Een campervan op maat van jouw behoeften!

 

 

 • Welke van past bij jou?

  Weet je nog niet zeker welke buscamper bij jou past? Komt het hieronder te weten!

  Reizen met de camper, kampeerbus, omgebouwde bestelwagen, compacte motorhome of simpelweg van wordt steeds populairder. Rondzwerven met de Columbus, de talrijke buscampers die het straatbeeld vullen … Je kan er bijna niet meer omheen. Waarom kiezen zoveel mensen voor deze manier van reizen?

  Wel, de wereld is jouw oester. Vanaf je instapt kan je beginnen genieten en rondtrekken in alle vrijheid. Geen vertragingen, administratieve rompslomp of strakke deadlines. Je gaat luxueus kamperen met je eigen huis op wielen bij de hand. Onderweg geniet je van de talloze onverwachte natuurtaferelen die je pad kruisen. Kortom, de tocht is belangrijker dan de eindbestemming. Val je als een blok voor deze manier van reizen? Waarom kies je dan voor een buscamper in plaats van een motorhome en welke past bij jou?

  De pluspunten van een buscamper

  Dagdagelijks verkeer, een citytrip, een sport- of strandvakantie of kamperen in de natuur maar dan met net dat beetje extra onafhankelijkheid en zelfvoorzienigheid is ook perfect mogelijk met de campervan. Je kan op eigen houtje de wereld verkennen met alle voorzieningen aan boord, enkel compacter! Alles is afhankelijk waarvoor je de buscamper wilt gebruiken.

  Enkele voordelen:

  1) Compacte afmetingen (parkeren/manoeuvreren)
  2) Onopvallend voertuig
  3) Multifunctioneel (woon-werkverkeer en/of vrijetijdsvoertuig)
  4) Al het comfort aan boord
  5) Lage kosten
  6) Rijbewijs B

  Lees hier uitgebreid over alle voordelen van een campervan of buscamper.

  Het doel van je buscamper

  Als je van voornamelijk gebruikt wordt als enige (of tweede) voertuig en voor het werk, dan speelt de aanwezigheid van een ruime keuken, badkamer en aantal slaapplaatsen een mindere rol. Is het daarentegen de bedoeling om naast woon-werkverkeer de buscamper ook te gebruiken als volwaardig kampeervoertuig, dan moet er zeker voldoende aandacht besteed worden aan eten, koken en slapen.

  Het aantal personen?

  Een buscamper is eigenlijk perfect op maat van een koppel, maar ook tot vier personen behoort tot de mogelijkheden. Hou daar rekening mee bij de aankoop: tot hoeveel personen moet/wil ik te slapen kunnen leggen? Is dat uitsluitend met twee, dan is een buscamper met één bed voldoende. Is dat frequent met vier personen, dan moet je al uitkijken naar een model met een dubbel bed. Een omgebouwde zithoek leent zich meestal maar voor één persoon.

   

  De verschillende soorten buscampers

  Vans zien er voornamelijk hetzelfde uit maar je kan ze onderscheiden in vier verschillende types.

  1) Een campervan met omvormbare slaapplaatsen zonder vaste keuken (eventueel wel mobiele) of badkamer

  Een nieuw concept in de motorhomewereld. Het zijn modellen als een Peugeot Traveller, Citroën Spacetourer en Fiat Talento. De uitvoeringen zijn zeer basic en hebben meestal geen keuken of badkamer. Wel kan je de zetels omvormen tot een slaapplaats met behulp van een oplegmatras. Bij dit type haalt het dagdagelijkse gebruik meer de bovenhand dan het kampeeraspect. Bepaalde merken, zoals Hanroad, voorzien wel een mobiele kookunit die je in de koffer kunt schuiven.

