Home

Nieuwe uitstap McLouisvrienden 2018

Van 14 t.e.m. 18 mei 2018

De jaarlijkse bijeenkomst zal doorgaan tussen het Hemelvaartweekend en het Pinksterweekend. Op deze manier kan je van een langere vakantie genieten.

De reis omvat onder andere een bezoekje aan de nieuwe motorhomefabriek van Mclouis. Het volledige programma zal begin november bekend gemaakt worden. Het bedrijf is gelegen in het Italiaanse dorpje Montone. De gemeente bevindt zich tussen Perugia en Citta di Castello.


Ondertussen stromen de inschrijvingen al vlotjes binnen. Daarom kunnen er nog maar 5 McLouis eigenaars zich inschrijven. Wees er dus snel bij! Voor meer informatie kan je mailen naar mclouisvrienden@gmail.com. We wensen jullie alvast een prachtige motorhome zomervakantie toe.

Groetjes, het Mclouisvriendenteam
Nicole, Ilse, Chris, Roger, Marc & Willy. 
 Een weekendje op stap met de McLouisvrienden

 
                                                            Van 5 t.e.m. 7 mei 2017
 
AdresEurocamping, Zwembadweg 1, Vessem NL

De bestuurploeg komt al eerder aan op de Eurocamping te Vessem om de laatste voorbereidingen te treffen voor het komende weekend. Toch zagen we al meteen McLouis motorhome. Blijkbaar zijn wij niet de enige die er zin in hebben.

 

Donderdag 4 mei:

We delen al enkele foto’s op Facebook. Dit zette enkele McLouisvrienden er toe aan om meteen te vertrekken richting Vessem. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde.

 

Vrijdag 5 mei:

Rond de middag komen onze andere Mclouisvrienden stilletjes aan binnen gerold. Ons team staat klaar om iedereen met open armen te ontvangen voor onze jaarlijkse bijeenkomst. Bij aankomst aan de receptie ontvangt iedereen een mooie shoppingtas met de nodige info. Daarna worden onze vrienden doorverwezen naar de standplaats. Dit jaar krijgt iedereen een gepersonaliseerd fietshesje. Het welkomstgeschenkje zal zeker van pas komen dit jaar.

Ondertussen is het een prettig weerzien en worden de vriendschapsbanden nauwer aangehaald. Sommige gaan al meteen op verkenning en andere zitten al rustig samen met een glaasje bij te praten. Om 17u00 wordt er een rondleiding gegeven om het reilen en zeilen op de camping duidelijk te maken. Aansluitend daarop volgt een receptie en een kort woordje van de voorzitter. De nieuwe gasten die we mogen verwelkomen zijn zeer enthousiast en de gezellige avond loopt uit tot 23u00.

 

Zaterdag 6 mei:

Als we door het raam van onze motorhome kijken, belooft het een mooie dag te worden. Tegen 07u30 brengt de bakker onze knapzakjes (letterlijk met stok en al) waarin je 4 broodjes en 2 koffiekoeken terugvindt. De eerste hongerige kabouters staan al te wachten en binnen het eerste half uur vinden alle 42 knapzakjes hun rechtmatige eigenaar. Op zijn minst gezegd, het smaakte!

De eerste fietsers verzamelen zich rond 09u15 aan de tent. Het is een mooie groep, 73 fietsers die allemaal het fluovestje van de Mc Louis Vrienden aan hebben. Door het grote aantal deelnemers moeten we ons zelfs in drie groepen verdelen. Maar natuurlijk komen we tijdens de tussenstops gezellig samen op de terrasjes. We volgen de 'Bokkenrijdersroute' en houden 3 gezellige stops.

Na 13 km op onze teller genieten we van een lekker kopje koffie, thee of frisdrank op het zonnige terras. Na deze rustpauze fietsen we verder de mooie natuur in. De prachtige heide en uitgestrekte vennen bieden een prachtig uitzicht. Enkele sportievelingen onder ons klimmen de uitkijktoren op. Eenmaal boven kan je eindeloos de verte in turen over het fantastische landschap. Een ideale plek om vogels te spotten. Het kost € 1 om de moderne metalen uitkijktoren te beklimmen.

