Home

Weekend McLouisvrienden mei 2016 

 
Beste Mclouisvrienden,

Zoals reeds aangekondigd in mails komen wij samen op 13-14-15 Mei 2016 te Kallo even bezijden Antwerpen.
Hoe gaat ons programma van de bijeenkomst er ongeveer uitzien:
Wij komen bijeen aan de “Kallosluis” waar voor ons speciaal een parking is voorzien. Elke camper heeft zicht op de schelde en omgeving. Indien er drukke activiteit zou zijn op de haven kunnen er zeeschepen vlakbij aangemeerd liggen.

Vrijdag 13 mei:
Jullie worden verwacht vanaf 14,00. Wij zullen zeker ter plaatse zijn om alles in goede banen te leiden.
Bijeenkomst te Kallo op een afgebakende plaats waar voor iedereen voldoende ruimte zal voorzien zijn om te parkeren. Nadeel geen elektriciteit of losingsmogelijkheden.
Tevens zal er een tent voorzien worden waar wij kunnen bij elkaar zitten bij een snoepertje en een drankje om bij te babbelen van het voorbije seizoen en wat er nog gaat komen.
Omstreeks 19,00 uur worden wij met busjes naar de locatie gebracht om het toneelstuk bij te wonen. Dit alles in een mooie lokatie, ingericht volgens de parijse mode anno 1900. In het zaaltje kunnen max 120 personen plaats nemen. Op die dag exclusief voor de Mclouisvrienden voorbehouden met dien verstaande dat wij talrijk genoeg zijn.
Na de voorstelling gelegenheid om iets te drinken en eventueel je lenigheid te vertonen op de houten ondergrond
Ook zullen de busjes dan klaar staan om je naar de campers te vervoeren wanneer je wenst.
Op de camperplaats is permanente bewaking voorzien door securitie.
Wij sluiten zeker af om 00,30 zodat iedereen ten laatste om 01,00 aan de campers zal zijn.

Zaterdag 14 mei:
We kunnen broodjes bestellen op vrijdag wanneer wij aankomen en deze zullen s'morgens vanaf 08,00 ter beschikking zijn in de tent, klein geld voorzien zou wel gemakkellijk zijn.
Omstreeks 09,30 vertrekken wij voor een wandeling doorheen het natuurgebied van Kallo met begeleiders die ons iets kunnen vertellen omtrent de omgeving, het grote Kallosluis enz. Wij wandelen naar het centrum van kallo en zo naar de theaterzaal waar wij een middagmaal gaan nemen. Na het eten omstreeks 13,30 u vertrekken er busjes , telkens 16 pers, naar fort liefkenshoek. Daar zullen wij een bezoek brengen met oortjes en zo de geschiedenis van het fort kunnen mee maken. Duurtijd ongeveer 2 uur. Wij worden dan met de busjes teruggebracht naar de campers.
Wij kunnen dan rustig even op adem komen om zo ongeveer vanaf 19,00 uur ons naar de tent te begeven om bij muziek de avond te besluiten. Wij bieden daar iedereen toch opnieuw gedurende ongeveer 4 uur vrije drink en versnaperingen aan.
Omstreeks 00,00 uur ? sluiting.

Zondag 15 mei:
Opnieuw konden wij zaterdag broodjes bestellen die dan opnieuw zondagmorgen ter beschikking zijn.
Nu ziet het programma er erg verschillend uit ten opzichte van vorige jaren.Wij hebben tijdens ons bezoek in october een locatie bezocht van een kunstgalerij in de omgeving nl:
“ Verbeke Fondation”. Vanaf 11,15 kunnen wij daar rustig parkeren. Om 12,00 komen wij daar samen voor een tas soep met brood.
Wij sluiten dan wel het weekend daar af maar iedereen heeft dan de mogelijkheid om daar alles nog te bezoeken;
In de namiddag kunnen wij de site bezoeken, de collectie en hun tuinen met tentoongestelde werken van meestal vlaamse kunstenaars bewonderen
Wij hebben er nog voor gezorgt dat zij die nog een nachtje langer willen staan, zowel bij “verbeke fondation” of op de parkeerplaats aan het kallosluis kunnen daar verblijven tot maandagavond. Voor de langblijvers zorgen wij extra om tot dinsdag te kunnen overnachten maar dan alleen in kallo. Er zal dan wel geen bewaking meer zijn.

