Gratis DICAR-PACK
op alle nieuwe motorhomes

 • zonneluifel
 • radio-cd/aux/mp3
 • houtinleg dashbord
 • luxe cabine tapijt
 • cabine-isolatie set
 • 20m electriciteitskabel met adapter
 • toiletvloeistof (2L)
 • wielkeggen en wielsteunen
 • technische keuring
 • camperparking gids
 •  
  Uw gloednieuwe motorhome is kant en klaar bij levering.
  U ontvangt een totaalpakket aan nettoprijzen en... kortingen in euro’s.
  In de DICAR-prijs is een woonaccu, gasontspanner en wettelijke kit altijd inbegrepen.

  Hier bovenop ontvangt u gratis het DICAR-PACK.

  Dicar luchtfoto

  Home

  Mclouisvrienden

   

  Beste Mclouisvrienden

  Wij nodigen jullie uit om op 16 -17 -18 mei deel te nemen aan onze 4 de bijeenkomst. Deze zal doorgaan te Westerlo met een bezoek aan het gemeentehuis, voorheen kasteel Jeanne de Merode, en de eeuwenoude abdij. Beide bezoeken worden begeleid door ervaren gidsen.

  Uitsluitend voor bezitters van een Mclouis.

  Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar, bij interesse gelieve contact op te nemen met willy.keersmaekers1@telenet.be .

  Info ook verkrijgbaar aan de receptie van Dicar.

  Inschrijven via de mail of telefoon 0477.469674 (Willy)

   
   
   

  Beste Mclouis vrienden,

  Zoals in vorig “Dicarkrantje” verschenen is hebben wij van 20 tot 24 mei 2013 een bezoek gebracht aan de omgeving van Toscane. Wij hadden deze trip gepland in mei daar, volgens de weerkaarten, dat het beste seizoen was om daar te verblijven. Dit jaar echterware de weergoden ons minder goed gezind. Op maandag aangekomen op de camping in San Giminiano, die dag uitgerust en dinsdag onze welkomstreceptie gehouden, hierover niets dan lof voor de gerant van het restaurant.

   

   

  Woensdag naar Mclouis.

  Daar ontvangen zoals alleen een bedrijf met klasse dat kan waarmaken. Een heerlijke koffietafel stond voor ons gedekt, tussen verschillende dranken konden wij kiezen, kleine hapjes, lekkere broodjes kortom fantastisch. Ondertussen even een groepsfoto gemaakt en ons gezelschap opgedeeld in 3 groepen. Elke groep werd begeleid door 2 lieve dames van Mclouis. Eentje gaf een zeer duidelijke uitleg en de andere zorgde ervoor dat iedereen de afgesproken details in de gaten hield. Wat opviel tijdens het bezoek was de efficiëntie waarmede alle werkplaatsen waren uitgerust, met de meest moderne machines, volledig computer gestuurde eenheden enz. Werkelijk een bedrijf dat zeker en vast mee zal spelen op de markt van de Motorhomes. Na het bezoek opnieuw naar de vergaderzaal waar opnieuw de ploeg van de catering voor een nieuwe lading lekker heden had gezorgd. Wij kunnen alleen maar zeggen “ het was top” dat gaan wij nog zelden kunnen meemaken.

    

  In de namiddag gebruik gemaakt van de bussen ons door Mclouis ter beschikking gesteld om de mooie omgeving te bewonderen. Een bezoek aan Chianti in Castellina. In dit kleine maar zeer oud stadje konden wij even de geur van het verleden opsnuiven en genieten van het zonnetje. Een wandeling in stadje was de moeite waard. De overdekte gaanderij, het oude kasteel en de middeleeuwse straatjes konden de meesten wel bekoren. Wij hebben van de gelegenheid ook gebruik gemaakt om even een hapje te eten in een plaatselijk restaurant.