 
 

Rond de middag stoppen we om te lunchen en smullen we van een vers soepje met brood in de Bokkenrijders taverne. We kunnen kiezen uit een asperge-, tomaten-, groenten- of vegetarische soep met een boterhammetje. Volgens de legende zouden op deze plek in de Vaalser bossen, de beruchte Bokkenrijders regelmatig bijeen zijn gekomen. De Bokkenrijders waren rovers die zich in het begin van de 18e eeuw ‘s nachts op bokken verplaatsten en het Limburgse land onveilig maakten. In 1776 verdween de roversbende en keerde de rust onder de Limburgse bevolking na veertig jaar weer terug. Waar De Bokkenrijders destijds in de bossen hun snode plannen smeedden, ligt nu al meer dan 15 jaar dit gemoedelijke restaurant waar iedereen kan genieten. De gebruikelijke groepsfoto's worden gemaakt. En na de heerlijke soep en de nodige dorstlessers vatten we onze fietstocht verder aan.

 

Ondertussen staat er al 26 kilometer op de teller. We maken onze laatste stop en sluiten af met een lekker ijsje of een kopje koffie in restaurant Kruidenlucht. Na een uurtje rusten overbruggen we de laatste 4 km naar de camping. Daar aangekomen, nemen we even de tijd om uit te blazen. Want om 19.00 uur is er een uitgebreid warm en koud buffet voorzien. Het was overheerlijk! Het dessert wordt dan weer opgediend door ons eigen McLouisteam. Om 21.30 uur vliegen we er in met DJ Dirk, die een streepje muziek voorziet. Met muziek uit de jaren 'stillekes' zit de sfeer er meteen in! De beentjes komen los en er wordt gedanst tot na middernacht. 

 
  
 
Zondag 7 mei:

Véél te vroeg is er 's morgens vanaf 08u00 ontbijt met koffie en thee voorzien in de zaal, verzorgd door Eurocamping. Hier knap je van op. Rond 09u30 vertrekken we met een groep van 61 McLouisvrienden op  een korte wandeling van 30 minuten naar de Sint-Jacobusmolen in Vessem. Iedereen kent een molen maar nu ontdekken we ook de werking ervan met een rondleiding gegeven door de echte molenaars. Na ons bezoekje zit het weekend erop maar iedereen kan nog rustig blijven napraten tot 17.00 u op de camping. Druppelsgewijs vertrekt iedereen huiswaarts. Het was een top weekend en er zijn weer veel nieuwe vrienden gemaakt. Nu is het aftellen naar de volgende bijeenkomst. 

 
Het Mclouisvriendenteam!
 
Willy, Chris, Marc, Ils, Roger, Nicole en alle medewerkers 
 
 
 
 
 
 
 
 

 9-11 December 2016: EPERNAY verlicht

Beste Mc. Louis vrienden,
Willy, Chris, Marc, Ilse, Roger en Nicole, stellen voor.......
Om op vrijwillige basis een feestweekend mee te maken in Epernay het walhalla van de champagne op 9-10 en 11 december 2016 ieder op zich dwz eten drinken en deelnemen aan de festiviteiten zijn naar ieders goedwil. Geen kosten aan Mc. Louis vrienden, u dient enkel rekening te houden met uw persoonlijke uitgaven.
 

Wij als Mc. Louis bestuur organiseren juist een Camperplaats , de rest van de festiviteiten organiseert de stad Epernay, met op vrijdagavond zaterdagavond een lichtspektakel en lichtstoet in de stad, die avond zijn de tuinen van de grote champagnehuizen in de avenue de champagne open voor proeverijen ( betalend proeven ) het champagnehuis zelf is enkel open voor genodigden ( VIP's ).
zondag ochtend komen er honderden oldtimer voertuigen naar Epernay en doen aldaar een rondrit. Het stadsprogramma kan u vinden in Google of http://habitsdelumiere.epernay.fr
( Mogelijk in optie, nog in beraad )) kunnen wij u een beetje wegwijs maken in Epernay, een bezoek aan een vinotheek en een bezoek aan een champagne boerke organiseren, uiteraard zijn daar kosten aan verbonden . Wij zullen iedereen die deelneemt tijdig informeren.
Gelieve je deelname te bevestigen voor 31 oktober zodat wij het aantal camperplaaatsen kunnen reserveren, gelieve in te schrijven op ons mailadres: mclouisvrienden@gmail.com

Hopende jullie te mogen begroeten met een glaasje champagne,
 
Met vriendelijke groeten,
Het team van de Mc Louis vrienden
 
 

Weekend 13 - 15 mei 2016

Theaterstuk "Ik ga mij een motorhome kopen" -  Natuurpark "Het riet” - Fort Liefkenshoek -  Verbeke foundation
 
Beste Mclouisvrienden,
Het weekend van 13-15 mei was opnieuw een heel prettige bijeenkomst. De plaats, de aangeboden activiteiten, het gezelschap was weer fantastisch. Walter en Erna, één van onze mclouisvrienden was erin geslaagd om ons een zeer rijk gevulde om ons een geweldige driedaagse aan te bieden. De bijeenkomst vanaf de middag verliep zeer vlot en iedereen kon een plaatsje vinden met zicht op de schelde rondom de opgestelde tent. De kennismaking met de nieuwe deelnemers aan deze bijeenkomst werd door deze als zeer hartelijk ervaren en het ijs was onmiddellijk gebroken, zij voelden zich direct mclouisvrienden.
 
