OPENDEURDAGEN Geel & Wetteren van 14 - 17 juni, 10u - 18u!

Duitsland

 • Duitsland

  Met de motorhome naar Saarland is zeker een aanrader. Saarland is de hoofdstad van Saarbrücken en een prachtig gebied om te verkennen tijdens de herfst. De rivier Saar heeft er miljoenen jaren over gedaan om zich een weg te banen door het kwartsgebied. Je kan er heerlijk wandelen, kanovaren en fietsen in het mooie heuvelachtige en beboste landschap. Maar je kan er ook gezellig rondstruinen door de mooie straten met hun witte huisjes. Door zijn ligging heeft het gebied Franse en Luxemburgse invloeden.

  Route

  Met de motorhome naar Saarland: Ontdek ‘de Saarschleife’

  De Saarschleife is de mooiste rivierlus van Duitsland en hét boegbeeld van Saarland. De U-bocht is een wonder van de natuur dat de kracht van water duidelijk laat zien. Wil je dit verschijnsel van bovenaf bekijken? Volg dan het boomtoppenpad. Dit pad is ongeveer 800 m lang en slingert door het bos boven de toppen van de beuken, eiken en sparren uit. Op de immense uitzichttoren van hout en staal heb je een adembenemend uitzicht op het dal en over de heuvels van natuurpark Saar-Hunsrück. Bij goed weer kan je zelfs de Vogezen zien.

  Je hebt hier verschillende soorten wandeltochten, zoals de Traumschleifchen (droombochten). Dit zijn korte, maar aangename wandeltochten. De Saar-Hunsrück-Steig is een premium wandeltocht van in totaal wel 410 km. Verder heb je ook nog rondtochten in de buurt van de Saarschleife.

  De 9,5 km lange Stausee Tafeltour is een van de Saarlandse premiumpaden en gaat van het stuwmeer van Losheim naar Scheiden. Het meer is geschikt voor zeilen, windsurfen, waterfietsen en hengelen.

  Nationaal Park Hunsrück-Hochwald

  Het nationaal park Hunsrück-Hochwald ligt in het zuidwesten  tussen de deelstaten Rijnland-Palts en Saarland. Het  wordt omgrensd door de beste wijngebieden van Duitsland zoals de Rijn, de Saar, de Moezel en de Nahe

  Het park kent een indrukwekkende fauna en flora. Je vindt er mysterieus kronkelende wegen, groene beuken en venen. De wilde kat en de zwarte ooievaar vinden rust in de uitgestrekte bossen van het park. En je hebt hier zelfs een (wild) wolvenpark van 10 hectare.

  Het nationaal park verbindt ook de cultuurhistorische overblijfselen van de Kelten en de Romeinen. Tussen de dalen en uitgestrekte meren is er wel 410 kilometer wandelplezier gegarandeerd. Je kan er zelfs te paard gaan.

  Met de motorhome naar Saarland: Villeroy & Boch

  In de oude benedictijner abdij in Mettlach vind je achter de barokgevel het museum van Villeroy & Boch terug. De 260-jarige geschiedenis van het aardewerk en de onderneming wordt hier verteld. Het documentatiecentrum stelt de huidige productseries voor. In het museum zelf staat de cultuur en de aardewerkkunst centraal. De thema’s leven en wonen (decoratie, sanitair en huishoudartikelen) komen aan bod. Er is ook een tafelkunstafdeling die het speciaal ontworpen tafelservies van paus Benedictus XVI herbergt .

  Het café staat bekend als één van de mooiste museumcafés ter wereld. Je kan er rustig genieten van een stukje taart en een kopje chocolademelk. In het café werden meer dan 15.000 handbeschilderde tegels gebruikt. Het museum zelf is het oudste van heel Saarland, met een Engels landschapspark en een oude toren. Het contrast met de hedendaagse kunstinstallatie ‘living planet square’ kon niet groter zijn.

  Met de motorhome naar Saarland: Völkinger Hütte

  Het industriële erfgoed langs de Saar is een gigantisch ijzer -en staalcomplex uit de glorietijd van de ijzerindustrie. Het brengt  het hele productieproces op één plaats samen. Het maakt deel uit van de werelderfgoedlijst van Unesco en is de enigste in zijn soort. In 1873 is de staalfabriek ontstaan en in 1986 werd ze gesloten.

  Tegenwoordig is het een bloeiend cultureel centrum. Het centrum biedt een mix van kunst en industrie aan. Er zijn hier tal van exposities, concerten en evenementen. Er is ook een landschapstuin ‘Paradies’ met buitengewone plantensoorten. In het Science Center Ferrodrom wordt ijzer en staal voorgesteld met de vier elementen water, vuur, aarde en lucht. De honderd ervaringspalen maken er een hele beleving van.

  MEER TIPS EN REISVERHALEN?

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download je Motorhome Plus gratis online

Met meer dan 280 pagina’s leesplezier is Motorhome Plus een absolute must om de motorhomewereld te ontdekken en op de hoogte te blijven.

 • Voor elke liefhebber van motorhomes
 • Met de nieuwste trends en ontwikkelingen
 • Boordevol tips, tricks en inspiratie
 • Ook verkrijgbaar in de betere dagbladwinkel en Standaard Boekhandel
DOWNLOAD

Gerelateerde artikels