Accessoires

Accessoire shop

Bij een motorhome beschik je over een ruime keuze aan accessoires om het reizen zo praktisch, comfortabel, veilig en zelfstandig mogelijk te maken. Hieronder vind je een overzicht van de meest populaire accessoires. Bij de aankoop van een nieuwe motorhome zijn een aantal hiervan inbegrepen in het gratis Dicar-Pack. Het Gratis Dicar-Pack is een accessoirepakket ter waarde van € 1.980.

Gratis Dicar Pack*

Behoudens accessoire reeds aanwezig of technisch niet mogelijk. Geen Dicar-pack op Vans en de merken Carthago en Morelo.*

Praktisch en comfortabel

Luifel

De luifel is één van de meest handige accessoires. Je verdubbelt je leefruimte in oppervlakte met dit overdekt terras. Terwijl je geniet van de buitenlucht biedt het bescherming tegen regen en zon. Je kan met een gerust hart buiten eten en de kinderen hebben extra ruimte om te spelen. De knikarmluifels kunnen zowel op het dak als tegen de wand worden gemonteerd. Je kan de luifels op een eenvoudige manier opendraaien. De uitschuifbare steunpoten zijn met een kliksysteem vastgehecht in de beschermkap. Eenmaal opgesteld mag je zeker niet vergeten om de poten te stabiliseren met de bijgeleverde touwen en haringen. Maar bij hevige wind is het aangeraden om het luifel dicht te draaien.

Turboventilator

Deze ventilator wordt geplaatst in de opening van één van de dakluiken. Het is een zeer krachtig toestel dat in twee richtingen werkt. De ventilator zorgt ervoor dat alle geuren en kookdampen worden afgevoerd. Draai je de ventilator in de omgekeerde richting, zorgt hij voor frisse lucht van buitenaf.

Tv en dvd

Voor de reizigers die onderweg nog graag genieten van hun favoriete soap of die op de hoogte willen blijven van alle nieuwtjes op het thuisfront, is dit een onmisbaar accessoire. Ook de (klein)kinderen die bij slecht weer graag naar hun favoriete film kijken, doe je hiermee een plezier. De toestellen die we bij Dicar plaatsen zijn lichtgewicht flatscreen tv’s met geïntegreerde dvd-speler (12 volt), ideaal voor de mobilhome.

 

Schotelantenne

Een schotelantenne is noodzakelijk om tv-zenders te kunnen ontvangen. De antenne wordt geplaatst op het dak van de camper. Je kan kiezen uit een manuele of een automatische satelliet. Bij een manuele schotelantenne moet je de satelliet handmatig richten om ontvangst te krijgen, bij de automatische gebeurt dit vanzelf. Je hebt ook een kaarthouder en abonnement nodig van bv. tv-Vlaanderen (bij ons verkrijgbaar). Let er op dat er geen struik, boom, plant of … zich tussen de schotelantenne en de satelliet bevindt. Elk klein obstakel betekent verlies van signaal. Zelfs bladeren kunnen hiervoor zorgen. Het kan zijn dat je bij bepaalde weersomstandigheden (regen, hagel, sneeuw) dan ook last hebt van signaalverlies.

Fietsendrager

Er bestaan dragers voor 2, 3 of 4 fietsen. Maar houd er rekening mee dat 4 fietsen een grote belasting zijn voor de achterwand van jouw camper. Respecteer dan ook het aangegeven draagvermogen van de fietsendrager. Sta nooit op de fietsendrager en rijd voorzichtig over oneffenheden in het wegdek. Kijk ook na of er bevestigingspunten voor een fietsendrager zijn voorzien op jouw camper. Is dit niet het geval, dan kan je hiervoor ook terecht bij Dicar. Bij motorhomes met een grote garage is het ook mogelijk om fietsten te stallen in de garage. In de garage zelf kan ook een fietsendrager geplaatst worden zodat de fietsen niet omvallen.

Energie en autonomie

Zonnepaneel

Een zonnepaneel levert stroom aan de batterij van het woongedeelte. Via het zonnepaneel kan de batterij ook opgeladen worden als je niet rijdt of op het stroomnet (220 volt) aangesloten bent. Ideaal als je meerdere dagen op dezelfde locatie wil verblijven waar geen netspanning beschikbaar is. Een zonnepaneel is bovendien meer geschikt voor een camper dan bv. een stroomgroep. Een stroomgroep weegt zwaarder, maakt meer lawaai en verspreidt een geur bij benzineverbranding.

Tweede woonbatterij

Elke motorhome is voorzien van één woonbatterij en één startbatterij voor de motor. Met één woonbatterij beschik je over genoeg stroom voor twee dagen. Je kan dit verlengen door een dubbele woonbatterij aan te kopen. Houd wel rekening met het extra gewicht van een tweede batterij.

LPG

Standaard werkt de verwarming, de boiler, het kookvuur en en de koelkast bij de meeste motorhomes op propaangas. Bij propaangas moet je de hele gasfles vervangen. Maar het is ook mogelijk om LPG-flessen te plaatsen op uw motorhome. LPG is goedkoper en je kan eenvoudig bijtanken aan een LPG-station. Het installeren van een LPG-tank is vooral aan te raden als je in de winter veel gebruikt maakt van jouw camper.