McLouisvrienden

Moerkerke Quarter House: verslag

Door Corona hebben we een lange periode niet kunnen afspreken, maar gelukkig konden we onlangs weer een Mclouisvrienden weekend organiseren. Het was niet simpel me alle huidige Covid-19 maatregelen. Wegens organisatorische redenen, en om op safe te spelen, hebben we maar 35 motorhomes toegelaten zodat we een mooi overzicht konden houden.

Vrijdag 10 september 2021

Rond twaalf uur s middags konden we gebruik maken van het terrein dat voor ons voorbehouden werd. We waren er zeker van dat de eerste Mclouisvrienden al achter de hoek stonden te wachten. En we werden niet teleurgesteld! Klokslag twaalf uur kwam de eerste motorhome binnen rijden en al de andere vrienden volgden netjes.

Na een korte rondleiding over het terrein en de accommodatie werd ook het weekendprogramma toegelicht. Daardoor hadden de bestuursleden even de tijd om alles klaar te zetten voor de receptie in open lucht. Al snel werden de stoelen en tafels uitgepakt om in een grote kring te plaatsen. De nodige drankjes en hapjes konden zeker niet ontbreken. Blijkbaar viel er nog veel te vertellen maar rond middernacht zochten de meesten de weg naar hun motorhome terug. Het was natuurlijk lang geleden dat de Mclouisvrienden elkaar nog eens ontmoet hadden waardoor het weerziens eens zo fijn was.

Zaterdag 11 september

Het Mclouisdorp ontwaakt en het verse Frans brood en de boterkoeken werden afgehaald door de Mclouisvrienden op het terras. Na het ontbijt stond er een individuele fietstocht op het programma. Gewapend met een fietsrouteplannetje kan je kiezen welke richting je uitgaat. Knokke, Brugge, Damme, Sluis of het eerste café, … Het maakt niet uit want na de eerste gefietste kilometers kwam je op verschillende terrasjes toch Mclouisvrienden tegen herkenbaar door ons hesje met eigen logo. Rond 18.00 uur stond er een smakelijke barbecue op het programma. De heerlijke braadworst, kippensaté special en beenham waren tiptop gebakken. Daar er in de horeca nog speciale regels gelden werden het slaatje en de sauzen op hygiënische wijze geserveerd in recycleerbare verpakking. Het mag zeker gezegd worden dat het gesmaakt heeft!  De Covid maatregelen waren versoepeld maar het was nog niet de moment om al een dansavond te laten doorgaan. Om de sfeer er toch in te brengen, gaf een line dance groep uit de uitomgeving een leuke demonstratie. De countrymuziek werkte opzwepend en al vlug werd er mee gedanst in Line tot buiten toe. Het werd weer behoorlijk laat en voor sommige zelfs heel vroeg.

Zondag 12 september

Een goed gevulde ontbijtbox werd geserveerd in de zaal, weeral netjes verpakt in porties. Het was meer dan genoeg want velen kregen het zelfs niet op. Na dit heerlijke ontbijt maakten we een fietstocht van 5 km naar de plaatselijke hobbybrouwerij Bryggia Brewery. We kregen een gedetailleerde uitleg van de meesterbrouwer over het ganse brouwproces een rondleiding in de productiekamers. Na een kort filmpje over het ontstaan van de Brewery, kwam de kerst op de taart: een proeverij van een heerlijke trippel van 8,5°. Na de nodige versnaperingen keerden we terug naar de motorhomeplaats mits een tussenstop aan de aardbeienkwekerij, want verse aardbeien smaken toch heerlijk. Nadien werd er nog gezellig nagepraat en e-mailadressen uitgewisseld aan de mobilhomes. En dan zit het weekend er spijtig genoeg alweer op  en moeten we afscheid nemen van onze Mclouisvrienden. Het mocht voor iedereen langer duren.

Tot de volgende bijeenkomst!

Blijf ons zeker volgen op Facebook en op onze blog www.Mclouisvrienden.eu zodat je jezelf zeker kan inschrijven voor onze volgende bijeenkomst.

Het Mclouisvrienden team

Willy, Chris, Marc, Ilse, Nicole en Roger

Moerkerke Quarter House: inschrijven

Beste Mclouisvrienden,

Het is lang geleden dat wij nog eens bijeenkwamen – door Corona moesten wij alles twee jaar uitstellen.
Nu de maatregelen en de gezondheidstoestand er beter uitzien, en wij ook weten dat andere motorhome groepen terug bijeenkomen, nodigen wij je graag uit voor een nieuwe bijeenkomst. Om dit op een verantwoorde manier te organiseren zal dit gebeuren met de nodige veiligheidsmaatregelen.

WIE?

Elke Belgische eigenaar van een McLouis motorhome in Vlaamse landsgedeelte (en Nederlandstalig) kan zich inschrijven voor onze driedaagse ‘McLouisvrienden bijeenkomst’.

WAAR EN WANNEER?

Onze bijeenkomst zal ditmaal doorgaan in het West-Vlaamse Moerkerke tijdens het weekend van 10/11 en 12 september 2021.

WIJ ALS MCLOUISVRIENDEN ZORGEN VOOR:

 • Standplaats 2 nachten met beperkte voorzieningen, wel toiletten ter plaatse
 • Receptie met versnaperingen
 • Een surprise!!
 • Op zaterdag:
  • één Frans brood en vier boterkoekjes per motorhome
  • Plannetje voor de fietstocht naar ofwel Brugge, Knokke, Damme of Sluis
  • BBQ met 2 drankbonnetjes p/p twv pils en een nagerecht (wegens de Corona maatregelen geen dansavond)
 • Op zondag:
  • Uitgebreid ontbijt af te halen onder de luifel
  • De wandeling
  • Bezoekje aan een plaatselijke onderneming.

Belangrijk: Vergeet je fietsen en fietshesje niet (voor je veiligheid)

Er kunnen zich nog wijzigingen voordoen in het programma – Daar wij nog in onderhandeling zijn met enkele instanties zal je het uitgebreid programma later bekomen, na inschrijving.

INSCHRIJVINGEN:

Graag zo snel mogelijk inschrijven via mail naar mclouisvrienden@gmail.com.
Je betaling van € 170 voor 2 pers. moet binnen zijn voor 31 augustus 2021 op rekeningnummer :

BE59 9733 4933 5026 met referentie van beide familienamen en Moerkerke 2021

Hopelijk tot in Moerkerke,
Het McLouisvrienden team.

Update: 10 jaar McLouisvrienden (uitgesteld)

Beste McLouisvrienden,

Door het coronavirus zijn we spijtig genoeg genoodzaakt om onze bijeenkomst “10 jaar McLouisvrienden” in Geel van 8 t.e.m. 10 mei 2020 te annuleren. Wij verontschuldigen ons voor deze uitzonderlijke situatie, maar de gezondheid van iedereen krijgt voorrang.

Van uitstel komt gelukkig geen afstel. Wij verzetten onze feestbijeenkomst naar 21, 22 en 23 augustus 2020 met een gelijkaardig programma. We hopen dat jullie talrijk aanwezig zullen zijn. Spijtig genoeg annuleren we wel de familiebijeenkomst te Vessem in september. Wij rekenen op jullie begrip in deze moeilijke periode en kijken er naar uit jullie terug mogen ontmoeten (na herbevestiging) in augustus.

Voor extra informatie/vragen kan je altijd mailen mclouisvrienden@gmail.com.

Blijf gezond! We zien jullie allen terug in betere tijden.

Familieweekend Vessem september

Inschrijven

Als je Vlaamse eigenaar van een Mclouismotorhome kan je jezelf inschrijven voor een driedaagse Mclouisvrienden familiebijeenkomst. In het kader van ons 10-jarig bestaan, organiseren we een weekend in Nederland van 18 t.e.m. 20 september. Dit kan samen met jouw kinderen en/of kleinkinderen. Het weekend gaat door in Vessem Eurocamping (dichtbij Eindhoven). Breng gerust een tentje mee. Wij zorgen voor een gereserveerde standplaats voor 2 nachten, 6 AMP elektriciteit, was-en douchegelegenheid, sanistation en een gevuld volwassenen en kids programma.

