Reisblog

You can’t buy happiness but you can buy a mobilhome and that is pretty close

 • Ierland

  06/10/2017

  Het groene Ierland dat muziek ademt

  Ierland spreekt tot de verbeelding met zijn groene heuvels, ruige natuur en woeste kustlijnen. Het land is nog steeds doordrongen van de oeroude Keltische cultuur die je terugvindt in het landschap en de verschillende monumenten die het sieren. We kunnen niet wachten om met onze motorhome op verkenning te gaan door ‘charming’ Ierland.

  Lees meer

 • Bordeaux – Bilbao – Barcelona

  08/09/2017

  Een prachtige reis vol wijn, cultuur en feesten

  We duiken nogmaals met onze camper Spanje in. We krijgen maar niet genoeg van dit Zuiderse land met zijn hete temperaturen en rijke cultuur. Er is ook zoveel te beleven in het land van de Spanjaarden. Maar laten we eerlijk zijn, alleen het heerlijke eten en de verrukkelijke wijn is voor ons al reden genoeg om nog eens richting Spanje te stevenen.

  Lees meer

 • Elzas en de Vogezen

  08/09/2017

  De ‘Route des vins’ volgen langs de glooiende hellingen

  De lente is het in land, een uitgelezen moment om de Elzas en de Vogezen te verkennen. Met zijn schilderachtige dorpjes, groene valleien en uitgestrekte wijngaarden een prachtig gebied om te verkennen in het noordoosten van Frankrijk. Onderweg naar onze eindbestemming maken we nog enkele leuke tussenstops.

  Lees meer

 • Griekenland

  05/09/2017

  Op zoek naar Zeus en zijn dienaar Tsipras

  Zwoele temperaturen, lieflijke stranden en talloze Griekse zuilen en tempels lokken ons naar Griekenland. We kunnen niet wachten om te genieten van een lekkere ouzo, overheerlijke Griekse tapas en de rijke historie die het land met zich meedraagt.

  Lees meer

 • Normandië – Bretagne

  05/09/2017

  De zilte zeelucht en historische avonturen

  Zo dichtbij en toch zo verschillend. Op het gebied van cultuur en bezienswaardigheden heeft Normandië heel wat te bieden. Behalve schilderachtige dorpjes, talrijke kunstmusea en prachtige natuur zijn er natuurlijk de invasiestranden die de bevrijding van Europa inluidden. Normandië herbergt een hele reeks historische trekpleisters en een eeuwenoude geschiedenis maar we kunnen er eveneens proeven van het beste dat de zee te bieden heeft. Een verse vangst heerlijke fruits de mer is in onze gedachten dan ook onlosmakelijk verbonden met Normandië. Perfect in combinatie met de wonderbaarlijke kuststreek van Bretagne.

  Lees meer

 • Parijs

  01/09/2017

  Parijs, de stad van de romantiek die tot de verbeelding spreekt

  Je kan niet weerstaan aan de charme van Parijs. De stad wordt niet voor niets de stad van de liefde genoemd, bij mij was het dan ook ‘love at first sight’ Je kan heerlijk verdwalen in de geplaveide straatjes van de lichtstad, op de aanstekelijke deuntjes van charmante straatmuzikanten. Als je aan Parijs denkt, denk je ook in één adem aan geschiedenis. Overal waar je kijkt, lijkt het alsof de monumenten als paddenstoelen uit de grond schieten. De heerlijke mix van gezellige pleintjes en historische gebouwen zorgen voor een indrukwekkende en, in veel gevallen, ook romantische setting. Bovendien is Parijs ook nog eens een heus shoppingparadijs. Gezellig rondkuieren, museums en verschillende marktjes bezoeken of de shoppingcentra afschuimen. In Parijs kan het allemaal. En het beste van al is dat deze culturele wereldstad zich praktisch in onze achtertuin bevindt. Deze bruisende metropool moet dus sowieso op je lijstje staan.

  Lees meer

 • Polen

  21/08/2017

  Heerlijk verdwalen in bruisend Polen

  Als vakantieland is Polen relatief onbekend maar zeker niet onbemind! De mix tussen oude en moderne steden zorgt voor een ideale balans tussen hip en historisch. Sommige fluisteren dat de Poolse steden tot de mooiste van Europa behoren. Architectuur, geschiedenis en gezelligheid vloeien harmonieus samen. Laat je meevoeren door de schilderachtige, geplaveide straatjes en verdwaal in de culturele schatten die Polen te bieden heeft. 

  Lees meer

 • Oostenrijk – Zwitserland

  20/08/2017

  Langs de blauwe Donau naar het romantische Bodenmeer en de idyllische Waginger see

  Langs de blauwe Donau naar het romantische Bodenmeer en de idyllische Waginger see. Deze keer kiezen we voor een sportieve vakantie dichtbij huis. Het is onze motorhome met grote garage die ons uiteindelijk mee over de streep trok om het te wagen op een fietsvakantie. We voegen de daad bij het woord en trekken naar het zuiden van Duitsland. Enkele dagen Oostenrijk en even de Zwitserse grens over, staan op het programma. Bij de korte voorbereiding van dit sportief tussendoortje vergeten we beslist niet enkele noodzakelijke attributen mee te nemen die ons van dienst kunnen zijn bij plotseling opduikende fietsproblemen. Bovendien gaan enkele goede detailkaarten van de streek mee de camper in. De Rad Tourenkarte van Adac en de Radkarte van Bikeline zijn onze houvast.

  Lees meer

 • Roemenië

  19/08/2017

  Roemenië, een land dat nog ontdekt moet worden

  Onbekend is onbemind! Roemenië, is een land dat door reizigers nog ontdekt moet worden. Terwijl de charmante, oude boerendorpjes, historische kastelen, de uitgestrekte natuur en natuurlijk de ruige gebergten de moeite lonen. We nemen de tijd om dit ondergewaardeerde land met zijn zeldzame diersoorten en unieke UNESCO-schatten te ontdekken. 

  Lees meer

 • Santiago de Compostella

  19/08/2017

  Op naar het walhalla van de bedevaarders

  Als moderne pelgrimvaarders volgen we met de motorhome het zonnetje naar het zwoele Spanje. Op weg naar het walhalla van de bedevaarders ‘Santiago de Compostella’ passeren we een Franse château waar Da Vinci zijn laatste dagen heeft gesleten en verschillende Spaanse dorpjes met diepgewortelde tradities. Om daarna onze pelgrimstocht te eindigen in het indrukwekkende Bilbao.

  Lees meer

Deel hier jouw reisverhaal