De vrijdagavond stond er een theatervoorstelling op het programma met de zeer toepasselijke naam “ Ik ga mij een motorhome kopen” een stuk geschreven door Walter. Het theaterstuk zelf was zeer amusant en zorgde voor een zeer geslaagde avond, vol hilariteit en gelach om de gekke situaties waarin de theaterspelers verzeilden. Kortom het werd erg gesmaakt.
 
    
 
Zaterdagmorgen stonden de bestelde broodjes reeds te wachten voor het ontbijt en omstreeks 10.00 uur een wandeling door een natuurpark” het riet” . De gezamelijke lunch, had plaats in het theater van de voorstelling. Het was een aangename natuurwandeling. De lunch voldeed ruimschoots aan de verwachtingen en we werden tijdens het eten nog verrast op een act van de toneelspelers. Ook hier weer amusant en dat zorgde voor de opperbeste stemming.
 
Na het eten werden wij met busjes naar onze volgende bestemming gebracht nl: fort liefkenshoek. Wij hadden de nodige afspraken gemaakt zodat wachten niet nodig was. Iedereen kreeg een luisterset zodat we op eigen tempo het gehele fort konden afwandelen en kregen overal de nodige info. Omstreeks 17.00 uur werden wij dan terug gebracht door deze pendelbusjes naar de camperplaats.
De avond werd omstreeks 19.00 uur ingezet met een woordje door Willy en daarna werd het gezellig samenzijn ingezet door DIRK. Hij was speciaal naar Kallo gekomen om onze avond als DJ de juiste muziek aan te brengen. Dirk onze hartelijke dank voor dit gebaar naar de mclouisvrienden. Uiteraard was de sfeer direct in de juiste stemming en werd er naar hartelust gedanst. Ook hier weer werden onze nieuwkomers direct bij betrokken alsof zij ook reeds meerdere keren hadden deelgenomen aan deze bijeenkomsten. Dirk, in zijn jonge jaren nog DJ geweest, kent natuurlijk de klappen van de zweep om de ambiance erin te houden en wij kunnen zeggen dat hij daar op een uitstekende manier in geslaagd is. Hij koos de muziek uit onze tijd aangevuld met recentere hits die door ons zeer gesmaakt werd.
 
   
 
Spijtig van de temperatuur deze was wel ietsje te laag voor mei, maar hierdoor werden wij extra aangemoedigd om warm te blijven en een danspasje te wagen !
Dirk, de avond was geslaagd . Omstreeks 24.00 uur lieten wij de muziek stoppen en de tent sluiten. Dank u Dirk !!!
Na het ontbijt op zondag, weer verzorgd door de broodjesdienst van Walter, moesten wij onze campers verplaatsen naar onze volgende bestemming :” Verbeke foundation” in Kemzeke, ongeveer 15 km verder langs de expresweg. Wij werden daar verwacht rond 11,00 uur. Het was er zeer druk. Verbeke foundation is een park waar beginnende kunstenaars van alle mogelijke strekkingen hun eerste stappen kunnen en mogen zetten in de wereld van de “kunst”.
 
Geert Verbeke en zijn vrouw zorgden ervoor dat wij op een minimum van tijd allen in de hallen werden verwelkomt. Zeer uitgebreide, overdekte hallen met alle mogelijk voorwerpen stonden daar tentoongesteld. Het bezoek zelf was zeer verrassend, de beelden , schilderijen, fossielen, bewegende objecten enz. te veel om op te noemen, konden wij daar bewonderen. We waren natuurlijk niet gewoon om een dergelijke tentoonstelling te bezoeken maar konden zich toch vinden in deze zeer uiteenlopende en vreemde zaken.
Omstreeks 12,30 uur werd ons daar een kom soep met brood aangeboden. Ook hier weer was het gezellig samenzijn met elkaar, in de serre, om zo de bijeenkomst af te sluiten. Iedereen kon uiteraard nog in de hallen verder genieten van de getoonde zaken. Wij hebben nog even het futuristische, wandelende, door de wind voortbewegend object gaan bekijken vervaardigd uit kunststofbuizen.
 
   
    
 
Na een dankwoord van Willy aan iedereen en speciaal voor Walter, Erna, Dirk, Geert Verbeke en zijn vrouw werd het weekend afgesloten.
Groeten en tot...........
 