Programma

Vrijdag 18 september

Vanaf 15.00 u kan je aankomen met de camper. Het programma start om 18.00 u. Meld je even aan bij de receptie voor het naar binnen rijden. Kom je vroeger aan, wacht dan even om vooraan op de camperplaats. Om 18.00 u start de rondleiding op de camping gevolgd door een kinderreceptie met fruitstokjes, groentjes en Kidibul. Maar ook voor de volwassenen zijn er genoeg voorzieningen om gezellig te verbroederen. Daarna volgt een lampionnentocht van een uurtje.

Zaterdag 19 september

 • 08.30 u: bakker met warme broodjes (inbegrepen)
 • 10.30 u: zoektocht op de camping (kids/volwassenen)
 • 12.30 u: tomatensoep met balletjes en Frans brood (kids/volwassenen)
 • 14.30 u: bingo (kids/volwassenen)
 • 18.00 u: BBQ & disco
  • Menu volwassenen: gemarineerde Texaanse steak, gemarineerd varkenslapje, 2 kipsatés
  • Menu kids: een toverstokje en 2 kipsatés

Zondag 20 september

 • 09.00 u: ontbijt in de zaal (lunchbox kids)
 • spelletjes, minigolf, korte wandeling naar bierproeverij, …
 • Het programma kan nog aangepast worden.

Graag zo snel mogelijk inschrijven. Ten laatste vóór 1 augustus 2020. Storten kan je op rekeningnummer BE59 9733 4933 5026. Vergeet de referentie van beide familienamen en het aantal volwassenen en kids er niet bij te zetten met de boodschap Vessem 2020 familie.

 • € 200: per camper van 2 personen
 • € 120: per camper van 1 persoon
 • € 70: kinderen + 12 jaar
 • € 45: kinderen van 4 tot 12 jaar
 • € 0: kinderen onder de 4 jaar

De inschrijving is pas definitief na betaling van de volledige som.

De McLouisvrienden met de waterbus naar de kerstmarkt in Antwerpen

Op 13, 14 en 15 dec 2019

Vrijdag 13 december

Rond 17.00 u maken we gebruik van onze overnachtingsplaats in Kallo. De Mclouisvrienden staan gedisciplineerd aan te schuiven en worden ontvangen door het vriendenteam. Na het installeren van de mobi‘s volgt de kennismakingsavond. Met een heerlijk glaasje champagne en om de kleine honger te stillen lekkere warme hot-dogs met zuurkool, klaargemaakt door het damesteam, genieten we van het samenzijn. Om de sfeer er helemaal in te brengen komt zelfs de kerstman op bezoek met enkele verrassingen. Het wordt weer een gezellige late avond.

Zaterdag 14 december

Om 10.00 u verzamelen we voor onze trip naar Antwerpen. Van Kallo naar Antwerpen met de waterbus tegen 45 km/u op de Schelde varen, het is voor de meeste onder ons een nieuwe ervaring. Tijdens onze vaartocht wordt er uitleg gegeven over de verschillende locaties die we passeren, zoals het baggerbedrijf Deme, de raffinaderij Total, het vroegere Noordkasteel, het kerkje van Wilmersdonk, de Hogere Zeevaartschool, …

Eens we zijn aangekomen worden we rondgeleid door onze eigen gidsen. Via het Steen wandelen we langs de kade naar het MAS (Museum aan de Stroom). Boven op het dakterras genieten we van een ver en mooi panoramisch zicht over Antwerpen. Ook de boot van Gert Verhulst ligt aangemeerd in het Willemdok. We wandelen verder naar het prachtig gerenoveerde Felix pakhuis. Door de wandelgalerij komen we aan de Brouwersvliet langs waar we onze weg verder zetten richting Schipperskwartier. De vitrines zijn in rode, blauwe en groene lichtjes gehuld, pure kerstsfeer. Via de oude binnenstad wandelen we naar het gotische vleeshuis, Het vleeshuis in Antwerpen is een monumentaal voormalig gildehuis. Het is tegenwoordig een museum gewijd aan wel 600 jaar muziekleven in Antwerpen en de Lage Landen. Een straatje verder is de Grote Markt met zijn mooie kerstmarkt. Daar genieten we in kleine groepjes van de vele kerstkraampjes die verspreid zijn over drie locaties. Later op de middag begint het te regenen en zoeken velen onder ons onderdak in de verschillende horecazaken.

In de vooravond komen we terug met de waterbus naar Kallo. Bij terugkomst worden de vrienden ontvangen in de overdekte parking waar ons team zorgt voor verse erwtensoep met korstjes en een sandwich. Ook de dampen van de glühwein en warme chocolademelk kan niemand weerstaan. Het is weer een gezellige bedoening, Het duurt nog even voor iedereen zich naar de motorhome begeeft. Maar aan alle leuke dingen komt een einde. Tevreden en voldaan gaan al snel de lichtjes overal uit.

Zondag 15 december

Op het programma staat een ontbijt in Lillo. Het toeristisch en pittoresk trekpleister met amper 48 inwoners beschikt over geen etablissementen om 72 Mclouisvrienden te ontvangen, dus moeten we ons in twee groepen splitsen. We nemen terug de waterbus richting Lillo dorp om te ontbijten in Louwke van t Licht. Het ontbijt overtreft al onze verwachtingen. Spek met eieren, verschillende soorten vleeswaren, eigen bereide salades, diverse pistolets, Franse kazen, gerookte zalm, fruitsalade, yoghurt, … te veel om op te noemen. En of het gesmaakt heeft.

Na ons heerlijk ontbijt krijgen we nog een rondleiding door Lillo van onze twee eigen gidsen. Via het getijden haventje wandelen we naar het kruitmagazijn van het Lillofort dat nu dienst doet als theaterzaaltje, langs de kleine maar pittoreske officierswoningen om via het kerkplein in hartje Lillo te belanden. Dankzij de waterbus hebben de Antwerpenaren Lillo terug herontdekt en wij ook.

We verlaten Lillo terug met de waterbus richting Kallo, daar aangekomen staan we nog even stil op de site van de Katoennatie waar onze vrienden in de tuin nog uitleg krijgen over de vele standbeelden en kunstwerken die daar prijken. We moeten stilaan afscheid nemen van dit prachtig en leerrijk weekend. Met tegenzin wordt er ingeladen, de vrienden wisselen nog wat mailadressen uit en spreken al af voor de volgende bijeenkomst van de Mclouisvrienden.

Relaas Wetteren

Culinair op stap tin Wetteren 13, 14 en 15 september 2019

Een dag vroeger komt de organisatieploeg al aan in Wetteren, op de parking van de Warande, om zich voor te bereiden op het Mclouisweekend. De parking wordt netjes ingedeeld om al onze motorhomes te kunnen zetten. De nodige wegaanduiding wordt aangebracht en de laatste details worden nog eens nagekeken en weggewerkt.

Vrijdag 13 september

Zoals gewoonlijk komen de vroege vogels al aangereden en niet veel later staan de motorhomes al aan te schuiven om zich te melden bij het ontvangstcomité. Een stratenplannetje van de gemeente Wetteren en een kleine attentie wordt in ontvangst genomen door de Mclouisvrienden.

‘s Middags schijnt de zon volop en al snel worden tafels en stoelen buitengezet, hier en daar met de nodige versnaperingen. De sfeer zit er weeral in. Na een korte rondleiding op het terrein worden we ontvangen op het gemeentehuis. De burgemeester komt een kijkje nemen om te zien of alles in orde is. De schepen van sociale zaken en toerisme van Wetteren neemt het woord. Een mooi verhaal van hoe en waarom wij eigenlijk in Wetteren belanden wordt toegelicht door schepen Lieve De Gelder. Een prachtig verhaal over de gemeente aan de rand van de Schelde, waar iedereen attent naar luistert. Je kan een speld horen vallen in de zaal, dat zijn we normaal niet gewend als een politici een speech geeft. Bedankt hiervoor.

De schepen van toerisme Dietbrand Vandurme overhandigt aan iedere dame een boodschappentas en het infopakket over Wetteren. Na een hapje en een drankje begeleidt Lieve ons terug naar de motorhomeplaats via de boorden van de Schelde. Dankzij de aangename temperatuur is het nog heerlijk samen genieten aan de motorhome tot laat in de avond.