Wat is nu juist inbegrepen in de prijs.
• verblijf op de camperplaats in Kallo.
• Tent, versnaperingen zoals chipjes, kaasjes...
• toneelopvoering
• shuttle vervoer op vrijdag en zaterdag
• eetmaal op zaterdag : aperitief, voorgerecht, hoofdschotel en nagerecht, dranken inbegrepen.
• inkom in fort liefkenshoek
• drink op zaterdagavond van 19,00 tot 23,00 uur
• Bezoek Verbeke Foundation.
• bord soep met brood als afsluiter op zondagmiddag.
Wat moeten wij zelf voorzien:
• betalen van de drank in de tent op vrijdag,
• Betalen van de drank tijdens en na de toneelvoorstelling.
• broodjes voor zaterdag en zondagmorgen.
• Dranken zaterdag na 23,00 uur.
• Dranken bezoek fort liefkenshoek.
• Dranken bezoek Verbeke Foundation.

Dit alles voor de som van 75 euro/ persoon.
Om alles in goede banen te kunnen leiden vragen wij u bij inschrijving de som te betalen van 50 euro en de rest te voldoen uiterlijk op woensdag 27 april 2016
rek nr:
BE85 8601 1133 9006 op naam van Shirley Eeckhaout
Vermeld heel duidelijk : Mclouisvrienden, uw naam en adres.

Hopelijk jullie talrijk te mogen begroeten en graag bereid voor verdere info op mijn Mailadres:
willy.keersmaekers1@telenet.be


 
 

Weekend 8-10 Mei 2015

Beste Mclouisvrienden,

Alweer kunnen wij terugblikken op een geslaagd weekend. Dank zij de weergoden, Dirk en jullie allen was het een prettige belevenis.

Samenkomen op vrijdagnamiddag op de parking recht over Dicar en elkaar begroeten en de nieuwe deelnemers verwelkomen was plezant. Met 53 campers op de parking is niet niks. Een gezellige rondgang en uitgebreid kennismaken met de nieuwelingen onder ons om hen direct op hun gemak te stellen, hun te informeren hoe wij deze jaarlijkse bijeenkomst zagen en hoe het programma er juist zou uitzien. In de zon dit allemaal te kunnen uitleggen was niet verwacht maar dank zij de uitstap naar Turnhout met de nodige attributen lukte dit opnieuw.

 

Omstreeks 18,45 naar de vernieuwde plant van Dicar waar wij werden ontvangen door door Lou, Louis, Jhonny en Jackie.

Bij het binnen komen reeds direct in de stemming want de verwelkoming ging gepaard met een drankje naar keuze, bubbels, wijn fris en fruitsap, gewoon uit kiezen. Na de verwelkoming door Willy was er een video opname van Dirk. Dirk was op dat ogenblik in Milaan voor een bijeenkomst van de Europese fabrikanten en om de problematiek van campers in Europa in alle landen te bespreken. Dirk was daar gevraagd om als gastspreker op te treden.

Na het overhandigen van een geschenk werd er onder begeleiding een bezoek gebracht aan de nieuwe lokatie. De toonzaal, het burelencomplex, het magazijn en de werkplaatsen werden toegelicht door de mensen van Dicar. Het was verrijkend om te horen en zien hoe het aan toe gaat in deze moderne ingerichte plaatsen. Alles goed doordacht en met aandacht voor de mens die er werkt. De rondgang duurde toch bijna een uur maar daarna konden wij genieten van een drankje en een hapje naar keuze.

Gezellig onderonsje met de mensen van dicar die uitleg gaven hoe zij het meegemaakt hadden en welke zaken er nog op het programma stonden in de nabije toekomst. Heel interrissant om te horen hoe zij begaan zijn om alles beter en sneller te laten lopen ten dienste van ons motorhome bezitters. Wachttijden zo kort mogelijk houden in deze drukke bezigheden is, volgens hun, de eerste opdracht.

