Reizen met de motorhome: vakantie in je eigen 'kot'

 • Gevolgen corona voor jouw motorhomevakantie

  Mijn vakantie is, waar mijn motorhome staat!

  Over onze reisplannen deze zomer is er nog veel onduidelijkheid wegens de vaak veranderende maatregelen. Veel mensen willen wat zekerheid over hun vakantie dit jaar. Dan is reizen in je eigen ‘kot’ een zeer aantrekkelijke keuze. Het gevoel van vrijheid, comfort, avontuur, persoonlijke hygiëne en sociale afstand spreekt steeds meer mensen aan.

  Op reis in je eigen kot

  Je blijft er in zekere zin mee in je kot en je kan je bestemming aanpassen aan de regels van het moment. Met een motorhome hoef je zelfs niet te wachten tot de zomer. Vanaf het moment dat de regering het toelaat, kan je nog dezelfde dag vertrekken. Die vrijheid spreekt steeds meer tot de verbeelding. Bovendien heb je de hygiëne en de sociale afstand helemaal onder controle.

  Je hoeft niet aan te schuiven aan buffetten waar honderden mensen passeren en je vermijdt volle vliegtuigen en lange wachtrijen op luchthavens. De mobilhome is een unieke kans om zeker te zijn van de hygiëne en de privacy. In een motorhome ben je vrij van zorgen over besmettingen en grote massa’s. We durven dan ook voorzichtig te zeggen dat reizen met de motorhome, de veiligste manier van reizen is.

  Hoe kunnen wij je van dienst zijn intussen?

  We helpen je graag verder

  Zoals de meeste bedrijven moesten ook wij onze deuren sluiten en intussen blijven niet-essentiële verplaatsingen voorlopig verboden tot 3 mei. We weten nog niet wat de toekomst ons brengt. In de eerste plaats hopen we dat jij en je familie gezond blijven en het goed stellen tijdens de coronacrisis. De huidige situatie brengt met zich mee dat je misschien ook vragen hebt over jouw motorhome. Wij doen er alles aan, voor zover mogelijk en toegestaan door de overheid, om je nog steeds de best mogelijke service te bieden in deze moeilijke en wisselende periode. Hierbij willen wij je enige duidelijkheid brengen over hoe we jou ondertussen van dienst kunnen zijn.

  > Een motorhome gekocht bij Dicar

  > Een motorhome gehuurd bij Dicar

  > Interesse in het kopen of huren van een motorhome 

  > Afspraak maken voor herstelling of vochtmeting

  Een motorhome gekocht bij Dicar

  We bekijken momenteel wat de mogelijkheden zijn in onze planning. Zodra onze regering niet-noodzakelijke verplaatsingen terug toelaat en we je weer mogen ontvangen, nemen we de draad weer op waar we zijn gestopt. Indien je een afspraak hebt/had voor aflevering van jouw motorhome, zal ons team je contacteren om een nieuwe afspraak te maken. We doen er alles aan om alle reeds geplande voertuigen die zich in Geel bevinden, zo snel mogelijk aan hun nieuwe eigenaars te bezorgen. We zijn, conform de coronarichtlijnen, al volop bezig deze klaar te maken voor aflevering.

  Voor bestelde voertuigen die nog niet geproduceerd of op transport richting Geel gezet zijn, ligt het moeilijker. De meeste motorhome fabrikanten hebben ook de productie moeten stil leggen. Hier zijn we afhankelijk van de situatie in andere Europese landen. Maar wees gerust, de fabrikanten hebben ons op het hart gedrukt hier hoogste prioriteit aan te geven. Zodra we meer nieuws hebben, nemen we contact op.

  Maatregelen die we treffen voor jullie en onze veiligheid:

  • We werken met schermen, plexiglas voor de balies, ontsmettingsgel, handschoenen, hoezen voor stuur, afdekfolie, …
  • De motorhomes worden volledig afgedekt en de sleutel wordt gereinigd. De medewerker zet deze op de parking en verwijdert met handschoenen de interieurbescherming).
  • We communiceren met jou met de nodige afstand van elkaar (1,5 – 2 meter).
  • We beperken het aantal personen in de ontvangstbalie en wachtzaal.

  Een motorhome gehuurd bij Dicar

  Het is nog steeds afwachten wat de exacte maatregelen de komende periode zullen zijn. We begrijpen dat het moeilijk is voor jou om dit nu al in te schatten. Momenteel nemen we dan ook annuleringen aan t.e.m. juni. In ruil ontvang je een waardebon van het reeds betaalde bedrag zodat je nadien nog met volle teugen van je vakantie kan genieten. Voor de zomerperiode vragen we om een beetje geduld zodat we de situatie kunnen afwachten. Heb je nog vragen of wil je graag wat extra info? Stuur dan een mailtje naar verhuur@dicar.be.