Zaterdag 14 september

Het camperdorp ontwaakt, de warme bakker komt ter plaatse met de bestelde pistolets en vindt snel hun weg naar de hongerigen. Rond 11.00 u worden we verwacht op het oude gemeentehuis van Wetteren. Om de dag goed in te zetten krijgen we een aperitief met haringslaatje gepresenteerd in het mooie gemeentehuis. De gidsen loodsen ons vervolgens naar de bezienswaardigheden in Wetteren waar de zoektocht naar het Lam Gods kan beginnen.

Het gestolen paneel van de Rechtvaardige Rechters vormt de rode draad doorheen deze boeiende en lekkere wandeling. Wetteren heeft een sterke historische én culinaire band met de diefstal van de Rechtvaardige Rechters. Spijtig genoeg hebben de Mclouisvrienden het paneel niet gevonden. We houden halt in taverne Intermezzo2 voor ons Lam Gods stoofpotje en het plaatselijke Lam Gods biertje. Genieten! De zoektocht gaat verder richting academie waar vroeger de nonnekes gehuisvest waren. Ook daar vinden we geen verborgen paneel. Verder op pad dan maar om uiteindelijk in het kasteel La Koer te belanden, waar wij afsloten met een heerlijk stuk Wetterse vlaai en de nodige drankjes. Er wordt nog lang nagepraat op het zonnige terras van het kasteel.

Ter afsluit van onze culinaire en boeiende dag worden we voor het avondeten verwacht in de cafetaria van de sporthal. Een heuse Wetterse croque garnituur om u tegen te zeggen wordt geserveerd en voor de verandering drinken we eens koffie.

De avond is nog jong, daar onze vaste DJ Dirk in Düsseldorf moet zijn en onze McLouisvrienden nog niet naar hun motorhome willen gaan, spelen we een gratis spelletje bingo. De vele prijzen vinden snel hun weg naar de gelukkige winnaars. Vele onder ons dachten ‘seeeg bingo’ maar komen snel op deze gedachte terug en vervangen die door ‘amai het was tof’. Het spelletje wordt geapprecieerd en rond middernacht gaan de lichtjes uit.

Zondag 15 september

Het camperdorp ontwaakt bij een mooie zonsopgang. We beginnen de dag met een indrukwekkend ontbijt om de innerlijke mens weer te versterken in de cafetaria. De wandelaars genieten van de boerenmarkt in het centrum. De fietsliefhebbers rijden dan weer langs de boorden van de Schelde naar Schellebelle om met de overzet de rechteroever te bereiken. Natuurlijk houden we halt bij de plaatselijke horeca. We genieten even na op het zonnige terras om een uurtje later weer te vertrekken naar Wetteren. Via de linkeroever krijgen we een prachtig zicht van de Sint-Gertrudis kerk die op een 15 meter hoge heuvel staat, langs de nieuwe passarelle komen we dan terug aan onze motorhomes. Toen was het inpakken geblazen en werden onze Mclouisvrienden uitgewuifd, het mocht nog langer duren.

McLouis weekend Lacs de l’Eau d’Heure

7 t.e.m. 10 juni 2019

Vrijdag 7 juni

De eerste campers kwamen aangereden vanaf ongeveer 12u00 om zeker niets te moeten missen van het weekend. Iedereen kreeg een plaatsje toegewezen met uitzicht op het meer. Nadien genoten we met zen allen, naar goede traditie, van het gezellig welkomstontvangst. Rond 18u30 begon de receptie met de nodige versnaperingen, drankjes en muziek om het weekend goed te beginnen. Spijtig genoeg was het weer een spelbreker. Na enige tijd nam de wind toe en begonnen de eerste regendruppels te vallen zodat de avond iets voortijdig werd afgesloten. Toch zijn we tweetal uurtje bij elkaar geweest om de laatste nieuwigheden uit te wisselen. Ook de campers die voor de eerste keer aanwezig waren vonden direct de juiste toon en voelden zich heel snel thuis. Dit deed ons deugd om te zien.

De nacht was een ander verhaal. De wind nam in alle hevigheid toe. We denken dat het toch zeker windkracht 6 moet geweest zijn. Onze campers werden hevig heen en weer geslingerd door de kracht van de wind. Hierbij viel de regen ook nog eens met striemen neer. Wij hoopten dat de morgen snel zou komen en de stormachtige wind zou bedaren.

Zaterdag 8 juni

Omstreeks 08u00 stond de bakker al paraat met Franse broodjes. Blijkbaar was iedereen toch goed uitgeslapen want in no time was iedereen gesteld en konden we genieten van een Frans ontbijtje. Door de wind werd er beslist om de voorziene tocht aan te passen. Willy en Roger gingen op verkenning om een veilige tocht te vinden door de bossen zodat afgewaaide takken, slijk, … geen risico vormden voor de fietsers.

We verdeelden ons in drie groepen waarvan ééntje een wandeling naar Landal zou maken van ongeveer 4.5 km. Groep 1 en 2 vertrokken met een verschil van 20 min zodat we de groepen niet al te groot moesten maken. Wat we niet voorzien hadden was de vrij steile helling van 9 %. Deze was zwaar om te beklimmen maar iedereen is  boven geraakt waarna we konden uitrusten in de cafetaria van het golfterrein. We verfristen ons met een plaatselijk biertje op het uit de wind geplaatste terras met uitzicht op het Lac. Ondertussen was het zonnetje al van partij en was de wind een beetje afgezwakt.

Na de nodige rust konden we verder naar onze volgende stop om een lekkere croque te smullen in het restaurant lndal66 van de groep Landal. Daar kwam iedereen, ook de wandelaars, samen om gezellig te eten met een pintje op het terras. Na de nodige tijd te hebben genomen zodat iedereen terug fit was werd de laatste rechte lijn naar onze mobi’s genomen. Intussen was de wind ook gaan liggen en konden we buiten genieten rond onze campers . De drankjes en hapjes werden terug bovengehaald zodat we met zen allen in een cirkel tot in de late uurtjes konden babbelen. Er werden tips en ervaringen uitgewisseld tijdens het fijne samenzijn.

Zondag 9 juni

Rond 8u30 was de bakker opnieuw geweest. De vier broodjes per camper werden in sneltempo door onze hongerige vrienden afgehaald. Vandaag stonden er opnieuw twee activiteiten op het programma: een bezoek aan de binnenzijde van de stuwdam en een toeristische rondrit langsheen de 7 meren met een treintje. Groep 1 begon met de rondleiding van de stuwdam. Na eerst een uitleg op een grote maquette te hebben gekregen, volgde een wandeling van ongeveer 400 m door het beton van de stuwdam.

De stuwdam had een dikte van 20 m beton en de doorgang dient als controleplaats voor eventuele lekkage die via de nodige meetpunten opgesteld staan in deze gang. In het midden van de gang is er een zeer grote koker gemaakt die tot 107 m hoogte boven het wateroppervlak uitsteekt. We gingen met de lift naar boven tot op het eerste verdieping waar we een uitzicht hadden op de turbines (die kunnen elektriciteit opwekken en dienen als pompinstallatie). Onze rondleiding ging verder naar de bovenste verdieping. Op een hoogte van 71 m hadden we een prachtig uitzicht op de vallei en meren. Er was zelfs een glazen platform voorzien, indrukwekkend maar ook een beetje beangstigend op zo’n hoogte. Het bezoek duurde ongeveer 1.5 uur. Hierna namen we op het zonneterras even de tijd om bij te komen.

Voor groep 2 stond het treintje, de crocodille rouge, op het programma.Het bracht ons langs de mooie dorpjes die gelegen zijn aan de boorden van de meren. Onderweg kregen we uitleg van al het moois rondom ons via een audiofoon. Zo ontdekten we een stuk geschiedenis horen van deze streek, waarom en hoe de meren tot stand zijn gekomen en welke arbeid er voorheen was zoals het winnen van leisteen, arduin, marmer, …

In de namiddag werden we getrakteerd op een lekker ijsje en dat onder een warm zonnetje. Zondagavond had de organisatie een heerlijke maaltijd voorzien met de keuze uit een koninginnenhapje met de nodige garnituur en frietjes of een plaatselijke vis met patatjes in de schil en een heerlijk asperge sausje. Na het avondeten lieten we alles rustig even zakken. Daarna nam dj Dirk de touwtjes, of beter gezegd micro, in handen en kon de gebruikelijke dansavond van start gaan. Het werd opnieuw een avond die gegrift blijft staan in onze reeds rijkelijk voorziene geheugen. Hopelijk crasht onze harde schijf niet.