 

Omstreeks 22,00 uur onze campers opgezocht voor een verdiende nachtrust. s'Morgens om 0845 h

zijn Danny en Willy naar Kasterlee gereden om daar alles in orde te brengen op de camping om de aankomst van de anderen vlot te kunnen laten verlopen. Een verplaatsing va 5 campers en de ontvangst op de camping vroeg toch wel enige voorbereiding. Omstreeks 11,30 echter was iedereen veilig en wel aangekomen en een rustig plaatsje gevonden. Wij stonden volledig apart en dat was heel gezellig. Even iets eten en dan beginnen aan de namiddag activiteit. Een wandeling naar het heemkundig museum waar de groep in vier opgedeeld werd. Twee groepen onder begeleiding van een gids bezochten het heemkundig museum en de andere groep eveneens onder begeleiding een vertelwandeling door de kasterlese bossen. Na ongeveer 1 ½ uur wisseling van de groepen weliswaar na eerst gezellig een koffie gedronken te hebben in de cafe's vlakbij. Het was een verrassend bezoek aan het museum en een geslaagde wandeling in de bossen.

S'Avonds was er onze jaarlijkse bijeenkomst in de tent op de camping waar wij ons zoals steeds konden laten gaan. Een lekkere BBQ verzorgd door de de mensen van dinner events stond er op het programma. Hier was Dirk ,samen met zijn echtgenote, wel aanwezig en verwelkomde hij ons op

zijn leuke manier. Wij namen de gelegenheid te baat om aan Dirk en zijn lieftallige echtgenote een geschenk te overhandigen van de groep als blijk van genegenheid om al datgene wat Dirk voor de groep gedaan heeft tijdens de bijeenkomsten.

 

Omstreeks 21,00 uur werd het tijd om het dansende gedeelte van de avond in te zetten en dit onder de fantastische begeleiding van een in zijn vorig leven geweldige DJ : Dirk.

Hij bracht ons een mengeling van muziek die erg aanstekelig werkte om op de dansvloer onze beentjes uit te slaan. Dirk bedankt dat jij dit voor onze groep wilde doen. Duidelijk dat hier je oude liefde ligt, ze noemen het ook nostalgie.

De avond ronden wij af omstreeks 24,00 uur en moe maar tevreden gaan rusten na alles rustig aan de kant gezet te hebben met dank aan de vele helpende handen.

Zondagmorgen onder een rustig flauw zonnetje onze uitloopwandeling gedaan om onze koppen terug fris en monter te maken na de wervelende avond. Door het dorp en de bossen om te besluiten met een koffie of iets sterker???

Terug op de camping onze afsluitrede en na iedereen een rustige terugreis gewenst te hebben kunnen wij, de organizatoren, besluiten dat het weerom een geslaagd weekend is geweest met dank aan alle deelnemers voor hun bereidwilligheid om aan alles deel te nemen. Zonder jullie was het ons zeker niet gelukt.

// De organisatoren Danny en Willy

 

 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bericht van Willy Keersmaekers, dd. 9 dec 2014:

Beste Mclouisvrienden,

Moge de voorbij de maanden jullie allen veel camper genoegen hebben gegeven, vele steden en omgevingen hebben bekoord, zonnige dagen, fietsplezier, wandel genoegens en zo veel meer hebben gebracht.

Vooreerst hebben wij het genoegen om de opening van de vernieuwde lokalen van DICAR te mogen meemaken. Dirk heeft ons medegedeeld dat voor de Mclouisvrienden er een speciaal plaatsje is voorbehouden. Voor hen die dan niet kunnen aanwezig zijn is er nog steeds de normale openingsdagen die door DICAR worden ingericht.

In samenspraak met Dirk kunnen wij jullie uitnodigen op 8 mei 2015 om de totaal vernieuwde site van Dicar te verkennen. Dirk samen met het personeel van Dicar verwachten ons de vrijdag om ons de laatste nieuwigheden, de totaal vernieuwde magazijnen en werkplaatsen te laten zien. Uiteraard zal er voor een verrassing gezorgd worden.

Hoe voorzien wij het weekend:

Vrijdag 8 mei:

Samenkomst vanaf 15,00 uur , de plaats zal nog medegedeeld worden.