  Verder naar Meleto voor een begeleid bezoek aan het 11de eeuwse kasteel. De 2 dames die ons begeleiden deden dat uitstekend maar ook de degustatie van de echte Chianti wijnen was niet te versmaden. 3 Heerlijke wijntjes mochten wij proeven. Dan verder het kasteel bezichtigen, het theater was nog voorzien van de originele muur schilderingen uit de 18é eeuw, prachtig gewoon.

  Op naar de volgende bestemming, “ Colle de val d'elsa”. Het oudste gedeelte is nog ommuurd, hier vinden wij de enotheek van onze volgende gastheer” Pietro”.

  Hier een gastheer aan het werk, weerom proeven van uiterst lekkere wijnen, chocolade, balsamico en meer....
  Daarna een wandeling door het oude gedeelte van de stad, een lange afdaling naar ons restaurant waar ons een heerlijk diner stond te wachten met alleen Toscaanse specialiteiten.

  Donderdag morgen om 09,00 stonden de bussen ons opnieuw op te wachten voor onze uitstap naar Volterra, een oude Etruskische stad. . Ongeveer 3 uur later werden wij aan de bussen verwacht die ons naar de volgende bestemming zouden brengen San Giminiano. Ook deze stad gekend vanwege de nog overblijvende 12 torens was meer dan een bezoek waard.

  Omstreeks 18,00 uur werd iedereen verwacht op het afsluitend etentje in het restaurant. De chef, Leonardo, had opnieuw zijn best gedaan om er iets heerlijk van te maken.

  Na de nodige afsluitredes en na het sluiten van de deuren is iedereen vermoeid en tevreden gaan slapen, sommigen zelfs waren onwetend dat ze gingen slapen, waarschijnlijk was de lekkere wijn van het eten daar de oorzaak van.

   

  Vrijdag morgen nog afscheid genomen van de campers en met grote tevredenheid blikken wij terug op deze geweldige reis naar de Mclouis fabriek.
  Nog even een aantal mensen bedanken voor hun inzet:

  Dirk, zonder hem hadden wij dit nooit klaar gekregen, zijn steun zowel op moreel als op alle andere vlakken, bedankt Dirk

  Serena, voor het fantastische bezoek aan de fabriek en de afspraken met de buseigenaar, met Pietro enz. Bedankt

  Alle deelnemers, voor hun medewerking en voor hun bereidwilligheid om eventuele obstakels te helpen oplossen, bedankt.

  Beste vrienden jullie horen van ons tijdig wanneer de volgende afspraak zal doorgaan.

  Groetjes

  Willy

   
   
   
   
   
   
   
   -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Hallo beste Mclouisvrienden,

  Even een terugblik op ons weekend in Mei. Wij, de organisatoren, zijn uiterst tevreden over het verloop hiervan. Wij danken alle deelnemers,want jullie hebben ervoor gezorgd dat alles vlot, gezellig en plezierig is verlopen.
  Voor volgend jaar hebben wij een bezoek gepland naar de fabriek van onze motorhomes. Alles zal verlopen zoals wij medegedeeld hadden tijdens het mei-weekend. Het bezoek zal van maandag 20 mei tot vrijdag 24 mei 2013 plaatsvinden. Hier het uitvoerige programma neerschrijven zou te lang uitvallen maar tijdens de infobijeenkomst in januari 2013 krijgen de deelnemers een uitgebreide documentatie.
  Wij zullen alle ingeschrevenen per mail of brief verwittigen van de juiste datum in januari 2013. Tijdens het voorbije mei-weekend hebben een 30tal deelnemers zich reeds ingeschreven, zij hebben nu voorrang. Toch zouden wij willen vragen dat dezen een bevestiging willen sturen naar onderstaand mailadres.
  De inschrijvingen eindigen bij 40 motorhomes. Het maximum toegelaten bezoekers in het bedrijf is 100.
  Bij meerdere inschrijvingen zullen wij trachten om op een later tijdstip het bezoek aan de Mclouis-fabriek opnieuw in te richten, wel zeker dit jaar maar dan in het najaar.
  Wij zullen ons uiterste best doen om jullie ter plaatse een aangename midweek ( 5 dagen) te bezorgen.
  De organistoren
  Danny , Jos , Willy en hun dames