Sneller dan verwacht werd het 24u00 en was het tijd om onze laatste danspasjes af te maken en onze campers op te zoeken. Voor sommige was de nacht nog jong. Ze bleven dan ook nog gezellig plakken bij één mobilhome.

Maandag 10 juni

Na de gebruikelijke groepsfoto te hebben genomen stond er in de zaal een feestelijk ontbijt klaar. Een heus buffet met spek, eieren, gerookte ham, kaas, beenham, meloen, aardbeien, pistolets, koffiekoekjes, croissants, koffie, thee, chocomelk, … Het werd meteen stil aan de tafels. Het was dan ook veilig om te veronderstellen dat het ontbijt zeker in de smaak viel. Zowel het eten op zondagavond als het ontbijt werd voorzien door de uitbaters van de cafetaria. Wij willen hen via deze weg dan ook nog eens hartelijk bedanken voor de uitstekende bediening. Ondertussen moesten we spijtig genoeg afscheid nemen. Gelukkig zijn er nieuwe vriendschappen ontstaan en volgende afspraken gemaakt. Na de nodige sanitaire stop en alles gereinigd te hebben waren we vertrekkensklaar voor onze volgende afspraak.

We hopen jullie allemaal terug te zien in september.

McLouis opendeurweekend Dicar

23 en 24 maart

Beste McLouisvrienden,

Jullie hebben allemaal al een mailtje gekregen met de boodschap dat Dicar op 23 en 24 maart een McLouis opendeurweekend houdt. Ook wij als Mclouisvrienden zijn hierop uitgenodigd om eventuele nieuwe leden onze werking duidelijk te maken. Wij hebben daar een kleine infostand en laten een projectie zien van de vorige bijeenkomsten. Willy en Chris zullen zeker aanwezig zijn gedurende deze dagen.

Wij hopen jullie talrijk te mogen begroeten.

McLouis weekend juni 2019

Henegouwen: Lac de l’eau d’Heure 2019

Het wordt zo stilaan tijd om jullie te informeren over de plannen voor 2019. Vorig jaar hebben wij zeker 3 bijeenkomsten georganiseerd. Omstreeks mei-juni, september en als kers op de taart december. Dit jaar plannen we ook weer een verlengd weekend met de McLouisvrienden in.

Verlengd weekend
Wanneer? Van vrijdag 7 juni tot maandag 10 juni 2019
Wie? Belgische eigenaars van een McLouis motorhome
Prijs? € 195 per camper van 2 personen
Inbegrepen? Een standplaats voor drie nachten met beperkte voorzieningen (chemisch toilet lozen kan), alle activiteiten
(incl. besproken consumpties/eten) in het programma
Meebrengen? Vergeet zeker de fietsen niet

 

Algemene info omgeving 

Een rondleiding op de grootste stuwdam van België en Skywalk, een uniek panorama op 107 meter hoog. 1800 hectare voor sport en natuur in Henegouwen en Namen. Ontdek tijdens een geleid bezoek aan de Stuwdam van l’Eau d’Heure – de enige die van binnen bezocht kan worden – de oorsprong en de geschiedenis van de site dankzij een reuzengrote maquette. Vervolg je bezoek met een 450 meter lange wandeling in de galerijen van de dam op 20 meter onder de grond.De wandeling omvat de SkyWalk, een uitkijkpunt op 107 meter hoog boven de grond dat je een adembenemend zicht biedt op de meren van La Plate Taille, l’Eau d’Heure en Falemprise. Op de site van Les Lacs de l’Eau d’Heure vind je heel wat sport- en ontspanningsmogelijkheden zowel op land als op het water.

Programma

Let op: er kunnen mogelijk nog wijzigingen in het programma voorkomen.

Vrijdagavond 7 juni: kennismakingsavond 
De motorhomes kunnen aankomen vanaf 16u30. Iedereen krijgt een plaats toegewezen. Rond 18u30 verkennen we de accommodatie. Daarna volgt een welkomstmoment met een hapje en een drankje.

Zaterdag 8 juni
Vanaf 8u30 kan je één Frans brood per camper (inbegrepen) afhalen en rustig ontbijten. Om 10u00 vertrekken we op een fietstocht van +/- 20 km aan het meer. We stoppen voor een drankje aan de golf (t.w.v. pils) en een lekkere croque monsieur met garnituur bij Landal. Daarna rijden we terug naar de camperplaats. De avonturiers onder ons kunnen nog een extra fietstochtje maken van 14 km. Er is de mogelijkheid om (vrijblijvend) een rondvaart te maken met de amfibie (niet in de prijs inbegrepen: € 17,5). We sluiten af met een heerlijk etentje in een gezellig restaurant aan het meer (één drankje inbegrepen).

Zondag 9 juni

Je kan om 8u30 vier pistolets afhalen en lekker smullen. Zondag splitsen we ons op in kleinere groepen voor de twee activiteiten die dag. Om 9u45 bezoeken we de catacomben van de stuwdam met een gids. Dit duurt ongeveer een tweetal uurtjes. Daarna wordt er om 14u00 een rondrit gemaakt met het Crocodille treintje. ‘s Avonds staat er een vrije avond op de planning. Er kan nog prettig nagepraat worden.

Maandag 10 juni

‘s Morgens genieten we samen van een afscheidsontbijt in cafetaria Crocodille.

Graag inschrijven voor 31 januari 2019! Gelieve een voorschot te storten van  € 100 op rekeningnummer BE59 9733 4933 5026 met referentie van beide familienamen en de mededeling ‘Lac de L Éau d’Heure 2019’. Het volledige saldo moet voor 30 april 2019 voldaan zijn.

 

Programma McLouisvrienden 2019

Beste Mclouisvrienden,

Het wordt zo stilaan tijd om jullie te informeren naar de plannen voor 2019. Volgend jaar hebben wij zeker 3 bijeenkomsten gepland, eentje omstreeks eind mei begin juni, één begin september en als kers op de taart begin december.

De eerste bijeenkomst:
Dit is een gezellig bezig zijn gedurende een 4-tal dagen. Er zal de mogelijkheid worden geboden om te wandelen, fietsen, varen, bezichtigen en een tour in de omgeving te maken. Wanneer de omstandigheden het toelaten zal er ook gelegenheid zijn om te zwemmen, pedaleren en eventueel met een bootje te varen indien je dit zelf voorziet.

Het exacte programma en de correcte data is nog volop in onderhandeling met de betreffende instanties. Maar er zal voor ieders wat wils zijn.

We vergeten natuurlijk niet de gebruikelijk ontvangst met een welkomstdrankje en een verrassingsgeschenk. Ook het lekkere ochtendontbijt, het verfrissende drankje tijdens onze inspannende ontspanningen, meestal avondeten en het gebruikelijke slaapmutsje horen hier ook bij. Kortom tijd om te relaxen is standaard voorzien. We maken voldoende tijd om bij te babbelen, ervaringen uit te wisselen en uitgebreid te verbroederen.

De tweede bijeenkomst:
Deze zal plaatsvinden in een stad waar we gedurende ons verblijf verwend worden met een culinaire toets. Stadsgidsen zullen ons doorheen de geschiedenis van de stad loodsen, problemen voorleggen en oplossingen helpen zoeken of bedenken. Tijdens deze rondgang zal er een culinair festijn worden aangeboden met streekspecialiteiten.

We maken tijd om alle bevindingen op een rijtje te zetten, de gezellige babbel en snabbel, alsook de afsluiter waar we nog lang van zullen kunnen nagenieten. Het verblijf duurt van vrijdag tot zondagavond.
Ook deze bijeenkomst is nog in volle voorbereiding, de verantwoordelijken van de stad hebben even tijd gevraagd om alles te plannen en te regelen want de verkiezingen zaten een beetje in de weg. Ook de nodige vergunningen moeten in orde gebracht worden.