Willy
willy.keersmaekers1@telenet.be
 
 

Weekend 8 - 10 Mei 2015

 Bezoek nieuwe Dicar showroom en atelier - Heemkundig museum en boswandeling in Kasterlee - BBQ in Camping Houtum

 

Beste Mclouisvrienden,

Alweer kunnen wij terugblikken op een geslaagd weekend. Dank zij de weergoden, Dirk en jullie allen was het een prettige belevenis. Samenkomen op vrijdagnamiddag op de parking recht over Dicar en elkaar begroeten en de nieuwe deelnemers verwelkomen was plezant. Met 53 campers op de parking is niet niks. Een gezellige rondgang en uitgebreid kennismaken met de nieuwelingen onder ons om hen direct op hun gemak te stellen, hun te informeren hoe wij deze jaarlijkse bijeenkomst zagen en hoe het programma er juist zou uitzien. In de zon dit allemaal te kunnen uitleggen was niet verwacht maar dank zij de uitstap naar Turnhout met de nodige attributen lukte dit opnieuw.

 

Omstreeks 18,45 naar de vernieuwde plant van Dicar waar wij werden ontvangen door door Lou, Louis, Jhonny en Jackie.

Bij het binnen komen reeds direct in de stemming want de verwelkoming ging gepaard met een drankje naar keuze, bubbels, wijn fris en fruitsap, gewoon uit kiezen. Na de verwelkoming door Willy was er een video opname van Dirk. Dirk was op dat ogenblik in Milaan voor een bijeenkomst van de Europese fabrikanten en om de problematiek van campers in Europa in alle landen te bespreken. Dirk was daar gevraagd om als gastspreker op te treden.

Na het overhandigen van een geschenk werd er onder begeleiding een bezoek gebracht aan de nieuwe locatie. De toonzaal, het burelencomplex, het magazijn en de werkplaatsen werden toegelicht door de mensen van Dicar. Het was verrijkend om te horen en zien hoe het aan toe gaat in deze moderne ingerichte plaatsen. Alles goed doordacht en met aandacht voor de mens die er werkt. De rondgang duurde toch bijna een uur maar daarna konden wij genieten van een drankje en een hapje naar keuze.

Gezellig onderonsje met de mensen van dicar die uitleg gaven hoe zij het meegemaakt hadden en welke zaken er nog op het programma stonden in de nabije toekomst. Heel interessant om te horen hoe zij begaan zijn om alles beter en sneller te laten lopen ten dienste van ons motorhome bezitters. Wachttijden zo kort mogelijk houden in deze drukke bezigheden is, volgens hun, de eerste opdracht.

 

Omstreeks 22,00 uur onze campers opgezocht voor een verdiende nachtrust. s'Morgens om 0845 h

zijn Danny en Willy naar Kasterlee gereden om daar alles in orde te brengen op de camping om de aankomst van de anderen vlot te kunnen laten verlopen. Een verplaatsing va 5 campers en de ontvangst op de camping vroeg toch wel enige voorbereiding. Omstreeks 11,30 echter was iedereen veilig en wel aangekomen en een rustig plaatsje gevonden. Wij stonden volledig apart en dat was heel gezellig. Even iets eten en dan beginnen aan de namiddag activiteit. Een wandeling naar het heemkundig museum waar de groep in vier opgedeeld werd. Twee groepen onder begeleiding van een gids bezochten het heemkundig museum en de andere groep eveneens onder begeleiding een vertelwandeling door de Kastelese bossen. Na ongeveer 1 ½ uur wisseling van de groepen weliswaar na eerst gezellig een koffie gedronken te hebben in de cafe's vlakbij. Het was een verrassend bezoek aan het museum en een geslaagde wandeling in de bossen.

S'Avonds was er onze jaarlijkse bijeenkomst in de tent op de camping waar wij ons zoals steeds konden laten gaan. Een lekkere BBQ verzorgd door de de mensen van dinner events stond er op het programma. Hier was Dirk ,samen met zijn echtgenote, wel aanwezig en verwelkomde hij ons op

zijn leuke manier. Wij namen de gelegenheid te baat om aan Dirk en zijn lieftallige echtgenote een geschenk te overhandigen van de groep als blijk van genegenheid om al datgene wat Dirk voor de groep gedaan heeft tijdens de bijeenkomsten.

 

Omstreeks 21,00 uur werd het tijd om het dansende gedeelte van de avond in te zetten en dit onder de fantastische begeleiding van een in zijn vorig leven geweldige DJ : Dirk.