Omstreeks 18,00 uur worden wij verwacht in de lokalen van Dicar.

Zaterdag 9 mei:

Wij verplaatsen ons naar de camping te Kasterlee waar voor ons plaatsen zijn gereserveerd.

Namiddag een activiteit

S'avonds een gezamenlijk diner;

Zondag 10 mei:

Wij gaan een trachten om een bezoek te regelen aan een van de Kasterlese specialteiten . Verder uitleg volgt.

Middag : sluiting;

Wat betreft de vrijdag gaan wij trachten om een parking te vinden waarop wij van af vrijdagmiddag mogen verblijven tot zaterdagmorgen dicht bij de lokalen van DICAR. Wij zullen te voet Dicar kunnen bereiken. Wij zouden graag nu reeds jullie deelname kennen, om te weten hoeveel ruimte wij moeten voorzien met de motorhome's. Natuurlijk bestaat de mogelijk steeds om nadien je deelneming te wijzigen wanneer er zich problemen van welke aard dan ook hebben voorgedaan.

 

Inschrijven voor het bezoek aan Dicar.

 

Groetjes en nog veel campergenot.

Willy

Graag je antwoord voor 15 jan 2015

 

 

 

Bijeenkomst te Westerlo op 16-17-18 mei 2014.

Beste mclouisvrienden,

Vooreerst willen wij als organisatoren iedereen die heeft deelgenomen aan het weekend te Westerlo van harte bedanken . Zonder jullie fantastische medewerking hadden wij dit fantastische weekend nooit kunnen brengen. Jullie waren gewoon fantastisch een plezier om voor jullie een weekend in te richten.

 

Vanaf de vrijdag morgen was er mogelijkheid om op de parking van de eerste klasse voetbalploeg Westerlo te verblijven op een verharde parking, gewoon ideaal. Reeds vanaf de middag was iedereen aanwezig en was het weerzien hartelijk voor diegenen die reeds meerdere keren hadden deelgenomen en aangenaam verrast voor hen waarvoor het de eerste keer was.

Onze eerste activiteit was gepland voor de namiddag, een rondleiding in het gekende kuipje; met een spraakwaterval als gids nl. de pr van de club Jan Caers. Hij vertelde de geschiedenis en ook de moeilijkheden waarmede een kleine club heeft af te rekenen. Kortom heel interrissant tenminste voor de voetballiefhebbers onder ons.

S,avonds hadden wij onze gekende apperitief bijeenkomst in de cafetaria van de club, speciaal voor ons vrijgehouden. Hier hebben wij gewoon genoten, ervaringen uitgewisseld, nieuwe bestemmingen besproken, parking plaatsen uitgewisseld enz. tot in de late avond. Willy knipte het licht uit omstreeks 10:30 tijd om te gaan rusten voor de volgende dag.

Zaterdag begon al vroeg , omstreeks 09:00 vertrekken naar de abdij voor een geleid bezoek. Onze gidsen stonden ons reeds op te wachten om, met een grote deskundigheid ons over de geschiedenis in te lichten en wetenswaardigheden te vertellen.

Beide gidsen waren reeds begeesterd en konden niet stoppen met hun verhalen over de bloemrijke geschiedenis van de abdij.

Na deze belevenis was het tijd om even bij te komen met een tas koffie, of ietsje sterker, om dan terug te leren naar onze campers.

Namiddag was het bezoek gepland aan het kasteel van Jane de Merode, nu gemeentehuis. Ook hier weer 2 gidsen die bevlogen waren om ons alles en nog veel meer te vertellen over de rijke geschiedenis van de familie de Merode. Heel leerrijk zelf voor mensen van Westerlo zelf, de gidsen wisten ons nog vele dingen te vertellen die wij zelf niet wisten. Ook hier was het weerom een leerrijke namiddag die wij opnieuw afsloten met een bezoek aan een taverne in net centrum van Westerlo.

S'avonds konden wij genieten van een verrassingsdiner die de organisatoren hadden voorzien.