De derde bijeenkomst:
Begin december 2019 zoeken we het iets verder en bezoeken we één van de grootste kerstmarkten in Frankrijk. We gaan champagne proeven, de kerstman opzoeken en genieten van een licht – en vuurspektakel. We maken ook een stadswandeling in twee grote champagnesteden. Absoluut de moeite waard met de feestdagen in het vooruitzicht.

Wij zullen alleszins alles in het werk stellen om deze bijeenkomsten optimaal te laten verlopen op de voorziene dagen.
De kosten die verbonden zijn aan deze bijeenkomsten zijn nog niet bekend maar deze zullen in dezelfde lijn liggen van de vorige bijeenkomsten. Wij proberen tegen einde december alles af te ronden en brengen jullie op de hoogte via mail.
Wat betreft het aantal deelnemers moeten wij ook weer om plaatsgebonden redenen het aantal tot 50 Mclouis motorhomes beperken.

Wij hopen jullie hiermee en tijdsbestek te hebben aangeboden waarmee jullie je eigen verlof kunnen plannen en en eventueel rekening kunnen houden met de data die wij vooropstellen.

Groetjes,

Roger, Nicole, Marc , Ilse, Willy en Chris

Reynaert de vos – juli 2018

De Katoennatie in de Antwerpse haven heeft een heel thema opgezet rond Reynaert De Vos. Het geknipte evenement om met de McLouisvrienden te beleven. Zo gezegd, zo gedaan. Gelukkig heeft één van onze bestuursleden (Marc) goede relaties bij de Katoennatie en werd er voor ons ter plaatse mooie en ruime motorhomeplaatsen voorzien.

Vrijdag rond 16.00 uur kwamen de eerste motorhomes aan. Niet veel later stonden we allemaal netjes op onze plaatsen en konden we aan de verrassingsreceptie beginnen. Deze keer wisten we de McLouisvrienden te verwennen met allerlei hapjes en drankjes en als afsluiter een pannenkoek met ijs. Het was weer een gezellige kennismakingsavond.

Zaterdag om 09u15 begonnen we aan het belevenisparcours vol ongeziene en magische avonturen. Starten deden wij in één van de grote magazijnen van de katoennatie, die door hun ter beschikking werden gesteld, op linkeroever. Binnen in het gebouw ‘Burcht Singelberg’ is een heus sprookjesdorp opgebouwd waar we getrakteerd werden op een ludieke voorstelling van het leven van Reynaert. Niets werd aan het toeval overgelaten om ons mee te nemen naar deze betoverende wereld Het toneelstuk met gekende acteurs was een zeer prettige introductie. Daarna werd het tijd voor een fietsroute die ons op sleeptouw nam langs kunst, erfgoed en natuur. De verschillende locaties, speciaal voor dit evenement gecreëerd, brachten het Reynaertverhaal tot leven met moderne technologie.

Een interactieve speurtocht onderweg maakt de Reynaert expeditie helemaal compleet. De geschiedenis passeert letterlijk onder de banden van onze fiets. Een leuke belevenis kan natuurlijk niet zonder drinken en lekker eten. Onderweg hebben we genoten van een heerlijke tomatensoep met hoevebrood. In ijshoeve De Boey in Sint-Gillis-Waas konden we dan weer genieten van drie lekkere bolletjes artisanaal ijs, ons aangeboden door de organisatie omdat wij de eerste groep waren die aan de Reynaert expeditie deel nam. Bij onze terugkeer hebben wij op het plein van koning Nobel lekker gegeten en gedronken in herberg “De Malse Billetjes”. Op het menu stonden kippenbouten of de balletjes van de pastoor, geserveerd met lekkere Belgische frieten. Na dit culinaire genot werd er nog lang nagenoten aan onze motorhomeplaats tot in de vroege uurtjes.

Zondagochtend hebben de bestuursleden de McLouisvrienden verwend met een gezamenlijk ontbijt in open lucht. Het vers brood werd bij de bakker opgehaald en op een grote bakplaat zijn er niet minder dan 100 eieren geklutst samen met smakelijke spekjes. Het was smullen geblazen! Dank u wel aan chef Roger. Hierna zit ons prachtig weekend erop en de McLouisvrienden maken zich mondjesmaat klaar om welgezind huiswaarts te rijden. Bedankt aan iedereen voor de inzet!

 

McLouisvriendendag bij Dicar 17 juni 2018

Op zondag 17 juni worden de McLouisvrienden uitgenodigd om bij Dicar in Geel het 30-jarig bestaan te vieren. Het bestuur gaat op zaterdagmiddag al naar de showroom om alle voorbereidingen te treffen voor de bijeenkomst. Uiteraard met de motorhome zodat we dichtbij kunnen overnachten want zondag is het al vroeg opstaan geblazen.

We hebben de zaal versierd met verschillende gouden ballonnen die het cijfer ’30’ uitbeelden. Op het moment dat Dirk en Liesje de toonzaal betreden zijn ze dan ook blij verrast. De eerste vrienden komen ons al om 09u30 gezelschap houden. Al snel loopt de feestruimte vol met 95 McLouisvrienden die Dirk en Liesje graag feliciteren met hun 30ste verjaardag.

Stipt om 12u00 verzamelen we om de uitbaters te verrassen met een gepast geschenk. Liesje komt als eerste aan bod en na een korte uitleg over de betekenis van verkleinwoorden geven we haar een gepast bloemetje. Je mag één keer raden. Een vlijtig …? Liesje natuurlijk. Daarna is Dirk aan de beurt. Het is niet evident om voor dit innovatief en vindingrijk persoon iets origineel te vinden. Dankzij de zoon van Marc en Ilse zijn we hier toch in geslaagd met een 3D-print van de showroom in meerdere plexilagen. Het gebouw kan bovendien verlicht worden in alle kleuren en is gegraveerd met de inscriptie ‘McLouisvrienden’. Een mooi aandenken dat perfect op Dirk zijn bureau kan prijken. Daarna heffen we het glas op de mooie toekomst van Dicar en een goede gezondheid natuurlijk.

Om de feestelijkheden nog wat meer glans bij te zetten wordt er een gratis tombola georganiseerd door Roger. Dankzij Margot van de Dicar shop zijn de vele winnaars dan ook in hun nopjes. Ook het 200ste McLouisvrienden Facebooklid wordt in de bloemetjes gezet met de gebruikelijke verrassingen. Ondertussen worden er broodjes gemaakt en rondgedragen door onze vrouwelijke bestuursleden Ilse, Nicole en Chris. Ook de drankjes en versnaperingen gaan deze keer weer vlot over de toog. Tot laat in de namiddag blijven we van de partij en meerdere McLouisvrienden opperen al om met een nieuwe McLouis motorhome naar huis te gaan.

Onze dank gaat uit naar Dirk en Liesje om deze bijeenkomst mogelijk te maken in de toonzaal. Vriendelijk bedankt voor de lekkere drankjes en ook jullie inzet voor de McLouisvrienden. Ook het personeel deelt mee in de waardering van onze leden. Aan alle leden ook een bedankje voor hun talrijke opkomst bij deze heerlijke gebeurtenis.

Groetjes,

Het McLouisvriendenteam
Ilse en Marc, Nicole en Roger, Chris en Willy

Reisverslag Montone 14 t.e.m. 18 mei 2018

De reis omvat onder andere het bezoek aan de nieuwe motorhomefabriek van McLouis. Het bedrijf is gelegen in Montone, tussen Perugia en Citta di Castello. Aan het noorden van het Lago di Tresimeno  zullen we overnachten in het dorpje Tuore sul Trasimeno. We verblijven op camping Village Punta Navaccia. De camping is gelegen vlak tegen de oever van het meer waar we genoeg plaatsen hebben zodat alle McLouisvrienden rustig bij elkaar kunnen staan.

