OPENDEURDAGEN Geel & Wetteren van 14 - 17 juni, 10u - 18u!

Motorhome types voor dierenliefhebbers

 • Motorhome types voor dierenliefhebbers

  Op avontuur met je trouwe viervoeter

  Of je nu de harige pootjes van je huisdier hoort trippelen terwijl je inpakt, of je lievelingskat die rustig op de achterbank slaapt terwijl je over de weg reist, reizen met huisdieren kan een onvergetelijke ervaring zijn. Hier zijn enkele motorhome types die perfect zijn voor dierenliefhebbers:

  1. De Diervriendelijke Van:

  Deze motorhomes zijn ontworpen met grote ruimtes voor je huisdieren. Onderaan het bed is er genoeg plaats voor een huisdier. Zoals je kan zien bij de Elios 59T, Bravia 599, Malibu 600 of Mclouis Menfys Discovery Van 3. Bij deze modellen zijn er geen opstapjes naar de slaapkamer, handig voor je huisdier. Als bekleding wordt er vaak voor leder gekozen omdat dit makkelijk in onderhoud is.

  2. De Ruime Camper:

  Voor grotere huisdieren is een ruime camper ideaal. Hier hebben ze de ruimte om vrij te bewegen terwijl je onderweg bent. Kies voor een indeling met extra vloerruimte of een speciale zithoek waar je huisdier comfortabel kan liggen zoals de face à face zithoek bij een McLouis Carat 470. Vaak kiezen dierenliefhebbers ook voor motorhome met enkel een hefbed, omdat de leefruimte dan groter is. De Benimar Cocoon 488 is hier een voorbeeld van. Het bed achteraan in de Bel Air 483 wordt ook vaak als thuishaven voor hondjes gebruikt. Sommige zetten dan weer een bench in de garage om hun viervoeter tot rust te laten komen.

  Campervan hond

  3. De Outdoor-gerichte Motorhome:

  Als je van plan bent om veel tijd buiten door te brengen, is een motorhome met een uitgebreide luifel of zelfs een speciale hondenren een geweldige keuze. Zo kan je huisdier veilig genieten van de buitenlucht terwijl je kampeert. Een buitendouche is heel handig om je favoriete metgezel af te spoelen zodat hij of zij proper naar binnen kan. Sommige klanten installeren zelfs een airco om hun hondje heerlijk koel te houden.

  4. De Gemakkelijke toegankelijke Camper:

  Bij dit type camper is de garage gemakkelijk toegankelijk voor huisdieren. Van binnen in de motorhome kan je de garage bereiken via een luik. Een soepele ervaring voor zowel de eigenaar als de huisdieren. Modellen zoals de Benimar Cocoon 463 en Benimar Mileo 268 zijn hier enkele voorbeelden van. Je hebt zelfs de mogelijkheid om een schuifraam met insectenwering in de garagedeuren te voorzien zodat er een betere ventilatie is. Meestal wordt dit in de garagedeur aan de luifelkant gemonteerd, maar het kan ook in beide deuren als je meerdere honden hebt. Motorhomes met een lage instap of een gemakkelijke toegankelijke slaapkamer

  Welk type motorhome je ook kiest, zorg ervoor dat je rekening houdt met de behoeften van je huisdier tijdens het reizen. Met de juiste voorzieningen en ruimte kunnen jij en je trouwe metgezel samen de mooiste avonturen beleven!

  Met honden op campervanreis

Download je Motorhome Plus gratis online

Met meer dan 280 pagina’s leesplezier is Motorhome Plus een absolute must om de motorhomewereld te ontdekken en op de hoogte te blijven.

 • Voor elke liefhebber van motorhomes
 • Met de nieuwste trends en ontwikkelingen
 • Boordevol tips, tricks en inspiratie
 • Ook verkrijgbaar in de betere dagbladwinkel en Standaard Boekhandel
DOWNLOAD

Gerelateerde artikels