 

Weerom gezellig samenzijn en met zijn allen genieten van een heerlijke maaltijd. De Lou en de Jhonny van Dicar waren ons komen gezelschap houden. Hiervan werd gretig gebruik gemaakt om allerlei wetenswaardigheden aan dezen over te dragen en de laatste nieuwigheden te kennen die door Mclouis op de pijplijn staan om zodoende steeds hun modellen aan te passen aan de snel veranderende mode. We kunnen natuurlijk niet verbergen dat wij als Mclouis bezitters hierin zeker geinterisseerd waren. Wij hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om Dirk het allerbeste met de zaak toe te wensen, helaas kon hijzelf niet aanwezig zijn. Dirk had verplichtingen in Londen, hij was uitgenodigd om een voordracht te houden op een bijeenkomst van de voornaamste constructeurs van Europa van campers.

De avond eindigde in een opperbeste stemming tot eenieders tevredenheid. Ook hier kwam nogmaals het plezierige te voorschijn, campers die reeds meerdere keren hadden deelgenomen en campers die voor de eerste keer deelnamen vormden een grote groep. Het feestje duurde ook hier weer tot de late uurtjes.

Zondag stond er nog een wandeling doorheen de groene long van Westerlo en door het dorp op het programma. Deze wandeling duurde ongeveer 2 uur en werd besloten met een bezoek aan een koffiehuis waar wij ons weekend hebben afgesloten. Hierna echter hebben toch enkele campers nog de moed gevonden om samen met de organisatoren het laatste op te drinken en zodoende omstreeks 16:00 uur alles goed achter te laten op de parking van de voetbalclub.

Wij als organisators zijn fier dat wij opnieuw een geslaagd weekend konden meemaken dank zij alle deelnemers en wie weet ontmoeten wij elkaar opnieuw volgend jaar hier of daar tijdens een volgende bijeenkomst.

Danny, Marie-Rose, Chris en Willy

 

 
 
 
 
Beste Mclouisvrienden

Wij nodigen jullie uit om op 16 -17 -18 mei deel te nemen aan onze 4 de bijeenkomst. Deze zal doorgaan te Westerlo met een bezoek aan het gemeentehuis, voorheen kasteel Jeanne de Merode, en de eeuwenoude abdij. Beide bezoeken worden begeleid door ervaren gidsen.

Uitsluitend voor bezitters van een Mclouis.

Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar, bij interesse gelieve contact op te nemen met willy.keersmaekers1@telenet.be .

Info ook verkrijgbaar aan de receptie van Dicar.

Inschrijven via de mail of telefoon 0477.469674 (Willy)

 
 
 

Beste Mclouis vrienden,

Zoals in vorig Dicarkrantje verschenen is hebben wij van 20 tot 24 mei 2013 een bezoek gebracht aan de omgeving van Toscane. Wij hadden deze trip gepland in mei daar, volgens de weerkaarten, dat het beste seizoen was om daar te verblijven. Dit jaar echterware de weergoden ons minder goed gezind. Op maandag aangekomen op de camping in San Giminiano, die dag uitgerust en dinsdag onze welkomstreceptie gehouden, hierover niets dan lof voor de gerant van het restaurant.

 

 

Woensdag naar Mclouis.

Daar ontvangen zoals alleen een bedrijf met klasse dat kan waarmaken. Een heerlijke koffietafel stond voor ons gedekt, tussen verschillende dranken konden wij kiezen, kleine hapjes, lekkere broodjes kortom fantastisch. Ondertussen even een groepsfoto gemaakt en ons gezelschap opgedeeld in 3 groepen. Elke groep werd begeleid door 2 lieve dames van Mclouis. Eentje gaf een zeer duidelijke uitleg en de andere zorgde ervoor dat iedereen de afgesproken details in de gaten hield. Wat opviel tijdens het bezoek was de efficientie waarmede alle werkplaatsen waren uitgerust, met de meest moderne machines, volledig computer gestuurde eenheden enz. Werkelijk een bedrijf dat zeker en vast mee zal spelen op de markt van de Motorhomes. Na het bezoek opnieuw naar de vergaderzaal waar opnieuw de ploeg van de catering voor een nieuwe lading lekker heden had gezorgd. Wij kunnen alleen maar zeggen, het was top; dat gaan wij nog zelden kunnen meemaken.