De bestuursploeg is al vroeger op de camping aanwezig om de nodige voorbereidingen te treffen. Het terrein wordt voorbehouden zodat we alle 47 Mclouis motorhomes samen kunnen zetten. Sommige deelnemers komen enkele dagen vroeger aan, gelukkig hebben we hier rekening mee gehouden. Iedereen krijgt bij aankomst een welkomstgeschenkje, een gepersonaliseerd t-shirt met logo van de Mclouisvrienden.

Maandag 14 mei
‘s Avonds staat een rondleiding op de camping gepland zodat iedereen alles goed weet te vinden. Om 17.30 u verwelkomt Willy iedereen op de receptie terwijl hij het weekprogramma verder toelicht. Aansluitend volgt een echt Italiaans pastamenu in open lucht terwijl er nog tot laat in de avond (of was het vroeg in de ochtend) verbroederd wordt.

 

Dinsdag 15 mei

Vroeg uit de veren want we vertrekken met twee autobussen naar Montone. Daar wacht ons een uitgebreid ontbijt in de nieuwe Mclouis motorhomefabriek. We worden rondgeleid door Davide en Annemaria in de nieuwe productiehallen waar de Mclouis motorhome word vervaardigd, dank zij hun deskundige uitleg kunnen we de hele productielijn van a-z volgen. Een zeer interessante en leerrijke ervaring.

Na de rondleiding nemen we nog even de tijd voor een drankje en een hapje ons aangeboden door de directie. Na de groepsfoto vertrekken we naar Assisi, de weergoden zijn ons niet zo goedgezind maar we kuieren toch de stad in langs de pittoreske straatjes, de vele souvenirwinkeltjes, de drank­- en eetcafés en niet te vergeten de Basiliek Sint-Franciscus. De muurschilderingen, de fresco’s, de overdaad van goud en marmer was overweldigend. De wandeling door de straten van de stad en de prachtige vergezichten over de vallei waren een streling voor het oog.

Na Assisi en de vele gebeden komt de zon ons vergezellen. Een wijndegustatie, ons aangeboden door de directie van Mclouis, bij de familie Blasi in Umbertide is onze volgende halte. Na een bezoek aan de oude gerestaureerde wijnkelders en een rondleiding in de nieuwe bottelingskelders mochten we aanschuiven voor een waar eetfestijn. Met een welgevulde wijnkoffer komen we in het donker terug aan op de camping.

Woensdag 16 mei

De autobussen staan te wachten om ons naar de bioboerderij La Ceretta te brengen. Ter plaatse worden we rondgereden met een treintje op de immense farm met 65 struisvogels, 170 melkkoeien, 150 ha olijfboomgaard, de wijnranken, de Zentuinen, de biogasinstallatie, de elektroturbine, … Dit is geen gewone boerderij maar een enorm uitgebreid bedrijf met 70 personeelsleden. Gelukkig krijgen we de gelegenheid om de verse lokale, hoeveproducten te degusteren. Na het bezoek aan La Ceretta rijden we naar het stadje Castiglione del Lago, het prachtige kasteel van deze stad is gelegen op de top van de heuvel waar men een panoramisch zicht heeft over het meer, de regio, de pittoreske straatjes en de imposante omwallingsmuren ter verdediging van de stad, zeker het bezoeken waard. Om de dag af te sluiten is er nog wijn -en fingerfooddegustatie gepland op het landgoed van de familie Cantarelli in Montemelino. Een familiebedrijf dat op alle producten op ambachtelijke wijze vervaardigt. Wel jammer van de fikse regenbui tijdens ons bezoek.

Donderdag 17 mei

Op de aanlegsteiger wacht de boot om ons naar het eiland Isola Maggiore, het grote eiland, te brengen. We bezoeken dit kleine maar pittoreske dorpje met zijn 40 inwoners en nadien worden we ontvangen door Floryan, de eigenaar van de plaatselijke pizzabar die ons een versgebakken pizza en tortellini menu voorschotelt. Na onze heerlijke maaltijd varen we rond het eiland en het Isola Minore, het kleine eiland, zodat we de ruïne van het kasteel te zien krijgen. Het is gebouwd door een zekere markies Giacinto Guglielmi en bleef eigendom van de familie Guglielmi tot in 1975. De verbouwingen nadien zijn door Russen gefinancierd maar stopgezet wegens de crisis. De boottocht gaat verder naar het stadje Passignano Sul Trasimeno, daarna leggen we terug aan in Isola Maggiore waar wij een artisanaal ijsje gepresenteerd krijgen.

Na de rondvaart gaan we ons opfrissen op de camping. We trekken onze campingsmoking aan want we worden verwacht voor het avondmenu in Caoi Caoi restaurant. Als voorproefje krijgen wij een walking dinner receptie met plaatselijke delicatessen in open lucht, ons aangeboden door Dirk. Het afsluitdiner dat hierop volgt met lokale vis -en vleesproducten wordt binnen in het restaurant geserveerd. Als toetje kwam de McLouisvriendentaart, aangesneden door de Willy. Het is weer om je vingers af te likken. Nadat onze buikjes goed gevuld zijn, gooien we de beentje los. Het voltallige keukenpersoneel krijgt een bedankje en opent de eerste dans. Al vlug beginnen alle McLouisvrienden de dansvloer te vullen en kwam de avond goed op gang. Enkele uren later stopte de muziek spijtig genoeg maar de vrienden hebben dan nog enkele Nederlandstalige liedjes gezongen! Tulpen uit Amsterdam, vrolijke, vrolijke vrienden, in de stille Kempen, … Dit hadden ze daar nog nooit meegemaakt zelfs de chef-kok en de manager stonden verbaasd te kijken en filmden het hele gebeuren. Er zal nog lang over de McLouisvrienden nagepraat worden.

Vrijdag 18 mei

Enkele onder ons vertrekken vroeger op terugreis, voor hen hebben wij een lunchpakket voor onderweg voorzien. Voor de blijvers onder ons hebben we nog een ontbijtje klaarstaan. Er worden ook nog enkele prijzen verloot, onder het gezellige en ludieke commentaar van Roger. Na het ontbijt nam Marc even het woord om toelichting te geven voor onze volgende bijeenkomsten op de Mclouisdagen in Geel bij Dicar en op de fietstocht in Kallo georganiseerd door de Katoennatie nl. “Vossen“. Willy bedankt de volledige groep voor de toffe samenwerking en wenst iedereen een veilige reis. Als kers op de taart en heel onverwachts hebben de deelnemers een surprise voor de organisatoren. Nogmaals hartelijk bedankt hiervoor. Het was een waar genoegen om iedereen te zien genieten. We hopen jullie terug te zien op een van onze volgende bijeenkomsten.

Helaas mooie liedjes blijven niet duren, dus we moeten afscheid nemen van elkaar. Deze reis is en blijft iets om in te kaderen. We gaan deze mooie momenten niet snel vergeten. Bedankt aan alle deelnemers voor hun enthousiaste medewerking.

Voor een uitgebreid overzicht en extra informatie klik hier.

Jaarlijkse vakantie Umbrië, Italië mei 2018

Beste McLouisvrienden,

Onze jaarlijkse bijeenkomst gaat door van maandag 14 mei t.e.m. vrijdag 18 mei 2018. We kunnen van een langere vakantie genieten omdat dit tijdens het Hemelvaart- en het Pinksterweekend valt. Op het programma staat onder andere een bezoek aan de nieuwe motorhomefabriek van McLouis. Het bedrijf is gelegen in Montone, een dorpje tussen Perugia en Citta di Castello. Maar gaan we ook andere plaatsen verkennen. Een bezoekje aan een  lokale wijn-, kaas- en olijfboer staat alvast ingepland. Wij controleren ter plaatse of de afgesproken data  nog steeds lukken.

We verblijven aan de oevers van het prachtige ‘Lago di Tresimeno’. De perfecte omgeving voor een vakantie aan het water met kleine dorpjes, mooie stranden en eilandjes. Het dorpje zelf heet  Tuoro sul Trasimeno. Er zijn voldoende plaatsen gereserveerd zodat we allemaal dicht bij elkaar kunnen staan. De organisatie van de accommodatie bekijken we ter plaatse.

