatst binnen de beschikbare ruimte. Ook rond de twee wielkasten wordt de vloer gemeten.

Om de vochtmeting zo correct en vlot mogelijk te laten verlopen, vragen wij je om jouw motorhome zo leeg mogelijk binnen te brengen.

  • Maak je camper volledig leeg (inclusief bovenste kasten en garage). 
  • Verwijder dekbedden en loszittende tapijten.
  • Verwijderen persoonlijke spullen op plaatsen waar werken moeten uitgevoerd worden. 

Anders zijn we genoodzaakt om extra kosten in rekening te brengen voor het leegmaken en inladen van het voertuig.

Plan hier je afspraak

Wil je enkel een vochtmeting laten uitvoeren? Klik dan op één van de buttons hieronder om een afspraak te maken.

Wens je de vochtmeting te combineren met andere (herstellings)werken? Gebruik dan het algemeen service formulier.