  

In de namiddag gebruik gemaakt van de bussen ons door Mclouis ter beschikking gesteld om de mooie omgeving te bewonderen. Een bezoek aan Chianti in Castellina. In dit kleine maar zeer oud stadje konden wij even de geur van het verleden opsnuiven en genieten van het zonnetje. Een wandeling in stadje was de moeite waard. De overdekte gaanderij, het oude kasteel en de middeleeuwse straatjes konden de meesten wel bekoren. Wij hebben van de gelegenheid ook gebruik gemaakt om even een hapje te eten in een plaatselijk restaurant.

Verder naar Meleto voor een begeleid bezoek aan het 11de eeuwse kasteel. De 2 dames die ons begeleiden deden dat uitstekend maar ook de degustatie van de echte Chianti wijnen was niet te versmaden. 3 Heerlijke wijntjes mochten wij proeven. Dan verder het kasteel bezichtigen, het theater was nog voorzien van de originele muur schilderingen uit de 18&>33; eeuw, prachtig gewoon.

Op naar de volgende bestemming, Colle de val d'elsa. Het oudste gedeelte is nog ommuurd, hier vinden wij de enotheek van onze volgende gastheer Pietro

Hier een gastheer aan het werk, weerom proeven van uiterst lekkere wijnen, chocolade, balsamico en meer....
Daarna een wandeling door het oude gedeelte van de stad, een lange afdaling naar ons restaurant waar ons een heerlijk diner stond te wachten met alleen Toscaanse specialiteiten.

Donderdag morgen om 09,00 stonden de bussen ons opnieuw op te wachten voor onze uitstap naar Volterra, een oude Etruskische stad. . Ongeveer 3 uur later werden wij aan de bussen verwacht die ons naar de volgende bestemming zouden brengen San Giminiano. Ook deze stad gekend vanwege de nog overblijvende 12 torens was meer dan een bezoek waard.

Omstreeks 18,00 uur werd iedereen verwacht op het afsluitend etentje in het restaurant. De chef, Leonardo, had opnieuw zijn best gedaan om er iets heerlijk van te maken.

Na de nodige afsluitredes en na het sluiten van de deuren is iedereen vermoeid en tevreden gaan slapen, sommigen zelfs waren onwetend dat ze gingen slapen, waarschijnlijk was de lekkere wijn van het eten daar de oorzaak van.

 

Vrijdag morgen nog afscheid genomen van de campers en met grote tevredenheid blikken wij terug op deze geweldige reis naar de Mclouis fabriek.
Nog even een aantal mensen bedanken voor hun inzet:

Dirk, zonder hem hadden wij dit nooit klaar gekregen, zijn steun zowel op moreel als op alle andere vlakken, bedankt Dirk

Serena, voor het fantastische bezoek aan de fabriek en de afspraken met de buseigenaar, met Pietro enz. Bedankt

Alle deelnemers, voor hun medewerking en voor hun bereidwilligheid om eventuele obstakels te helpen oplossen, bedankt.

Beste vrienden jullie horen van ons tijdig wanneer de volgende afspraak zal doorgaan.

Groetjes

Willy

 

 

 
 
 
 
 
 
 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hallo beste Mclouisvrienden,

Even een terugblik op ons weekend in Mei. Wij, de organisatoren, zijn uiterst tevreden over het verloop hiervan. Wij danken alle deelnemers,want jullie hebben ervoor gezorgd dat alles vlot, gezellig en plezierig is verlopen.
Voor volgend jaar hebben wij een bezoek gepland naar de fabriek van onze motorhomes. Alles zal verlopen zoals wij medegedeeld hadden tijdens het mei-weekend. Het bezoek zal van maandag 20 mei tot vrijdag 24 mei 2013 plaatsvinden. Hier het uitvoerige programma neerschrijven zou te lang uitvallen maar tijdens de infobijeenkomst in januari 2013 krijgen de deelnemers een uitgebreide documentatie.
Wij zullen alle ingeschrevenen per mail of brief verwittigen van de juiste datum in januari 2013. Tijdens het voorbije mei-weekend hebben een 30tal deelnemers zich reeds ingeschreven, zij hebben nu voorrang. Toch zouden wij willen vragen dat dezen een bevestiging willen sturen naar onderstaand mailadres.
De inschrijvingen eindigen bij 40 motorhomes. Het maximum toegelaten bezoekers in het bedrijf is 100.
Bij meerdere inschrijvingen zullen wij trachten om op een later tijdstip het bezoek aan de Mclouis-fabriek opnieuw in te richten, wel zeker dit jaar maar dan in het najaar.
Wij zullen ons uiterste best doen om jullie ter plaatse een aangename midweek ( 5 dagen) te bezorgen.
De organistoren
Danny , Jos , Willy en hun dames