Hij bracht ons een mengeling van muziek die erg aanstekelig werkte om op de dansvloer onze beentjes uit te slaan. Dirk bedankt dat jij dit voor onze groep wilde doen. Duidelijk dat hier je oude liefde ligt, ze noemen het ook nostalgie.

De avond ronden wij af omstreeks 24,00 uur en moe maar tevreden gaan rusten na alles rustig aan de kant gezet te hebben met dank aan de vele helpende handen.

Zondagmorgen onder een rustig flauw zonnetje onze uitloopwandeling gedaan om onze koppen terug fris en monter te maken na de wervelende avond. Door het dorp en de bossen om te besluiten met een koffie of iets sterker???

Terug op de camping onze afsluitrede en na iedereen een rustige terugreis gewenst te hebben kunnen wij, de organizatoren, besluiten dat het weerom een geslaagd weekend is geweest met dank aan alle deelnemers voor hun bereidwilligheid om aan alles deel te nemen. Zonder jullie was het ons zeker niet gelukt.

// De organisatoren Danny en Willy

 

Weekend 16 - 18 mei 2014

Voetbalstadion Westerloo - Abdij Tongerloo - Kasteel van Jane de Merode - Wandeling door de bossen van Westerlo
 

Vooreerst willen wij als organisatoren iedereen die heeft deelgenomen aan het weekend te Westerlo van harte bedanken . Zonder jullie fantastische medewerking hadden wij dit fantastische weekend nooit kunnen brengen. Jullie waren gewoon fantastisch een plezier om voor jullie een weekend in te richten.

 

Vanaf vrijdag morgen was er mogelijkheid om op de parking van de eerste klasse voetbalploeg Westerlo te verblijven op een verharde parking, gewoon ideaal. Reeds vanaf de middag was iedereen aanwezig en was het weerzien hartelijk voor diegenen die reeds meerdere keren hadden deelgenomen en aangenaam verrast voor hen waarvoor het de eerste keer was.
Onze eerste activiteit was gepland voor de namiddag, een rondleiding in het gekende kuipje; met een spraakwaterval als gids namelijk: de pr van de club Jan Caers. Hij vertelde de geschiedenis en ook de moeilijkheden waarmede een kleine club heeft af te rekenen. Kortom heel interessant tenminste voor de voetballiefhebbers onder ons. s' Avonds hadden wij onze gekende aperitief bijeenkomst in de cafetaria van de club, speciaal voor ons vrijgehouden. Hier hebben wij gewoon genoten, ervaringen uitgewisseld, nieuwe bestemmingen besproken, parking plaatsen uitgewisseld enz. tot in de late avond. Willy knipte het licht uit omstreeks 10:30 tijd om te gaan rusten voor de volgende dag.

Zaterdag begon al vroeg , omstreeks 09:00 vertrekken naar de abdij voor een geleid bezoek. Onze gidsen stonden ons reeds op te wachten om, met een grote deskundigheid ons over de geschiedenis in te lichten en wetenswaardigheden te vertellen. Beide gidsen waren reeds begeesterd en konden niet stoppen met hun verhalen over de bloemrijke geschiedenis van de abdij. Na deze belevenis was het tijd om even bij te komen met een tas koffie, of ietsje sterker, om dan terug te leren naar onze campers.

Namiddag was het bezoek gepland aan het kasteel van Jane de Merode, nu gemeentehuis. Ook hier weer 2 gidsen die bevlogen waren om ons alles en nog veel meer te vertellen over de rijke geschiedenis van de familie de Merode. Heel leerrijk zelf voor mensen van Westerlo zelf, de gidsen wisten ons nog vele dingen te vertellen die wij zelf niet wisten. Ook hier was het weerom een leerrijke namiddag die wij opnieuw afsloten met een bezoek aan een taverne in net centrum van Westerlo. 's Avonds konden wij genieten van een verrassingsdiner die de organisatoren hadden voorzien.

 

Weerom gezellig samenzijn en met zijn allen genieten van een heerlijke maaltijd. De Lou en de Johnny van Dicar waren ons komen gezelschap houden. Hiervan werd gretig gebruik gemaakt om allerlei wetenswaardigheden aan dezen over te dragen en de laatste nieuwigheden te kennen die door Mclouis op de pijplijn staan om zodoende steeds hun modellen aan te passen aan de snel veranderende mode. We kunnen natuurlijk niet verbergen dat wij als Mclouis bezitters hierin zeker geïnteresseerd waren. Wij hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om Dirk het allerbeste met de zaak toe te wensen, helaas kon hijzelf niet aanwezig zijn. Dirk had verplichtingen in Londen, hij was uitgenodigd om een voordracht te houden op een bijeenkomst van de voornaamste constructeurs van Europa van campers.