  2) Buscamper zonder vast bed en badkamer met keuken en gewoonlijk een mobiel toilet

  Iets ruimer en met meer comfort is de compacte buscamper. Je kan het vergelijken met een Volkswagen California, een Mercedes Vito en een Renault Traffic. De vans leunen meer aan bij een standaard personenwagen en hebben zeer compacte afmetingen met lengtes van 499 cm tot 540 cm en hoogtes rond de 200 cm. Ze hebben niet de ruimte om een vast bed te herbergen. Slapen gebeurt in de omgebouwde zithoek of in de daktent. Een badkamer is er doorgaans ook niet maar soms is er wel ruimte voorzien voor een mobiel toilet. Als keuken beschik je over een compact gasvuur met twee pitten en een spoelbak met inklapbare kraan. Er is een kleine compressiekoelkast rond de 40 l aanwezig. Deze camperbussen beschikken over vier gehomologeerde zitplaatsen en kunnen tot vier personen te slapen leggen. Klik hier voor een voorbeeldmodel.

   

   

  3) Van ingericht als voorwaardige motorhome

  Een derde type is de typische buscamper met standaard dak, zoals we die klassiek kennen. Deze zijn verkrijgbaar in lengtes van 548 cm, 599 cm en 636 cm. De hoogte is hetzelfde als die van een standaard bestelwagen en klokt af op 257 – 260 cm, afhankelijk van het merk. Deze afmetingen, in combinatie met een breedte van 205 cm, zijn ideaal om er een volwaardige motorhome van te maken. Hier is er wel plaats om achteraan een vast bed te creëren, een badkamer met toilet en douchemogelijkheid, een ruimere keuken en een comfortabelere zithoek. Klik hier voor enkele voorbeelden. Klik hier en bekijk het model in 360°.

  4) De camperbus met verhoogd dak

  De hoogte is hier opgetrokken tot 288 cm waardoor er onder andere ruimte is om een hefbed in te verstoppen. Zonder hefbed beschik je dan over een extra riante stahoogte. Klik hier en bekijk een voorbeeldmodel.

   

  De indelingen van buscampers

  1) Dwarsbed
  De meest populaire indeling is deze met een dwarsbed. Dit type bed neemt het minste ruimte in beslag en vind je terug in buscampers van
  548 cm tot 599 cm. Je kan het bed gedeeltelijk of volledig opklappen en/of wegnemen om zo meer laadruimte te creëren.

  2) Dubbel dwarsbed
  Variant hierop is de buscamper met een dubbel dwarsbed. Je kan het vergelijken met een stapelbed. Je beschikt hier dus over vier volwaardige slaapplaatsen. De functionaliteit is hier op zijn best. Naar gelang de situatie kun je één bed of zelfs beide bedden weglaten. Ga je maar met twee weg? Dan slaap je in het onderste bed en laat je het bovenste bed eruit. Wil je fietsen vervoeren in de buscamper? Dan laat je het onderste bed weg en slaap je bovenin. Wil je de buscamper gebruiken om iets te vervoeren? Dan kun je beide bedden weglaten en de volledige achterruimte benutten als laadruimte. Dergelijk type indeling vinden we voornamelijk terug in buscampers van 599 cm.

  3) Zonder vast bed
  kampeerders die belang hechten aan ruimte, opteren voor een buscamper zonder een vast bed achteraan. Die extra ruimte gebruikt men
  voor een ruimere keuken en badkamer. Ook de zithoek wordt hierdoor iets groter. Slapen kan in die zithoek maar de voornaamste slaapplaats is een dubbel bed tegen het dak van de bestelwagen. Dit kan je dan gedeeltelijk naar beneden trekken of een extra hefdak omhoog duwen waardoor je een slaaptent bekomt. Bij dit type beschik je niet over veel ruimte om fietsen binnen te vervoeren. Wanneer je de achterste deuren opentrekt dan kom je uit op de keuken en badkamer. Een variant die je hierop kunt vinden is de buscamper met de badkamer over de volledige achterwand van de bestelwagen.

  4) Gescheiden bedden
  Koppels die op reis graag apart slapen hebben de keuze voor buscampers met twee gescheiden bedden. Afhankelijk van merk en type kan
  via een tussenstuk één groot ligvlak verkregen worden. Bergruimte heb je onder en tussen de twee bedjes. Je vind dergelijke indeling terug in lengtes van 636 cm.