Willy.keersmaekers1@telenet.be
 
 

 

Op 11-12-13 Mei 2012 vond te Kasterlee de tweede happening plaats van de mclouisvrienden. Gelukkig waren de weergoden de organisatoren gunstig gezind want het weekend werd niet geplaagd door regenbuien of zelf slecht weer.
De organisatoren hadden weer voor een afwisselend programma gezorgd en zo kon iedereen aan zijn trekken komen.
Op vrijdagavond was er een gezellige bijeenkomst voorzien van de nodige versnaperingen en een drank aangeboden door Dirk, zaakvoerder van Dicar. De avond werd besloten omstreeks 24,00 uur .

Zaterdag hadden de organisatoren opnieuw voor de bestelling van de broodjes gezorgd en zo kon iedereen gezellig ontbijten. Omstreeks 09,45 werd dan het vertrek gemaakt van een fietstocht van ongeveer 30 km en dit jaar voorzien van een koffiestop in een gezellige taverne ongeveer halfweg. Een andere groep kon met een treintje een bezoek brengen aan een geitenboerderij. Dit viel erg in de smaak ,een goede begeleiding, een lekkere tas koffie en mogelijkheid tot het aankopen uit een grote keuze van geitenkaasjes in alle vormen en smaken. In de namiddag konden de groepen wisselen en zo kon iedereen van de uitstap genieten. Ook voor de kleinsten is er altijd iets mogelijk op de camping, er is een grote speeltuin met allerhande speeltuigen.

De avond werd zoals vorig jaar besloten met en gezamenlijke BBQ. De firma Dinner Events , ook hier was alles tot in de puntjes verzorgd. Deze avond bleven weer velen genieten van het samenzijn en meerderen waagden zich zelf op de dansvloer. Omstreeks 24,00 uur werden de lichten gedoofd en kon iedereen rustig gaan slapen.
De zondagmorgen hadden de organisatoren opnieuw gezorgd voor broodjes. De verrassing van de dag was dat de organisatoren gedacht hadden aan alle dames , het was moedertjesdag, met een attentie die zeer erg gesmaakt werd door deze.

Na een fikse wandeling door het dorp werd het weekend besloten met een dankwoord door de organisatoren. Hier werd medegedeeld dat er voor volgend jaar geen bijeenkomst is voorzien maar wel een bezoek aan de Mclouisfabrieken in Italie. Dit hadden de organisatoren medegedeeld in de briefing . Een voorlopige planning werd medegedeeld en het bezoek zal doorgaan van maandag 14 tot vrijdag 18 mei 2013. De details zijn uiteraard nog niet gekend maar gelieve toch met deze rekening te houden.

willy.keersmaekers1@telenet.be
Een DVD-filmpje van de jongste bijeenkomst 2012 kan je gratis verkrijgen aan de receptie bij
Op een zomerdag op de camperplaats te Minheim aan de Moezel in Duitsland is het allemaal begonnen. Vrijdagmiddag, 15 augustus 2010, met moederkesdag, 6 Mc Louis Tandys reden de camperplaats op, en kwamen toevallig naast elkaar geparkeerd te staan. Het zonnetje straalde, de luifels werden uitgedraaid, tafeltje en stoeltjes uitgepakt, een koel drankje, en het genieten kon beginnen. De motorhomereizigers kenden elkaar nog niet, maar zoals wel meer gebeurt op een camping, stond de een al snel bij de andere een praatje te slaan. Gedeelde interesses scheppen direct een band.