Welkom

We verwelkomen iedereen graag op maandag 14 mei. ’s Avonds gaat er een gezellige welkomstdrink door zodat we rustig kunnen bijpraten. De eerste dag gebruiken we om even uit te rusten voor onze goed gevulde agenda van de volgende dagen. Nadien staan er een bedrijfsbezoek, een wijndegustatie en verschillende bezienswaardigheden op de planning. Wat kunnen we nog bezoeken? Hieronder kan je enkele voorstellen terugvinden van ons.

Tuoro sul Trasimeno

De camping is gelegen aan de noordkant van het meer. Wij overnachten hier van maandag t.e.m. vrijdag. Het meer is het vierde grootste zoetwatermeer van Italië. Het meer zorgt voor het drinkwater van een zeer grote regio. Daarom is het beschermd en kunnen er alleen milieuvriendelijke sporten worden uitgeoefend. In de oudheid was het bovendien het decor van een memorabele strijd. Hannibal versloeg hier het Romeinse leger. Een gebeuren dat hier nog steeds elk jaar herdacht wordt. Er zijn ook enkele museums dat we kunnen bezoeken maar iedereen kan voor zichzelf bekijken wat het meest interessant is. Vlakbij de stad is er een eiland waar een zeer bekend restaurant is gelegen. Hier kan je heerlijk genieten. Ook het stadje Magione del trasimeno, slechts 15 km van onze verblijfplaats, zou de moeite waard zijn.

Montone

Het is één van de mooiste dorpen in Umbrië. Het dorpje strekt zich uit over de heuvels op een hoogte van 500 m. Montone was in de middeleeuwen een versterkte stad en is nu nog steeds bijna volledig omwald. Op het hoogste punt kan je de ruïnes terugvinden van een burcht. Je komt het stadje binnen door de oude, authentieke toegangspoorten en al snel kom je uit op het pittoresk plein met enkele gezellige caféetjes. Het kerkje is de moeite waard om even te bezoeken omwille van de zeer oude fresco’s en houten beelden. Vanop het plein heb je ook een mooi uitzicht over de gloeiende omgeving. De motorhomefabriek van McLouis bevindt zich aan de voet van deze heuvels.

Perugia

Perugia is de hoofdstad van Umbrië en niet alleen de oudste maar ook de belangrijkste stad in de streek. Perugia staat bekend als universiteitsstad en het wemelt hier dan ook van de studenten. De stad zelf is verspreid over een aantal heuvels  die erg variëren in hoogte. In de vierde en derde eeuw voor christus was Perugia een zeer machtige stad, voorzien van reusachtige omwallingen. Je kan de overblijfselen van de Etruskische stadsmuren nog altijd bezichtigen. Nadien kwam de stad onder heerschappij van Rome. In de binnenstad kan je hier nog middeleeuwse paleizen van terugvinden. Wij zijn van plan om een wandeling door de stad maken met als eindpunt de dom.

Assisi

Assisi voorstellen zal waarschijnlijk overbodig zijn. Het is niet alleen beroemd als religieuze plaats maar ook om de bezienswaardigheden en de gevolgen van een aardbeving  die nog steeds zichtbaar zijn. In de drukke zomermaanden wemelt het hier van bezoekers, sommigen onder hen zijn pelgrims en anderen nieuwsgierige toeristen. In de winkelstraat waar je bedolven onder talloze koopjes die allemaal verbonden zijn aan de heilige Franciscus. Maar natuurlijk zijn er ook restaurants in overvloed. De hoogtepunten zijn de kathedraal en een wandeling doorheen de stad.

Het verslag van de reis volgt na ons bezoekje aan de McLouisfabriek in Montone.

Uitstap McLouisvrienden Reims-Eperney

8, 9 en 10 december 2017

We maken met de McLouisvrienden een extra uitstapje naar de kerstmarkt in Reims en het lichtspektakel in Epernay. Vrijdagochtend arriveren de eerste McLouis motorhomes aan het voetbalstadion van Reims. Rond 16u00 vervoegt onze laatste deelnemer de groep terwijl de toeristen met verbazing naar onze 25 McLouis campers keken.

Iedereen wordt hartelijk ontvangen door het McLouisteam en krijgt onmiddellijk een stadsplannetje en een streekplan met de motorhomecamperplaatsen in de champagne aangeduid en een festiviteitenboekje. Aangezien velen onder ons een uurtje of vier gereden hadden, was er een heerlijke kippengroentesoep en drie belegde sandwiches voorzien om de eerste honger te stillen.

Om 17u30 komt de champagneboer Philippe Benard uit Mareuil sur Ay ter plaatse om ons een degustatie aan te beiden van zijn bruisende champagne terwijl zijn vrouw verrukkelijke, warme Pâté en croûte opdient. Ook de kerstman en vrouw mochten niet ontbreken. Terwijl iedereen geniet van de lekkere versnaperingen deelt de kerstman suprises uit aan de vrienden. De stemming zit er in! Er wordt champagne gedronken tot in de late uurtjes. Nadat iedereen zijn bestelling heeft doorgegeven trekken we ons terug naar de motorhome.

Zaterdag vertrekken we om half 11 voor de stadswandeling. Onze ervaren gidsen geven een leerrijke uitleg over de lokale bezienswaardigheden o.a. het centraal station, het standbeeld van Jean Baptist Colber, het hotel de Ville en de kathedraal komen aan bod. Daarna volgt een vrije namiddag in de winkelstraat van Reims.

‘s Avonds staat één van de grootste kerstmarkten van Frankrijk op het programma. Het kerstdorp zelf bestaat uit 140 chalets op de Place d’Erlon, de rue Condorcet, de rue Théodore Dubois en de rue Buirette. Op de markt vind je een hele waaier aan gastronomische, ambachtelijke en feestartikels terug. Ook de kinderen kunnen er hun hartje ophalen. Er is een avonturenparcours in de bomen, een kerststal met dieren, een tentoonstelling van speelgoed, muziekgroepen, een interactief spektakel met tomaten. Voor wie er geen genoeg kan krijgen is er nog altijd het lichtspektakel in Epernay.

Met 18 vrienden vertrokken we om 16u00 naar Epernay met de trein onder leiding van onze vaste gidsen. Na een rondleiding door avenue de champagne waar de grootste huizen gevestigd zijn (Moët-Chandon, Mercier, Pol Roger, Castellane, …) bezoeken we de tuinen die feeëriek verlicht zijn en open voor het publiek om betalend te degusteren. Daarna passeren we het bureau van toerisme, de winkelstraat, het kinderlichtpark en brengen we een bezoekje aan de vinotheek met een degustatie. Hierna wandelen terug naar de avenue de champagne om van de licht- en vuurshow te genieten met als afsluiter een spetterend vuurwerk. Voldaan nemen we de trein terug naar Reims. Nog een korte wandeling naar de motorhome en de lichtjes gingen uit.

Onder een wit sneeuwtapijtje worden zondag wakker. Om 10 uur hebben we afgesproken met de champagneboer Philippe Benard om de bestelde champagne af te leveren. Zo kan iedereen met een goedgevulde motorhome rustig huiswaarts vertrekken.

Bijeenkomst McLouisvrienden

11 november 2017

Op 11 november zijn de McLouisvrienden samengekomen om de reis naar Montone toe te lichten. Dat de interesse groot was, bleek uit de talrijke opkomst. De gemeente van Kapellen had de organisatie toegestaan om het marktplein als verzamelpunt te gebruiken. De bijeenkomst zelf ging door op het voetbalterrein. Alvast een welgemeend bedankje aan de gemeente en de politie die een oogje in het zeil hield.

Omstreeks 12u00 waren de eerste vrienden al ter plaatse die van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om Kapellen te verkennen. Om 17u00 waren we bijna voltallig. De bespreking zelf ging door in de voetbalkantine. Het was dan ook een gezellig weerzien met een leuke babbel, een lekker broodje en een verfrissend drankje.

Om 19u00 bekeken we enkele mooie beelden van de reisjes van de McLouisvrienden de aflopen 8 jaar. Als afsluiter zagen we enkele mooie beelden van het prachtig Italiaans dorpje dat we dit jaar gaan verkennen ‘Montone’. Roger nam het woord een deelde mee dat we op 8 december eropuit trekken naar Reims om de kerstmarkt te bezoeken mét champagnedegustatie. Alvast iets om naar uit te kijken.

