Opendeurweek 22 tot en met 26 september

Onze showrooms in Geel en Wetteren zijn open van 9h00 tot 18h00 tijdens de week en van 10h00 tot 18h00 op zaterdag en zondag

Luxemburg

 • Luxemburg

  Luxemburg, één van de kleinste landen binnen de Europese Unie

  Luxemburg wordt veel vergeten, terwijl het toch een gevarieerde en interessante vakantiebestemming is. Alles ligt dicht bij elkaar, zodat je alle mooie natuurstukjes en bezienswaardigheden makkelijk kan ontdekken. Cultuur en natuur gaan hier hand in hand. De prachtige renaissance kastelen en indrukwekkende rotsformaties vormen het ideale decor voor een gezellige uitstap.

  Tour

  Luxemburg

  We deelden het veelzijdige Luxemburg op in vier tours waarin alle interessante plaatsen, kastelen, musea en attracties aan bod komen. Van leisteen in de Ardeense bossen naar Klein Zwitserland (Müllerthal) met zandgrond, en kolossale steenformaties via de wijngaarden aan de Moezel naar de rode aarde met de ijzerertsmijnen. Niet onbelangrijk: Luxemburg is het eerste land waar je gratis met de tram, trein en bus kan reizen. Dat is handig als je graag even een uitstap doet zonder jouw motorhome.

  Luxemburg tour: Ösling en Ourtal

  Wiltz – Munshausen – Clerveaux – Stolzenburg – Vianden – Brandenburg – Diekirch (+/- 105 km)

  Munshausen: De stad staat bekend om zijn oude kerk evenals zijn grote markt (Hubertus markt) aangelegd in 1700. Een andere bezienswaardigheid is het vrijetijdsmuseum Robbescheier.

  Clerveaux: Een wereldberoemde middeleeuwse stad met een imposante kasteelburcht, waar de bekende fototentoonstelling ‘Family of Men’ van Edward Steichen zich bevindt. Ook een tentoonstelling van het Ardennen-offensief kan je hier bezoeken.

  Stolzenburg: Hier kan je 50 meter onder de grond lopen en ontdekken hoe moeilijk het vroeger was om koperertsmijnen te ontginnen.

  Vianden: De parel van de Ardennen! Het kasteel-paleis is één van de grootste en mooiste verblijven in Europa uit de Romaanse en Gotische periode. De zetellift, Indian Forest en het museum Victor Hugo zijn zeker ook een bezoekje waard.

  Brandenburg: De burchtruïne is een historisch monument dat gebouwd werd in het jaar 10 en dat behouden gebleven is tot de eerste verdieping.

  Diekirch: Het ideale oord om bij goed weer op een terras te genieten met een lekker biertje. Ook de restaurants zijn hier de moeite. Elke dinsdag is er een markt van 8 tot 12 uur.

  Luxemburg tour: klein Luxemburgs Zwitserland

  Larochette – Mullerthal – Beaufort – Berdorf – Echternach – Diekirch (+/- 100 km)

  Larochette: Dit authentieke stadje ligt in een klein dal omringd door bossen. De blikvangers zijn de twee oude burchten, het middeleeuws plein en de gezellige oude steegjes. Maak één van de vele wandelingen zoals de “Manzenbach” die Larochette met Meysembourg (kasteel) verbindt, en “Nommerlayen” met de overblijfselen van een Romeins kampement (Aalburg).

  Mullerthal: Het kleine Luxemburgse Zwitserland is met zijn impressionante rotsen en de waterval (Schiessentümpel) een echte trekpleister en bovendien een wandelparadijs. Het is een mix van mooie wandelwegen en zandsteenholtes (bv. tussen Predigstuhl en Berdorf).

  Beaufort: De ruïne en de achterliggende renaissance burcht van Beaufort moet je zeker gezien hebben. Het kasteel was tot 2012 bewoond door de laatste erfgenaam van de familie Linckels. Er wordt bessen- en frambozenlikeur geproduceerd. Tijdens de zomermaanden kan je hier gerenommeerde artiesten aan het werk zien.

