Op motorhomevakantie met je hond? 9 handige tips

 • Op motorhomevakantie met je hond? 9 handige tips

  Ga je op motorhomevakantie met je hond, dan houd je best rekening met een aantal zaken. Hieronder hebben we enkele tips voor jou op een rijtje gezet. Zo ga jij goed voorbereid op roadtrip met je trouwe viervoeter aan je zij.

  Op motorhomevakantie met je hond. 9 handige tips

  Zorgeloos reizen met je huisdier

  Tip 1: Plan je route en accommodaties

  Zoek van tevoren uit waar er hondvriendelijke campings en motorhomeparken zijn waar je kunt overnachten. Vind je geen omheinde kampeerplaatsen, neem dan zelf een hondenpen, harnasje of lange leiband mee. Zo kan je rustig samen met je hond buiten zitten.
  In de accessoireshop van Dicar vind je alles wat je nodig hebt.

  Verder is het ook handig om te weten waar de dichtstbijzijnde dierenartsen zijn. Vraag het na voor je vertrekt. Zo weet je waar je terecht kan in geval van nood.

  Tip 2: Klik je hond veilig vast

  Een losse hond in de motorhome verdubbelt de kans op afleiding en een ongeluk. Klik je hond daarom veilig vast met een autohondengordel of zet hem in een hondenreismand. Zo kan hij comfortabel  liggen of zitten zonder de bestuurder te hinderen. Bovendien kan je hond niet ontsnappen als je de deur van de auto, de achterklep of het raam opent.

  Tip 3: Op motorhomevakantie met je hond? Check de wet- en regelgeving

  Als je naar het buitenland reist met je huisdier neem je best contact op met jouw dierenarts voor de nodige documenten en vaccinaties.
  In elk land gelden er andere regels. De voorschriften verschillen naargelang je reist naar een land binnen of buiten de Europese Unie. Zo stellen sommige landen extra eisen om besmettingen met hondsdolheid te voorkomen. Klik op deze link voor meer info.

  Tip 4: Bereid je hond voor op de reis

  Als je hond het niet gewoon is om lange afstanden te reizen, dan is het verstandig om hem hierop voor te bereiden. Maak bijvoorbeeld korte ritten met je viervoeter om hem te laten wennen aan het reizen met de motorhome. Ook is het een goed idee om je hond voor je vertrekt al te laten rondsnuffelen. Leg het favoriete speeltje, dekentje of kussen in de mobilhome. Zo voelt de nieuwe omgeving snel vertrouwd aan voor jouw huisdier.

  Tip 5: Zorg voor voldoende eten en water

  Neem voldoende hondeneten mee voor je hond tijdens de reis. Het kan ook handig zijn om het voer van je hond in afsluitbare containers te bewaren, zodat het vers blijft. Vergeet niet om voldoende waterbakjes mee te nemen en zorg er zeker voor dat je het vertrouwde voederbakje bij hebt. Zo voelt jouw hond zich snel thuis in zijn nieuwe ‘huis op wielen’.

  Heeft je hond een gevoelige maag, geef hem dan flessenwater op de plaats van bestemming.

  Tip 6: Op motorhomevakantie met je hond? Neem je EHBO-koffer mee

  Zorg ervoor dat je het nodige verzorgingsmateriaal meeneemt voor je hond, zoals een nagel- en tekentang en verband. Er bestaan speciale verbanddozen voor huisdieren waarin je al het nodige vindt om eerste hulp te verlenen. Je kan ze online kopen.

  Tip 7: Houd rekening met het klimaat

  Reis je naar een warm land, zorg er dan voor dat je hond niet oververhit raakt. Als het erg warm is, kies je er best voor om in de koelere uren van de dag te reizen en te stoppen op schaduwrijke plekken. Zorg ook voor voldoende vers water.

  Tip 8: Op motorhomevakantie met je hond? Zorg voor voldoende beweging

  Het kan verleidelijk zijn om de hele dag in de motorhome door te brengen, maar dit is niet goed voor de gezondheid en het welzijn van je hond. Maak regelmatig een tussenstop aan een hondvriendelijk park of strand, zodat je huisdier even kan rennen en zijn behoefte kan doen.

  Tip 9: Geef je hond voldoende aandacht en rust

  Houd er rekening mee dat reizen vermoeiend kan zijn voor je hond, dus plan voldoende rustmomenten in. Daarnaast is het ook belangrijk om hem tijdens de vakantie voldoende aandacht te geven. Zo kan je regelmatig een lange wandeling samen maken of samen spelen met zijn favoriete speeltjes.

  Met de juiste voorbereiding en planning beleef je een aangename en veilige motorhomevakantie met je hond. Geniet van de mooie momenten samen en de vrijheid van het reizen met de mobilhome.

  Wil je een motorhome huren voor jou en je hond? Dicar heeft verschillende huurmotorhomes die huisdieren toelaten.

  Vind jouw hondvriendelijke motorhome

  Zelf nog een goede tip? Laat het ons weten.

Gerelateerde artikels