  Willy.keersmaekers1@telenet.be
   
   

   

  Op 11-12-13 Mei 2012 vond te Kasterlee de tweede happening plaats van de mclouisvrienden. Gelukkig waren de weergoden de organisatoren gunstig gezind want het weekend werd niet geplaagd door regenbuien of zelf slecht weer.
  De organisatoren hadden weer voor een afwisselend programma gezorgd en zo kon iedereen aan zijn trekken komen.
  Op vrijdagavond was er een gezellige bijeenkomst voorzien van de nodige versnaperingen en een drank aangeboden door Dirk, zaakvoerder van Dicar. De avond werd besloten omstreeks 24,00 uur .

  Zaterdag hadden de organisatoren opnieuw voor de bestelling van de broodjes gezorgd en zo kon iedereen gezellig ontbijten. Omstreeks 09,45 werd dan het vertrek gemaakt van een fietstocht van ongeveer 30 km en dit jaar voorzien van een koffiestop in een gezellige taverne ongeveer halfweg. Een andere groep kon met een treintje een bezoek brengen aan een geitenboerderij. Dit viel erg in de smaak ,een goede begeleiding, een lekkere tas koffie en mogelijkheid tot het aankopen uit een grote keuze van geitenkaasjes in alle vormen en smaken. In de namiddag konden de groepen wisselen en zo kon iedereen van de uitstap genieten. Ook voor de kleinsten is er altijd iets mogelijk op de camping, er is een grote speeltuin met allerhande speeltuigen.

  De avond werd zoals vorig jaar besloten met en gezamenlijke BBQ. De firma “Dinner Events” , ook hier was alles tot in de puntjes verzorgd. Deze avond bleven weer velen genieten van het samenzijn en meerderen waagden zich zelf op de dansvloer. Omstreeks 24,00 uur werden de lichten gedoofd en kon iedereen rustig gaan slapen.
  De zondagmorgen hadden de organisatoren opnieuw gezorgd voor broodjes. De verrassing van de dag was dat de organisatoren gedacht hadden aan alle dames , het was moedertjesdag, met een attentie die zeer erg gesmaakt werd door deze.

  Na een fikse wandeling door het dorp werd het weekend besloten met een dankwoord door de organisatoren. Hier werd medegedeeld dat er voor volgend jaar geen bijeenkomst is voorzien maar wel een bezoek aan de Mclouisfabrieken in Italie. Dit hadden de organisatoren medegedeeld in de briefing . Een voorlopige planning werd medegedeeld en het bezoek zal doorgaan van maandag 14 tot vrijdag 18 mei 2013. De details zijn uiteraard nog niet gekend maar gelieve toch met deze rekening te houden.

  willy.keersmaekers1@telenet.be
  Een DVD-filmpje van de jongste bijeenkomst 2012 kan je gratis verkrijgen aan de receptie bij Dicar.  Op een zomerdag op de camperplaats te Minheim aan de Moezel in Duitsland is het allemaal begonnen. Vrijdagmiddag, 15 augustus 2010, met moederkesdag, 6 Mc Louis Tandy’s reden de camperplaats op, en kwamen toevallig naast elkaar geparkeerd te staan. Het zonnetje straalde, de luifels werden uitgedraaid, tafeltje en stoeltjes uitgepakt, een koel drankje, en het genieten kon beginnen. De motorhomereizigers kenden elkaar nog niet, maar zoals wel meer gebeurt op een camping, stond de één al snel bij de andere een praatje te slaan. Gedeelde interesses scheppen direct een band.

  Op een gegeven moment komt er een Duitse man voorbij, kijkt verrast op naar de 6Tandy’s in lijn, en vraagt benieuwd aan de eigenaars, Willy, Danny en Jos of er soms een Tandy-weekend wordt georganiseerd. “Nee hoor”, antwoordt één van de mannen, “het is gewoon toeval, er is helemaal niets georganiseerd”.