De avond eindigde in een opperbeste stemming tot eenieders tevredenheid. Ook hier kwam nogmaals het plezierige te voorschijn, campers die reeds meerdere keren hadden deelgenomen en campers die voor de eerste keer deelnamen vormden een grote groep. Het feestje duurde ook hier weer tot de late uurtjes.

Zondag stond er nog een wandeling doorheen de groene long van Westerlo en door het dorp op het programma. Deze wandeling duurde ongeveer 2 uur en werd besloten met een bezoek aan een koffiehuis waar wij ons weekend hebben afgesloten. Hierna echter hebben toch enkele campers nog de moed gevonden om samen met de organisatoren het laatste op te drinken en zodoende omstreeks 16:00 uur alles goed achter te laten op de parking van de voetbalclub.

Wij als organisators zijn fier dat wij opnieuw een geslaagd weekend konden meemaken dank zij alle deelnemers en wie weet ontmoeten wij elkaar opnieuw volgend jaar hier of daar tijdens een volgende bijeenkomst.
Danny, Marie-Rose, Chris en Willy

 
 
 

20 - 24 mei 2013 

Toscane: San Gimignano - Fabriek McLouis -  Chianti in Castellina -  Kasteel Meleto - Colle de val d'elsa - 
 

Beste Mclouis vrienden,

Zoals in vorig Dicarkrantje verschenen is hebben wij van 20 tot 24 mei 2013 een bezoek gebracht aan de omgeving van Toscane. Wij hadden deze trip gepland in mei daar, volgens de weerkaarten, dat het beste seizoen was om daar te verblijven. Dit jaar echterware de weergoden ons minder goed gezind. Op maandag aangekomen op de camping in San Gimignano, die dag uitgerust en dinsdag onze welkomstreceptie gehouden, hierover niets dan lof voor de gerant van het restaurant.

 

 

Woensdag naar Mclouis.

Daar ontvangen zoals alleen een bedrijf met klasse dat kan waarmaken. Een heerlijke koffietafel stond voor ons gedekt, tussen verschillende dranken konden wij kiezen, kleine hapjes, lekkere broodjes kortom fantastisch. Ondertussen even een groepsfoto gemaakt en ons gezelschap opgedeeld in 3 groepen. Elke groep werd begeleid door 2 lieve dames van Mclouis. Eentje gaf een zeer duidelijke uitleg en de andere zorgde ervoor dat iedereen de afgesproken details in de gaten hield. Wat opviel tijdens het bezoek was de efficientie waarmede alle werkplaatsen waren uitgerust, met de meest moderne machines, volledig computer gestuurde eenheden enz. Werkelijk een bedrijf dat zeker en vast mee zal spelen op de markt van de Motorhomes. Na het bezoek opnieuw naar de vergaderzaal waar opnieuw de ploeg van de catering voor een nieuwe lading lekker heden had gezorgd. Wij kunnen alleen maar zeggen, het was top; dat gaan wij nog zelden kunnen meemaken.

  

In de namiddag gebruik gemaakt van de bussen ons door Mclouis ter beschikking gesteld om de mooie omgeving te bewonderen. Een bezoek aan Chianti in Castellina. In dit kleine maar zeer oud stadje konden wij even de geur van het verleden opsnuiven en genieten van het zonnetje. Een wandeling in stadje was de moeite waard. De overdekte gaanderij, het oude kasteel en de middeleeuwse straatjes konden de meesten wel bekoren. Wij hebben van de gelegenheid ook gebruik gemaakt om even een hapje te eten in een plaatselijk restaurant.

Verder naar Meleto voor een begeleid bezoek aan het 11de eeuwse kasteel. De 2 dames die ons begeleiden deden dat uitstekend maar ook de degustatie van de echte Chianti wijnen was niet te versmaden. 3 Heerlijke wijntjes mochten wij proeven. Dan verder het kasteel bezichtigen, het theater was nog voorzien van de originele muur schilderingen uit de 18&>33; eeuw, prachtig gewoon.

Op naar de volgende bestemming, Colle de val d'elsa. Het oudste gedeelte is nog ommuurd, hier vinden wij de enotheek van onze volgende gastheer Pietro. Hier een gastheer aan het werk, weerom proeven van uiterst lekkere wijnen, chocolade, balsamico en meer.... 

Daarna een wandeling door het oude gedeelte van de stad, een lange afdaling naar ons restaurant waar ons een heerlijk diner stond te wachten met alleen Toscaanse specialiteiten.

