Software update Teleco

Indien je een schotelantenne hebt, zal je al gemerkt hebben dat er een update vereist is voor de Astra 23 satellietGelukkig kan je dit zelf oplossen. Hieronder een stappenplan zodat jouw satelliet weer helemaal gebruiksklaar is. Let, op! Doe dit niet onder carpoort zodat je geen brokken maakt. Indien je zonder problemen Astra 23 kan ontvangen, hoef je deze update niet te doen.

Stappenplan software update Teleco

1. Neem jouw laptop bij de hand
Indien je zelf geen laptop hebt kan je vragen om er even één te lenen bij een familielid of buur. Let op, gebruik hier een Windows geen Apple.

2. Voorzie een USB-kabel in de laptop
Je kan hier tijdelijk de kabel van de printer voor gebruiken. Deze mag je in de computer insteken.

3. Steek het uiteinde van de USB-kabel in de stuurdoos
Waar kan je de stuurdoos terugvinden? Meestal zit deze verstopt in het kastje onder de passagierszetel maar dit kan ook in het kastje boven de koelkast zijn of aan de wand van het hefbed. Steek het uiteinde van de kabel in de stuurdoos.

4. Kijk na welke kleur jouw stuurdoos heeft
Indien jouw stuurdoos wit is = FLATSAT
Indien jouw stuurdoos grijs is = TELESAT

5. Op dit moment is de kabel verbonden met jouw laptop en jouw stuurdoos. Klik op de link hieronder!

Zo kom je terecht op de helpdesk van Teleco.

6. Download het juiste programma voor jouw satelliet:

Is de stuurdoos wit? -> FLATSAT

Klik dan op de eerste link (SetupEasy.exe) bij FLATSat Easy … (zie afbeelding hieronder). Hierdoor download je het programma om de update te installeren. Vanaf hier neemt het programma de update over en kan je van hieruit alle stappen verder volgen. Het programma kan enkel op een Windows PC geïnstalleerd worden.

flatsat

Is de stuurdoos grijs? -> TELESAT

Scroll dan naar beneden tot je bij Telesat komt (SetupTelesat.exe)  … (zie afbeelding hieronder). Hierdoor download je het programma om de update te installeren. Vanaf hier kan je alle stappen van het programma verder volgen. Het programma kan enkel op een Windows PC geïnstalleerd worden.

telesat

Update laten uitvoeren op afspraak

Indien het niet lukt om de update zelf te voltooien, kan je de motorhome naar Dicar brengen. Wij hebben hiervoor een snelservice voorzien. Deze snelservice is enkel voor Teleco updates en kost € 75. Indien je ook andere aanpassingen of herstellingen wil binnen dezelfde afspraak, dient dit te gaan via een normale afspraak.