  Echternach: De oudste stad van Luxemburg heeft veel Romeinse, Merovingische, romaanse en gotische bouwwerken. De heilige Willibrord richtte in 698 een romaanse Benediktijnenabdij op. Rond het meer bevinden zich wandelwegen (Wolsschlucht & Mullerthal Trail), kano’s, waterfietsen, het avonturenpark, een indoor klimmuur, het natuurhuis en jaarlijkse evenementen zoals E-lake festival.

  Luxemburg tour: Moezel en wijngaard

  Fuussekaul – Grevenmacher – Stadtbredimus – Remich – Schengen – Bettembourg (+/- 175 km)

  De Moezelstreek is bekend om zijn wijngaarden die doorkruist worden door de rivier ‘Mosel’. Doe nieuwe ervaringen op, vaar mee met een motorboot of probeer te waterskiën. Ontdek de wereld van de vissen in het aquarium in Wasserbillig of bezoek in Grevenmacher de vlindertuin. Neem daarna deel aan een rondleiding door de wijnkelders van Bernard Massard. Het stadje Remich is perfect om een lange wandeling te maken langs de promenade van de Moezel. Verschillende gezellige restaurantjes en ijssalons kruisen hier jouw pad. Daarna kan je de dag afsluiten met een bootvaart van een uur. Het Parc Merveilleux in Bettembourg is dan weer een waar paradijs voor kinderen. Een mooi aangelegd sprookjesbos, een kleine dierentuin met een grote boerderij en verschillende speeltuinen zijn de grote trekpleisters van het park.

  Luxemburg tour: rondvaart op het stuwmeer

  Fuussekaul – Bourscheid – Lipperscheid – Esch-Sauer – Kaundorf – Liefrange – Bavigne – Boulaide – Insenborn – Eschdorf (+/- 62 km)

  Bourscheid: De burcht van Bourscheid is een ruïne van een middeleeuws kasteel dat tussen de jaren 1000 en 1300 gebouwd werd. Tijdens uitbreidingswerkzaamheden in de 14e en 15e eeuw werd het voorzien van een vestingmuur met 6 gotische torens. De overheid heeft deze in de 19e eeuw aangekocht en voor het publiek toegankelijk gemaakt. Het Stolzemburger huis is een waardevol gotisch herenhuis uit 1348. Hier is een klein museum ingericht dat de geschiedenis van het kasteel en van de heren van Bourscheid vertelt.

  Esch-Süre: In het middeleeuws stadje Esch-Süre ligt op de leisteenrots een indrukwekkende burchtruïne, die vanuit de dorpskern te voet te bereiken is. Bezoek ook de 200 jaar oude, voormalige doekenfabriek. Woon de tentoonstelling bij over machines. Je kan het proces volgen van ruwe wol tot het vervaardigen van afgewerkte producten. Vanuit Esch-Süre worden ook verschillende leer-wandelpaden aangeboden.

  Boven-Süre: Midden in het natuurpark van Boven-Süre ligt de in 1961 aangelegde stuwdam, die met een oppervlakte van 380 ha zorgt voor het drinkwater en de elektriciteit. Het goed benutte vrijetijdsgebied biedt veel watersportmogelijkheden zoals zwemmen, peddelen, duiken, surfen en vissen. Een uitstap met de solarboot is ook de moeite waard. In juli en augustus zijn er diverse concerten, shows en workshops onder de naam Waterrat-Festival.

  Camperplaats Groothertogdom Luxemburg

  Camping Fuussekaul

  In het midden van natuurpark Boven-sûre in de Limburgse Ardennen vind je 35 mooi aangelegde camperplaatsen, vlakbij de N15 bij camping Fuussekaul. Je kan hier dagelijks je gasfles laten vullen (behalve op zondag). Andere voorzieningen: water, stroom, gebruik van verzorgingsstation en gratis Wifi hotspot in de gebouwen. Je kan hier bovendien genieten van een zwembad, sauna, restaurant, benzinestation, fitness en winkel. Kortom, alle faciliteiten zijn voorzien. Ook ben je in de buurt van een stuwmeer en zijn er talrijke wandelwegen en mountainbikeroutes vlakbij voor de natuurliefhebbers. Ook het oorlogsmuseum, kasteel en verschillende burchten zijn makkelijk te bereiken. Voor meer info klik hier.

  Info over wandel- en fietsroutes en kajakken in Luxemburg

  MEER TIPS EN REISVERHALEN?

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Gerelateerde artikels