  5) Hoekbed
  Een zeldzaamheid bij camperbussen, maar ze bestaan, is de indeling met een hoekbed. Ernaast bevindt zich dan de badkamer. Dit is een indeling die we veel terugvinden bij caravans. Ook hier is er minder bergruimte dan in een indeling met dwarsbed en spreken we over een totale lengte van 636 cm.

  6) Rondzit achteraan
  Terug van weggeweest is de buscamper met een grote rondzit achteraan, overgenomen uit de caravansector. Deze grote rondzit kun je omvormen tot een comfortabele slaapplaats voor twee personen. Afhankelijk van merk en type bevindt er zich boven de zithoek een hefbed. Vooraan de camper is er nog een kleine zithoek waarvan de twee cabinestoelen deel uitmaken. Dergelijke indelingen winnen steeds meer aan populariteit.

  Accessoires voor je buscamper?

  Wil je graag nog interessante accessoires toevoegen aan de buscamper? Klik hier en ontdek de 5 meest interessante accessoires voor je buscamper.

  EEN GEBRUIKER AAN HET WOORD!

  Lees hier een testimonial over één van onze klanten die zijn van nu als mobiel kantoor en tweede thuis gebruikt.

  VANSTORE

  Kies voor de ultieme vrijheid en ga op vakantie met je eigen buscamper. Naast ons enorme aanbod aan mobilhomes heeft Dicar ook de compacte motorhome van jouw dromen. Bij Dicar hebben we ongeveer een 70-tal vans in stock. We werken voor vans met zeven kwaliteitsmerkenFont VendômeMcLouis MenfysBenimar BenivanHanroadMalibuBraviaInnova zodat elke prijscategorie en mogelijke indeling verkrijgbaar is.

  Naast een nieuwe van kan je bij ons ook een tweedehands voertuig aankopen. Wij maken er een erezaak van om zoveel mogelijk vans in onze showrooms te kunnen tonen. Wil je onze mogelijkheden met eigen ogen ontdekken? Kom dan langs in één van onze showrooms. Een ervaren expert staat voor je klaar en leidt je graag rond. Op die manier vind je vast en zeker de van die perfect bij je wensen en verwachtingen past

  Ontdek hier een greep uit ons assortiment: 

  > Actueel aanbod nieuwe buscampers

  > Huidig aanbod tweedehands vans 

  > Verhuur aanbod

  WAAROM JE BUSCAMPER KOPEN BIJ DICAR?

  Topkwaliteit aan de scherpste prijzen

  Dicar garandeert ook voor vans topkwaliteit aan de scherpste prijzen. Wij werken uitsluitend met kwaliteitsmerken. Dankzij onze grote aankoopvolumes bedingen wij voor onze klanten de scherpste prijzen. Door onze ruime stock kan je de buscampers zelf ontdekken in onze showroom, je hoeft niet te kiezen uit een catalogus. Daarbij mag je rekenen op de persoonlijke begeleiding door één van onze experts. Onze experts luisteren naar jouw wensen en verwachtingen en geven je gericht advies voor het kiezen van de juiste campervan.

  Snelle levering

  Onze ruime stock maakt het mogelijk om snel te leveren. Voor je het weet ga je de baan op met je eigen buscamper. Uiteraard wordt deze op maat afgewerkt met de gewenste opties en accessoires.

  Herstellingen en onderhoud

  Samen houden we je campervan in optimale conditie. Wij beschikken over een uitgebouwd serviceteam van meer dan veertig medewerkers. Ons werkatelier is volledig uitgerust voor het uitvoeren van alle mogelijke vormen van onderhoud en iedere herstelling. Momenteel investeren we volop in onze werkplaats. Van 25.000m2 gaan we nu uitbreiden naar 63.000m2.

  Heb je nood aan een specifieke accessoire om nog meer van je compacte motorhome te genieten? Breng dan zeker een bezoek aan onze accessoireshop in de showroom van Geel.