Donderdag morgen om 09,00 stonden de bussen ons opnieuw op te wachten voor onze uitstap naar Volterra, een oude Etruskische stad. . Ongeveer 3 uur later werden wij aan de bussen verwacht die ons naar de volgende bestemming zouden brengen San Giminiano. Ook deze stad gekend vanwege de nog overblijvende 12 torens was meer dan een bezoek waard.

Omstreeks 18,00 uur werd iedereen verwacht op het afsluitend etentje in het restaurant. De chef, Leonardo, had opnieuw zijn best gedaan om er iets heerlijk van te maken.

Na de nodige afsluitredes en na het sluiten van de deuren is iedereen vermoeid en tevreden gaan slapen, sommigen zelfs waren onwetend dat ze gingen slapen, waarschijnlijk was de lekkere wijn van het eten daar de oorzaak van.

 

Vrijdag morgen nog afscheid genomen van de campers en met grote tevredenheid blikken wij terug op deze geweldige reis naar de Mclouis fabriek.
Nog even een aantal mensen bedanken voor hun inzet:
Dirk, zonder hem hadden wij dit nooit klaar gekregen, zijn steun zowel op moreel als op alle andere vlakken, bedankt Dirk
Serena, voor het fantastische bezoek aan de fabriek en de afspraken met de buseigenaar, met Pietro enz. Bedankt
Alle deelnemers, voor hun medewerking en voor hun bereidwilligheid om eventuele obstakels te helpen oplossen, bedankt.
Beste vrienden jullie horen van ons tijdig wanneer de volgende afspraak zal doorgaan.

 

Weekend 11 - 13 mei 2012

Camping Houtum - Fietstocht Kasterlee - Avond BBQ
 

Op 11-12-13 Mei 2012 vond te Kasterlee de tweede happening plaats van de Mclouisvrienden. Gelukkig waren de weergoden de organisatoren gunstig gezind want het weekend werd niet geplaagd door regenbuien of zelf slecht weer. De organisatoren hadden weer voor een afwisselend programma gezorgd en zo kon iedereen aan zijn trekken komen. Op vrijdagavond was er een gezellige bijeenkomst voorzien van de nodige versnaperingen en een drank aangeboden door Dirk, zaakvoerder van Dicar. De avond werd besloten omstreeks 24,00 uur .

 

Zaterdag hadden de organisatoren opnieuw voor de bestelling van de broodjes gezorgd en zo kon iedereen gezellig ontbijten. Omstreeks 09u45 werd dan het vertrek gemaakt van een fietstocht van ongeveer 30 km en dit jaar voorzien van een koffiestop in een gezellige taverne ongeveer halfweg. Een andere groep kon met een treintje een bezoek brengen aan een geitenboerderij. Dit viel erg in de smaak ,een goede begeleiding, een lekkere tas koffie en mogelijkheid tot het aankopen uit een grote keuze van geitenkaasjes in alle vormen en smaken. In de namiddag konden de groepen wisselen en zo kon iedereen van de uitstap genieten. Ook voor de kleinsten is er altijd iets mogelijk op de camping, er is een grote speeltuin met allerhande speeltuigen.

De avond werd zoals vorig jaar besloten met en gezamenlijke BBQ. De firma Dinner Events , ook hier was alles tot in de puntjes verzorgd. Deze avond bleven weer velen genieten van het samenzijn en meerderen waagden zich zelf op de dansvloer. Omstreeks 24,00 uur werden de lichten gedoofd en kon iedereen rustig gaan slapen.
De zondagmorgen hadden de organisatoren opnieuw gezorgd voor broodjes. De verrassing van de dag was dat de organisatoren gedacht hadden aan alle dames, het was moedertjesdag, met een attentie die zeer erg gesmaakt werd door deze.

Na een fikse wandeling door het dorp werd het weekend besloten met een dankwoord door de organisatoren. Hier werd medegedeeld dat er voor volgend jaar geen bijeenkomst is voorzien maar wel een bezoek aan de Mclouisfabrieken in Italie. Dit hadden de organisatoren medegedeeld in de briefing . Een voorlopige planning werd medegedeeld en het bezoek zal doorgaan van maandag 14 tot vrijdag 18 mei 2013. De details zijn uiteraard nog niet gekend maar gelieve toch met deze rekening te houden.

