McLouis vrienden

Uitstap McLouisvrienden Reims-Eperney

8, 9 en 10 december 2017

We maken met de McLouisvrienden een extra uitstapje naar de kerstmarkt in Reims en het lichtspektakel in Epernay. Vrijdagochtend arriveren de eerste McLouis motorhomes aan het voetbalstadion van Reims. Rond 16u00 vervoegt onze laatste deelnemer de groep terwijl de toeristen met verbazing naar onze 25 McLouis campers keken.

Iedereen wordt hartelijk ontvangen door het McLouisteam en krijgt onmiddellijk een stadsplannetje en een streekplan met de motorhomecamperplaatsen in de champagne aangeduid en een festiviteitenboekje. Aangezien velen onder ons een uurtje of vier gereden hadden, was er een heerlijke kippengroentesoep en drie belegde sandwiches voorzien om de eerste honger te stillen.

Om 17u30 komt de champagneboer Philippe Benard uit Mareuil sur Ay ter plaatse om ons een degustatie aan te beiden van zijn bruisende champagne terwijl zijn vrouw verrukkelijke, warme Pâté en croûte opdient. Ook de kerstman en vrouw mochten niet ontbreken. Terwijl iedereen geniet van de lekkere versnaperingen deelt de kerstman suprises uit aan de vrienden. De stemming zit er in! Er wordt champagne gedronken tot in de late uurtjes. Nadat iedereen zijn bestelling heeft doorgegeven trekken we ons terug naar de motorhome.

Zaterdag vertrekken we om half 11 voor de stadswandeling. Onze ervaren gidsen geven een leerrijke uitleg over de lokale bezienswaardigheden o.a. het centraal station, het standbeeld van Jean Baptist Colber, het hotel de Ville en de kathedraal komen aan bod. Daarna volgt een vrije namiddag in de winkelstraat van Reims.

‘s Avonds staat één van de grootste kerstmarkten van Frankrijk op het programma. Het kerstdorp zelf bestaat uit 140 chalets op de Place d’Erlon, de rue Condorcet, de rue Théodore Dubois en de rue Buirette. Op de markt vind je een hele waaier aan gastronomische, ambachtelijke en feestartikels terug. Ook de kinderen kunnen er hun hartje ophalen. Er is een avonturenparcours in de bomen, een kerststal met dieren, een tentoonstelling van speelgoed, muziekgroepen, een interactief spektakel met tomaten. Voor wie er geen genoeg kan krijgen is er nog altijd het lichtspektakel in Epernay.

Met 18 vrienden vertrokken we om 16u00 naar Epernay met de trein onder leiding van onze vaste gidsen. Na een rondleiding door avenue de champagne waar de grootste huizen gevestigd zijn (Moët-Chandon, Mercier, Pol Roger, Castellane, …) bezoeken we de tuinen die feeëriek verlicht zijn en open voor het publiek om betalend te degusteren. Daarna passeren we het bureau van toerisme, de winkelstraat, het kinderlichtpark en brengen we een bezoekje aan de vinotheek met een degustatie. Hierna wandelen terug naar de avenue de champagne om van de licht- en vuurshow te genieten met als afsluiter een spetterend vuurwerk. Voldaan nemen we de trein terug naar Reims. Nog een korte wandeling naar de motorhome en de lichtjes gingen uit.

Onder een wit sneeuwtapijtje worden zondag wakker. Om 10 uur hebben we afgesproken met de champagneboer Philippe Benard om de bestelde champagne af te leveren. Zo kan iedereen met een goedgevulde motorhome rustig huiswaarts vertrekken.

Bijeenkomst McLouisvrienden

11 november 2017

Op 11 november zijn de McLouisvrienden samengekomen om de reis naar Montone toe te lichten. Dat de interesse groot was, bleek uit de talrijke opkomst. De gemeente van Kapellen had de organisatie toegestaan om het marktplein als verzamelpunt te gebruiken. De bijeenkomst zelf ging door op het voetbalterrein. Alvast een welgemeend bedankje aan de gemeente en de politie die een oogje in het zeil hield.

Omstreeks 12u00 waren de eerste vrienden al ter plaatse die van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om Kapellen te verkennen. Om 17u00 waren we bijna voltallig. De bespreking zelf ging door in de voetbalkantine. Het was dan ook een gezellig weerzien met een leuke babbel, een lekker broodje en een verfrissend drankje.

Om 19u00 bekeken we enkele mooie beelden van de reisjes van de McLouisvrienden de aflopen 8 jaar. Als afsluiter zagen we enkele mooie beelden van het prachtig Italiaans dorpje dat we dit jaar gaan verkennen ‘Montone’. Roger nam het woord een deelde mee dat we op 8 december eropuit trekken naar Reims om de kerstmarkt te bezoeken mét champagnedegustatie. Alvast iets om naar uit te kijken.

Daarna was het de beurt aan Willy die ons alle info meedeelde over het verblijf in Italië inclusief een overzicht van alle activiteiten dat verschillende enthousiaste reacties uitlokte. Natuurlijk verkennen we ook de indrukwekkende omgeving van Umbrië. De vele wijn -en olijfgaarden kunnen we niet aan ons voorbij laten gaan.

Het werd een gezellige avond met onze Italië-reis als onderwerp. Al snel werd duidelijk dat het laat zou worden. Gelukkig mochten we zonder problemen op het marktplein overnachten. Na heerlijke nachtrust kon iedereen zondag nog lekker dagdromen over La Bella Italia.