Op een gegeven moment komt er een Duitse man voorbij, kijkt verrast op naar de 6 Tandys in lijn, en vraagt benieuwd aan de eigenaars, Willy, Danny en Jos of er soms een Tandy-weekend wordt georganiseerd. Nee hoor, antwoordt een van de mannen, het is gewoon toeval, er is helemaal niets georganiseerd.

Maar het idee blijft toch hangen in de hoofden van de kampeerders.

's Avonds, na hier en daar een gezellige bbq, of een lekker ovengerecht, zitten de Willy, Danny en Jos samen met hun vrouwen bijeen onder één van de luifels, genietend van een lekker glas wijn, en hebben een plezierige avond.
Tot het gespreksonderwerp gaat over de Duitse man van vanmiddag. Al gauw blijkt dat ze, sinds de Duitser, allemaal stiekem al een beetje fantaseerden over zo'n weekendje, "misschien is het wel niet zo'n gek idee".

En dan beginnen ze volop te kletsen, te verzinnen en te bedenken wat ze allemaal zouden kunnen organiseren als ze voor 1 weekend  20 dezelfde motorhomes zouden bijeen krijgen. Welke activiteiten zouden ze kunnen doen, wie zorgt voor het eten en drinken, welke locatie zouden ze kiezen, wat het zou kosten, hoe moesten ze de Tandy-rijders bereiken, wie zou welke taak op zich nemen, enzovoort enzovoort. Het werd een geanimeerde avond, en een droom kwam stilaan meer en meer binnen de lijnen van de eventuele haalbaarheid. De mannen zaten op een en dezelfde lijn, en dan is er veel mogelijk.

Danny kwam met het voorstel van bij thuiskomst naar Dicar te rijden en hun plannen voor te leggen aan Dirk. Die vond het meteen een mooi initiatief, en hij wou direct het hele project financieel ondersteunen. Hij vond wel dat alle Mclouis-klanten erbij mochten zijn, en niet enkel de Tandy-klanten.  De organisatie zou bij de mannen blijven, en Dicar zou het financieel draaglijk maken. 

In de weken die volgden, werd er regelmatig vergaderd tussen de mannen onderling, en soms ook bij Dicar, er moest immers aan heel wat gedacht worden.

Er werd besloten om een weekend in mei 2011 te organiseren, van vrijdagmiddag tot zondagavond, en als locatie werd Camping Houtum in Kasterlee gekozen, waar plaats voor 30 motorhomes werd gereserveerd. Een grote feesttent stond al ter beschikking, en de staanplaatsen waren besproken.  De traiteur werd op de hoogte gebracht.  Nu enkel nog de activiteiten concreet uitwerken en feestvierders bijeen zien te krijgen.

Er werd een uitnodigingsbrief opgesteld die bij alle Mclouisklanten van Dicar in de postbus kwam (ttz, dat was althans de bedoeling, maar door een stom computerfoutje zijn er honderden klanten niet aangeschreven, waarvoor onze excuses. Deze fout maken we maar een keer!). Aanvankelijk hoopten de initiatiefnemers toch dat ze een 20-tal geinteresseerden zouden sorteren, dan zou het in ieder geval al geen flop zijn. De schrik zat er toch een beetje in. Zouden we wel,of wat als? Met enige bezorgdheid deden ze de honderden uitnodigingen op de post.

En toen gebeurde het onverwachte: er vielen inschrijvingen in de bus! Snel al 10, dan 20, 30, en na 2 weken al 50. Het werd een onverhoopt succes! Maar nu werd de Willy, Danny en de Jos opnieuw zenuwachtig. Ze hadden maar voor 30 motorhomes plaats! Maar Dirk stelde de mannen meteen gerust, er zou nog plaats genoeg zijn.

Uiteindelijk kwamen er 79 inschrijvingen toe, en werd zowat de volledige Camping Houtum afgehuurd.

Wat in mei 2011 volgde, was voor iedereen een uitzonderlijke plezierreis doorheen een zonnig en stralend weekend van ongedwongen en heerlijk samenzijn, van lekker eten, lekker drinken, dansen, wandelen, fietsen en gewoon gezellig kletsen.

Zondagavond viel voor velen het afscheid van een prachtig weekend toch zwaar. 

Maar de plannen waren toen al reeds gesmeed !!