  Maar het idee blijft toch hangen in de hoofden van de kampeerders.

  ’s Avonds, na hier en daar een gezellige bbc, of een lekker ovengerecht, zitten de Willy, Danny en Jos samen met hun vrouwen bijeen onder één van de luifels, genietend van een lekker glas wijn, en hebben een plezierige avond.  Tot het gesprekonderwerp gaat over de Duitse man van vanmiddag. Al gauw blijkt dat ze, sinds de Duitser, allemaal stiekem al een beetje fantaseerden over zo’n weekendje, “misschien is het wel niet zo’n gek idee”.

  En dan beginnen ze volop te kletsen, te verzinnen en te bedenken wat ze allemaal zouden kunnen organiseren als ze voor 1 weekend  20 dezelfde motorhomes zouden bijeen krijgen. Welke activiteiten zouden ze kunnen doen, wie zorgt voor het eten en drinken, welke locatie zouden ze kiezen, wat het zou kosten, hoe moesten ze de Tandy-rijders bereiken, wie zou welke taak op zich nemen, enzovoort enzovoort… Het werd een geanimeerde avond, en een droom kwam stilaan meer en meer binnen de lijnen van de eventuele haalbaarheid. De mannen zaten op één en dezelfde lijn, en dan is er veel mogelijk.

  Danny kwam met het voorstel van bij thuiskomst naar Dicar te rijden en hun plannen voor te leggen aan Dirk. Die vond het meteen een mooi initiatief, en hij wou direct het hele project financieel ondersteunen. Hij vond wel dat alle Mclouis-klanten erbij mochten zijn, en niet enkel de Tandy-klanten.  De organisatie zou bij de mannen blijven, en Dicar zou het financieel draaglijk maken. 

  In de weken die volgden, werd er regelmatig vergaderd tussen de mannen onderling, en soms ook bij Dicar, er moest immers aan heel wat gedacht worden.

  Er werd besloten om een weekend in mei 2011 te organiseren, van vrijdagmiddag tot zondagavond, en als locatie werd Camping Houtum in Kasterlee gekozen, waar plaats voor 30 motorhomes werd gereserveerd. Een grote feesttent stond al ter beschikking, en de staanplaatsen waren besproken.  De traiteur werd op de hoogte gebracht.  Nu enkel nog de activiteiten concreet uitwerken en feestvierders bijeen zien te krijgen.

  Er werd een uitnodigingsbrief opgesteld die bij alle Mclouisklanten van Dicar in de postbus kwam (ttz, dat was althans de bedoeling, maar door een stom computerfoutje zijn er honderden klanten niet aangeschreven, waarvoor onze excuses. Deze fout maken we maar één keer!). Aanvankelijk hoopten de initiatiefnemers toch dat ze een 20-tal geïnteresseerden zouden sorteren, dan zou het in ieder geval al geen flop zijn. De schrik zat er toch een beetje in. Zouden we wel,… of wat als… Met enige bezorgdheid deden ze de honderden uitnodigingen op de post.

  En toen gebeurde het onverwachte: er vielen inschrijvingen in de bus! Snel al 10, dan 20, 30, en na 2 weken al 50. Het werd een onverhoopt succes! Maar nu werd de Willy, Danny en de Jos opnieuw zenuwachtig. Ze hadden maar voor 30 motorhomes plaats! Maar Dirk stelde de mannen meteen gerust, er zou nog plaats genoeg zijn.

  Uiteindelijk kwamen er 79 inschrijvingen toe, en werd zowat de volledige Camping Houtum afgehuurd.

  Wat in mei 2011 volgde, was voor iedereen een uitzonderlijke plezierreis doorheen een zonnig en stralend weekend van ongedwongen en heerlijk samenzijn, van lekker eten, lekker drinken, dansen, wandelen, fietsen en gewoon gezellig kletsen.

  Zondagavond viel voor velen het afscheid van een prachtig weekend toch zwaar. 

  Maar,… de plannen waren toen al reeds gesmeed !!