  Om onze klanten zorgeloos op reis te kunnen laten vertrekken, blijft veiligheid natuurlijk onze eerste prioriteit. Alle huurwagens worden dan ook volgens de correcte procedure klaargemaakt voor vertrek en voorzien van de nodige hygiënische maatregelen.

  Interesse in het huren of kopen van een motorhome

  Om je tijdens jouw zoektocht te begeleiden, biedt Dicar tijdelijk het MotorhomePlus magazine 2020 GRATIS aan. Verdiep jezelf in de wondere wereld van de motorhome. Ontdek 230 bladzijden met testresultaten, handige tips & tricks van motorhomegebruikers en een budgetwijzer om je gericht te oriënteren in de unieke wereld van vakantie, vrijheid en comfort.

  Huren

  Je kan natuurlijk nog steeds een motorhome bij ons huren. Bekijk zeker online ons ruim verhuuraanbod! Voor extra informatie of reservaties kan je mailen naar verhuur@dicar.be en helpen we je met plezier verder.

  Kopen

  Droom je al graag van mooiere tijden? We zijn momenteel gesloten maar je kan al een wandeling maken door onze virtuele showroom. We hebben meer dan 650 motorhomes in stock dus er is voor ieder wat wils. Ben je geïnteresseerd in een tweedehands motorhome? Neem dan eens een kijkje in ons uitgebreid aanbod occasies.

  Afspraak maken voor herstelling of vochtmeting

  Herstelling

  Voor de reeds gemaakte afspraken nemen onze medewerkers zo snel mogelijk contact op na de lock-down, om jouw afspraak te herbevestigen of een nieuwe datum te prikken. De eerste weken na de herstart (of langer indien aangeraden) zullen we speciale maatregelen toepassen bij het binnenbrengen van jouw voertuig aan onze motorhome servicebalie.

  Maatregelen die we treffen:

  • Zo zal er slechts plaats zijn voor 4 personen in onze wachtzaal en verloopt de overhandiging van de sleutels zo veilig mogelijk.
  • Om jouw veiligheid en deze van onze mensen te garanderen zullen we voor elke herstelling een weekafspraak inplannen en vragen we je om bij voorkeur jouw voertuig op vrijdag of zaterdagochtend vóór de week waarin je een afspraak hebt binnen te brengen. Wij kunnen immers pas aan jouw voertuig werken nadat het 48 tot 72 uur heeft stil gestaan.
  • Stuurwielen en versnellingspoken zullen voor en tijdens de uit te voeren werken met plasticfolie worden bedekt.
  • Van zodra we je voertuig terug op de parking zetten, verwijderen we de folie en ontsmetten we alle deurgrepen en sleutels, zodat je in alle vertrouwen terug met je voertuig kan vertrekken. Indien gewenst, eventueel ook na 72 uur.
  • We hopen dat deze maatregelen op je steun en begrip kunnen rekenen.

  Afspraak voor een vochtmeting

  Indien je een afspraak had voor een vochtmeting en zich zorgen maakt dat de termijn waarin je de controle moest laten uitvoeren zal verstrijken, kunnen wij je geruststellen. Wij bedongen bij onze leveranciers om de datum die overschreden wordt door de lockdown te verschuiven.

  In het geval je een afspraak had voor een vochtmeting, zónder bijkomende herstellingen, kan je  gebruik maken van ons recent opgestarte bookingsplatform voor vochtmetingen www.dicar.be/vochtmeting om zélf eventueel alvast een nieuwe afspraak in te plannen. Voor alle vochtmetingen in combinatie met extra herstellingen is echter een reguliere afspraak nodig die ook via onze website kan aangevraagd worden. Zodra er duidelijkheid is en wij weer actief mogen zijn zullen we je antwoorden of contacteren.

  We helpen je graag verder

  Je kan ons altijd bereiken via info@dicar.be of www.dicar.be/contact/. Tijdens de corona-periode zijn we maandag tot vrijdag telefonisch bereikbaar van 10u tot 16u. Wij kijken er alvast naar uit om al onze klanten terug met open armen en een tasje koffie te ontvangen. In tussentijd blijven wij graag tot je dienst. Wens je al een afspraak te maken in de toekomst met een verkoopadviseur? Laat je gegevens achter en we contacteren je zodra de maatregelen versoepelen.