Een weekendje op stap met de McLouisvrienden

Van 5 t.e.m. 7 mei 2017

Adres: Eurocamping, Zwembadweg 1, Vessem NL

De bestuurploeg komt al eerder aan op de Eurocamping te Vessem om de laatste voorbereidingen te treffen voor het komende weekend. Toch zagen we al meteen een McLouis motorhome. Blijkbaar zijn wij niet de enigen die er zin in hebben.

Donderdag 4 mei: We delen al enkele foto’s op Facebook. Dit zette enkele McLouisvrienden er toe aan om meteen te vertrekken richting Vessem. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde.

Vrijdag 5 mei: Rond de middag komen onze andere Mclouisvrienden stilletjes aan binnen gerold. Ons team staat klaar om iedereen met open armen te ontvangen voor onze jaarlijkse bijeenkomst. Bij aankomst aan de receptie ontvangt iedereen een mooie shoppingtas met de nodige info. Daarna worden onze vrienden doorverwezen naar de standplaats.

Dit jaar krijgt iedereen een gepersonaliseerd fietshesje. Het welkomstgeschenkje zal zeker van pas komen dit jaar. Ondertussen is het een prettig weerzien en worden de vriendschapsbanden nauwer aangehaald. Sommige gaan al meteen op verkenning en andere zitten al rustig samen met een glaasje bij te praten.

Om 17u00 wordt er een rondleiding gegeven om het reilen en zeilen op de camping duidelijk te maken. Aansluitend daarop volgt een receptie en een kort woordje van de voorzitter. De nieuwe gasten die we mogen verwelkomen zijn zeer enthousiast en de gezellige avond loopt uit tot 23u00.

Zaterdag 6 mei:Als we door het raam van onze motorhome kijken, belooft het een mooie dag te worden. Tegen 07u30 brengt de bakker onze knapzakjes (letterlijk met stok en al) waarin je 4 broodjes en 2 koffiekoeken terugvindt. De eerste hongerige kabouters staan al te wachten en binnen het eerste half uur vinden alle 42 knapzakjes hun rechtmatige eigenaar. Op zijn minst gezegd, het smaakte!

De eerste fietsers verzamelen zich rond 09u15 aan de tent. Het is een mooie groep, 73 fietsers die allemaal het fluovestje van de Mc Louis Vrienden aan hebben. Door het grote aantal deelnemers moeten we ons zelfs in drie groepen verdelen. Maar natuurlijk komen we tijdens de tussenstops gezellig samen op de terrasjes.

We volgen de ‘Bokkenrijdersroute’ en houden 3 gezellige stops. Na 13 km op onze teller genieten we van een lekker kopje koffie, thee of frisdrank op het zonnige terras. Na deze rustpauze fietsen we verder de mooie natuur in. De prachtige heide en uitgestrekte vennen bieden een prachtig uitzicht. Enkele sportievelingen onder ons klimmen de uitkijktoren op. Eenmaal boven kan je eindeloos de verte in turen over het fantastische landschap. Een ideale plek om vogels te spotten. Het kost € 1 om de moderne metalen uitkijktoren te beklimmen.

Rond de middag stoppen we om te lunchen en smullen we van een vers soepje met brood in de Bokkenrijders taverne. We kunnen kiezen uit een asperge-, tomaten-, groenten- of vegetarische soep met een boterhammetje. Volgens de legende zouden op deze plek in de Vaalser bossen, de beruchte Bokkenrijders regelmatig bijeen zijn gekomen. De Bokkenrijders waren rovers die zich in het begin van de 18e eeuw ‘s nachts op bokken verplaatsten en het Limburgse land onveilig maakten. In 1776 verdween de roversbende en keerde de rust onder de Limburgse bevolking na veertig jaar weer terug.

Waar de Bokkenrijders destijds in de bossen hun snode plannen smeedden, ligt nu al meer dan 15 jaar dit gemoedelijke restaurant waar iedereen kan genieten. De gebruikelijke groepsfoto’s worden gemaakt. En na de heerlijke soep en de nodige dorstlessers vatten we onze fietstocht verder aan. Ondertussen staat er al 26 kilometer op de teller.

We maken onze laatste stop en sluiten af met een lekker ijsje of een kopje koffie in restaurant Kruidenlucht. Na een uurtje rusten overbruggen we de laatste 4 km naar de camping. Daar aangekomen, nemen we even de tijd om uit te blazen.

Om 19.00 uur is er een uitgebreid warm en koud buffet voorzien. Het was overheerlijk! Het dessert wordt opgediend door ons eigen McLouisteam. Om 21.30 uur vliegen we er in met DJ Dirk, die een streepje muziek voorziet. Met muziek uit de jaren ‘stillekes’ zit de sfeer er meteen in! De beentjes komen los en er wordt gedanst tot na middernacht.

Zondag 7 mei: Véél te vroeg is er ‘s morgens vanaf 08u00 ontbijt met koffie en thee voorzien in de zaal, verzorgd door Eurocamping. Hier knap je van op. Rond 09u30 vertrekken we met een groep van 61 McLouisvrienden op een korte wandeling van 30 minuten naar de Sint-Jacobusmolen in Vessem. Iedereen kent een molen maar nu ontdekken we ook de werking ervan met een rondleiding gegeven door de echte molenaars.

Na ons bezoekje zit het weekend erop maar iedereen kan nog rustig blijven napraten tot 17.00 u op de camping. Druppelsgewijs vertrekt iedereen huiswaarts. Het was een top weekend en er zijn weer veel nieuwe vrienden gemaakt. Nu is het aftellen naar de volgende bijeenkomst.