Daarna was het de beurt aan Willy die ons alle info meedeelde over het verblijf in Italië inclusief een overzicht van alle activiteiten dat verschillende enthousiaste reacties uitlokte. Natuurlijk verkennen we ook de indrukwekkende omgeving van Umbrië. De vele wijn -en olijfgaarden kunnen we niet aan ons voorbij laten gaan.

Het werd een gezellige avond met onze Italië-reis als onderwerp. Al snel werd duidelijk dat het laat zou worden. Gelukkig mochten we zonder problemen op het marktplein overnachten. Na heerlijke nachtrust kon iedereen zondag nog lekker dagdromen over La Bella Italia.

Een weekendje op stap met de McLouisvrienden

Van 5 t.e.m. 7 mei 2017

Adres: Eurocamping, Zwembadweg 1, Vessem NL

De bestuurploeg komt al eerder aan op de Eurocamping te Vessem om de laatste voorbereidingen te treffen voor het komende weekend. Toch zagen we al meteen een McLouis motorhome. Blijkbaar zijn wij niet de enigen die er zin in hebben.

Donderdag 4 mei: We delen al enkele foto’s op Facebook. Dit zette enkele McLouisvrienden er toe aan om meteen te vertrekken richting Vessem. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde.

Vrijdag 5 mei: Rond de middag komen onze andere Mclouisvrienden stilletjes aan binnen gerold. Ons team staat klaar om iedereen met open armen te ontvangen voor onze jaarlijkse bijeenkomst. Bij aankomst aan de receptie ontvangt iedereen een mooie shoppingtas met de nodige info. Daarna worden onze vrienden doorverwezen naar de standplaats.

Dit jaar krijgt iedereen een gepersonaliseerd fietshesje. Het welkomstgeschenkje zal zeker van pas komen dit jaar. Ondertussen is het een prettig weerzien en worden de vriendschapsbanden nauwer aangehaald. Sommige gaan al meteen op verkenning en andere zitten al rustig samen met een glaasje bij te praten.

Om 17u00 wordt er een rondleiding gegeven om het reilen en zeilen op de camping duidelijk te maken. Aansluitend daarop volgt een receptie en een kort woordje van de voorzitter. De nieuwe gasten die we mogen verwelkomen zijn zeer enthousiast en de gezellige avond loopt uit tot 23u00.

Zaterdag 6 mei:Als we door het raam van onze motorhome kijken, belooft het een mooie dag te worden. Tegen 07u30 brengt de bakker onze knapzakjes (letterlijk met stok en al) waarin je 4 broodjes en 2 koffiekoeken terugvindt. De eerste hongerige kabouters staan al te wachten en binnen het eerste half uur vinden alle 42 knapzakjes hun rechtmatige eigenaar. Op zijn minst gezegd, het smaakte!

De eerste fietsers verzamelen zich rond 09u15 aan de tent. Het is een mooie groep, 73 fietsers die allemaal het fluovestje van de Mc Louis Vrienden aan hebben. Door het grote aantal deelnemers moeten we ons zelfs in drie groepen verdelen. Maar natuurlijk komen we tijdens de tussenstops gezellig samen op de terrasjes.

We volgen de ‘Bokkenrijdersroute’ en houden 3 gezellige stops. Na 13 km op onze teller genieten we van een lekker kopje koffie, thee of frisdrank op het zonnige terras. Na deze rustpauze fietsen we verder de mooie natuur in. De prachtige heide en uitgestrekte vennen bieden een prachtig uitzicht. Enkele sportievelingen onder ons klimmen de uitkijktoren op. Eenmaal boven kan je eindeloos de verte in turen over het fantastische landschap. Een ideale plek om vogels te spotten. Het kost € 1 om de moderne metalen uitkijktoren te beklimmen.

Rond de middag stoppen we om te lunchen en smullen we van een vers soepje met brood in de Bokkenrijders taverne. We kunnen kiezen uit een asperge-, tomaten-, groenten- of vegetarische soep met een boterhammetje. Volgens de legende zouden op deze plek in de Vaalser bossen, de beruchte Bokkenrijders regelmatig bijeen zijn gekomen. De Bokkenrijders waren rovers die zich in het begin van de 18e eeuw ‘s nachts op bokken verplaatsten en het Limburgse land onveilig maakten. In 1776 verdween de roversbende en keerde de rust onder de Limburgse bevolking na veertig jaar weer terug.

Waar de Bokkenrijders destijds in de bossen hun snode plannen smeedden, ligt nu al meer dan 15 jaar dit gemoedelijke restaurant waar iedereen kan genieten. De gebruikelijke groepsfoto’s worden gemaakt. En na de heerlijke soep en de nodige dorstlessers vatten we onze fietstocht verder aan. Ondertussen staat er al 26 kilometer op de teller.

We maken onze laatste stop en sluiten af met een lekker ijsje of een kopje koffie in restaurant Kruidenlucht. Na een uurtje rusten overbruggen we de laatste 4 km naar de camping. Daar aangekomen, nemen we even de tijd om uit te blazen.

Om 19.00 uur is er een uitgebreid warm en koud buffet voorzien. Het was overheerlijk! Het dessert wordt opgediend door ons eigen McLouisteam. Om 21.30 uur vliegen we er in met DJ Dirk, die een streepje muziek voorziet. Met muziek uit de jaren ‘stillekes’ zit de sfeer er meteen in! De beentjes komen los en er wordt gedanst tot na middernacht.

Zondag 7 mei: Véél te vroeg is er ‘s morgens vanaf 08u00 ontbijt met koffie en thee voorzien in de zaal, verzorgd door Eurocamping. Hier knap je van op. Rond 09u30 vertrekken we met een groep van 61 McLouisvrienden op een korte wandeling van 30 minuten naar de Sint-Jacobusmolen in Vessem. Iedereen kent een molen maar nu ontdekken we ook de werking ervan met een rondleiding gegeven door de echte molenaars.

Na ons bezoekje zit het weekend erop maar iedereen kan nog rustig blijven napraten tot 17.00 u op de camping. Druppelsgewijs vertrekt iedereen huiswaarts. Het was een top weekend en er zijn weer veel nieuwe vrienden gemaakt. Nu is het aftellen naar de volgende bijeenkomst.

Feestzitting

Beste Mclouis vrienden

Het corona virus houdt ons stevig in de ban van ons 10 jarig Mclouis Vrienden bestaan. Wij als organisatoren kunnen ons niet veroorloven om een evenement in te richten waarvan we de gezondheid niet kunnen garanderen.

Na een gesprek met Dirk (Dicar) vond ook hij het een gezonde beslissing het evenement te annuleren. Ook het personeel van Dicar moet zich aan strenge regels houden, mondmasker de ganse dag, regelmatig alles ontsmetten, afstand houden enz. Het zou voor hem ook zeer moeilijk zijn om voor het personeel en voor ons verschillende regels op te leggen.

Wat ons betreft hetzelfde: verwelkoming moet op afstand, maskers voorzien voor hen die het willen, ontsmettingsproducten, voldoende poetsmiddelen, bubbels maken, geen contact met de andere bubbels, geen verbroedering, geen dansavond enz. Dit leek ons alles niet haalbaar.

Opnieuw verdagen naar een latere datum op het jaar leek ons ook niet goed en hebben dan besloten om 2021 te begroeten als feestjaar en  het evenement te verdagen naar 2021, exacte datum volgt.

Ook het meegedeelde programma van het najaar valt dus weg en we zullen de draad terug opnemen in 2021 en zorgen dat volgend jaar een bijzonder jaar gaat worden.

Wat betreft de financiën, heeft het Mclouis Vrienden team besloten iedereen zijn gestorte deel terug te storten.

Dit zal vanaf 01 juli 2020 plaats vinden.

Mogen wij hopen op uw begrip en welwillendheid in deze moeilijke situatie en hopen jullie terug te kunnen ontmoeten in het voorjaar 2021 in betere tijden, nogmaals sorry daarvoor.

Indien u vragen heeft kan u een e-mail sturen naar mclouisvrienden@gmail.com

 

Hopende op uw begrip

Het Mclouisvrienden team

Chris, Willy, Nicole, Roger, Ilse, Marc