 

Ontstaan McLouisvrienden:

 
Op een zomerdag op de camperplaats te Minheim aan de Moezel in Duitsland is het allemaal begonnen. Vrijdagmiddag, 15 augustus 2010, met moederkesdag, 6 Mc Louis Tandys reden de camperplaats op, en kwamen toevallig naast elkaar geparkeerd te staan. Het zonnetje straalde, de luifels werden uitgedraaid, tafeltje en stoeltjes uitgepakt, een koel drankje, en het genieten kon beginnen. De motorhomereizigers kenden elkaar nog niet, maar zoals wel meer gebeurt op een camping, stond de een al snel bij de andere een praatje te slaan. Gedeelde interesses scheppen direct een band.
Op een gegeven moment komt er een Duitse man voorbij, kijkt verrast op naar de 6 Tandys in lijn, en vraagt benieuwd aan de eigenaars, Willy, Danny en Jos of er soms een Tandy-weekend wordt georganiseerd. Nee hoor, antwoordt een van de mannen, het is gewoon toeval, er is helemaal niets georganiseerd.
Maar het idee blijft toch hangen in de hoofden van de kampeerders.
's Avonds, na hier en daar een gezellige bbq, of een lekker ovengerecht, zitten de Willy, Danny en Jos samen met hun vrouwen bijeen onder één van de luifels, genietend van een lekker glas wijn, en hebben een plezierige avond.
Tot het gespreksonderwerp gaat over de Duitse man van vanmiddag. Al gauw blijkt dat ze, sinds de Duitser, allemaal stiekem al een beetje fantaseerden over zo'n weekendje, "misschien is het wel niet zo'n gek idee".
En dan beginnen ze volop te kletsen, te verzinnen en te bedenken wat ze allemaal zouden kunnen organiseren als ze voor 1 weekend 20 dezelfde motorhomes zouden bijeen krijgen. Welke activiteiten zouden ze kunnen doen, wie zorgt voor het eten en drinken, welke locatie zouden ze kiezen, wat het zou kosten, hoe moesten ze de Tandy-rijders bereiken, wie zou welke taak op zich nemen, enzovoort enzovoort. Het werd een geanimeerde avond, en een droom kwam stilaan meer en meer binnen de lijnen van de eventuele haalbaarheid. De mannen zaten op een en dezelfde lijn, en dan is er veel mogelijk.
Danny kwam met het voorstel van bij thuiskomst naar Dicar te rijden en hun plannen voor te leggen aan Dirk. Die vond het meteen een mooi initiatief, en hij wou direct het hele project financieel ondersteunen. Hij vond wel dat alle Mclouis-klanten erbij mochten zijn, en niet enkel de Tandy-klanten. De organisatie zou bij de mannen blijven, en Dicar zou het financieel draaglijk maken.
In de weken die volgden, werd er regelmatig vergaderd tussen de mannen onderling, en soms ook bij Dicar, er moest immers aan heel wat gedacht worden.
Er werd besloten om een weekend in mei 2011 te organiseren, van vrijdagmiddag tot zondagavond, en als locatie werd Camping Houtum in Kasterlee gekozen, waar plaats voor 30 motorhomes werd gereserveerd. Een grote feesttent stond al ter beschikking, en de staanplaatsen waren besproken. De traiteur werd op de hoogte gebracht. Nu enkel nog de activiteiten concreet uitwerken en feestvierders bijeen zien te krijgen.
Er werd een uitnodigingsbrief opgesteld die bij alle Mclouisklanten van Dicar in de postbus kwam (ttz, dat was althans de bedoeling, maar door een stom computerfoutje zijn er honderden klanten niet aangeschreven, waarvoor onze excuses. Deze fout maken we maar een keer!). Aanvankelijk hoopten de initiatiefnemers toch dat ze een 20-tal geinteresseerden zouden sorteren, dan zou het in ieder geval al geen flop zijn. De schrik zat er toch een beetje in. Zouden we wel,of wat als? Met enige bezorgdheid deden ze de honderden uitnodigingen op de post.
En toen gebeurde het onverwachte: er vielen inschrijvingen in de bus! Snel al 10, dan 20, 30, en na 2 weken al 50. Het werd een onverhoopt succes! Maar nu werd de Willy, Danny en de Jos opnieuw zenuwachtig. Ze hadden maar voor 30 motorhomes plaats! Maar Dirk stelde de mannen meteen gerust, er zou nog plaats genoeg zijn.
Uiteindelijk kwamen er 79 inschrijvingen toe, en werd zowat de volledige Camping Houtum afgehuurd.
Wat in mei 2011 volgde, was voor iedereen een uitzonderlijke plezierreis doorheen een zonnig en stralend weekend van ongedwongen en heerlijk samenzijn, van lekker eten, lekker drinken, dansen, wandelen, fietsen en gewoon gezellig kletsen.
Zondagavond viel voor velen het afscheid van een prachtig weekend toch zwaar.
Maar de plannen waren toen al reeds gesmeed !!