Home
 

Voor onze Dicarklanten

 
Corsica met je motorhome

Je bent de gelukkige bezitter van een motorhome. Daarmee maakte je een goede keuze. Sommigen zitten er nu mee in hun maag dat ze wel wat willen ontdekken in Europa maar het zelf allemaal bespreken en uitzoeken hen net iets te veel gevraagd is van hun vrije tijd. Waarom dan niet gebruik maken van mensen die alles reeds voor je planden en bespraken. Gebruik maken van een organisatie die zorgt voor gidsen en toegangen die als individuele bezoeker nu net iets moeilijker toegankelijk zijn.

Daarom bieden we je nu aan om Corsica te bezoeken met je motorhome onder leiding van een Vlaamse gids. Onze leuze: laat het werk door anderen doen en geniet tenvolle van je reis zonder allerlei beslommeringen of problemen bij ziekte of ongeval die je reis helemaal in het water kunnen laten vallen.

Wanneer vertrekken we: We komen samen op camping in Torre del Lago Puccini (ten noorden van Pisa) op 31 mei 2011. Wandelschoenen verzekeren je van een extra comfort.

Duur: 18 dagen

Prijs: 578 euro per persoon, inbegrepen campinggelden, ferrykosten, 2 bezoeken, 3 avondmaaltijden inclusief drank, fooien en elektra.

De deelnemers worden vooraf even samengebracht bij Dicar in Geel waar nog wat noodzakelijke info over de reis zal worden gegeven. En waar een verrassing je wacht !

Inschrijven kan via Dicar of via Jef Verrezen 014-234421

 

Mogelijkheid tot inschrijven voor 3 extra excursies:

1.      Een tocht naar Bonifacio en een boottocht langs de Calanques. Extra: € 47

2.      Een tocht langs de Calanche kliffen, Porto en Cargèse. Extra € 55

3.      Een tocht naar Bastia en Saint-Florent, het St.-Tropez van Corsica. Extra €56
 

De reis in het kort.

 

Op 1 juni steken we over met de carferry van Livorno naar Bastia. We verblijven in Porto Vecchio. We bezoeken het gebied van de Bavella en rijden naar Solenzara en de col de Larone.

Busexcursie naar Bonifacio en boottocht. Bonifacio is gesticht op een schiereiland. De omliggende rotsen zijn allemaal uitgehold door de zee. In Bonifacio is onder meer de film ‘De kanonnen van Navarone’ opgenomen. Aan de haven zien we de vissers bezig aan hun netten. De vangst van kreeften is een belangrijke bron van inkomsten voor de lokale vissers. De boottocht voert langs de grot van de draak en de kreek van Fazio.

 

Op dag 6 rijden we naar onze volgende camping in Porticcio: camping Benista.

Tocht naar de Calanche-kliffen en bezoek aan Porto en Cargèse.

Vanuit Porticcio bezoeken we Ajaccio met een veerbootje. Alles in de stad draait om Napoleon.

Een andere uitstap brengt ons vanuit Ajaccio en de baai van Sagone richting Vico. Vico is een echt Corsicaans bergdorp. Langs een bergweg klimmen we naar het bos van Aïtone. Eén van de mooiste bossen van Corsica. Het is gelegen op een hoogte tussen 800m en 2000 m. Via een schitterende bergweg, die de Gorges de Spelunca volgt rijden we naar Porto. Porto bekend voor één van de mooiste zonsondergangen. Iets voor de fotografiekunstenaars.

Tussen Porto en Piana ligt het mooiste stukje kust van Corsica: Les Callanches, prachtige granietformaties. We sluiten de dag af met een bezoek aan Cargèse. IN 1663 kwamen hier de Grieken aan land die op de vlucht waren voor de Turken.

Op dag 9 rijden we naar Corte

We bezoeken Corte en wandelen door de prachtige vallei van de Restonica.

Op dag 11 rijden we naar Calvi waar we verblijven op camping La Pinède.

We wandelen er langs de prachtige stranden, bezoeken de winkelstraat en de kerk van St.-Marie-Majeure. Verder zien we le Tour du Sel, een monument van Colombus, de citadel en de kathedraal van St.-Jean Baptiste. We zullen niet genoeg hebben aan één dag in Calvi.

Op dag 14 gaan we naar onze camping in Moriani – Plage.

Van hieruit doen we een busexcursie naar Bastia en via de oostkust steken we over naar Pino van waaruit we onze weg vervolgen langs de westkust.We bezoeken St-Florant.

Op dag 17 schepen we in voor Livorno en rijden door naar Torre del Lago Puccini waar we de volgende avond ons afscheidsdiner nemen.

 

Indien je meewil dan is zo snel mogelijk inschrijven de boodschap. Het zal een prachtige reis worden waarbij we gans Corsica verkennen met bezoeken aan enkele belangrijke kerken, musea en prachtige natuurfenomenen.

Meer info: Jef Verrezen, Taxandriastraat 29, 2260 Oevel 014-234421
 
 
 
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
 

 

Programma ACSI kampeerreis Parijs: zondag 17 april – zondag 24 april 2011 en zondag 4 september – zondag 11 september2011


Prijs 388 € /pers bij 2 personen per camper of caravan (alleenreizenden 455 €)
Facultatieve excursie (apart te boeken) naar Versailles (incl. lunch) : 51 € / pers.


Dag 1: zondag

Aankomst op ‘Camping Caravaning International’ in Maisons-Laffitte (Parijs).In de namiddag naar Montmartre. Wandeling: Moulin Rouge, Sacré Coeur en Place du Tertre. Daarna gebruiken we hier ons welkomstdiner.

 

Dag 2: maandag

‘s Morgens eerst naar de moderne wijk La Défense. Daarna naar de Arc de Triomphe, gevolgd door een wandeling over de Champs- Elysées, door de Jardin des Tuileries, langs het Louvre en Palais Royal.


Dag 3: dinsdag

We bezoeken de wijk ‘Le Marais’. De wandeling begint op de ‘Promenade Plantée’ en gaat verder langs de Place de la Bastille (o.a. de ‘nieuwe’ opera), de Place des Vosges en de Rue des Rosiers (jodenbuurt) met een bezoek aan het ‘Mémorial de la Shoah’ over de Jodenvervolging. De wandeling eindigt bij het Centre Pompidou, waarna u de rest van de namiddag naar eigen inzicht kunt besteden met bijv. een bezoek aan het musée d’ Orsay of het Louvre.

 

Dag 4: woensdag

Voormiddag: bezoek kerkhof Père Lachaise

’s Avonds een boottocht op de Seine zodat we ook de ‘lichtstad’ eens kunnen bewonderen. van op de rivier..


Dag 5: donderdag

We beginnen bij de Eiffeltoren en wandelen dan naar de Dôme des Invalides. Na onze gezamenlijke lunch in het Quartier Latin gaan we verder langs het Panthéon naar de Mosquée de Paris. Na ons bezoek aan de moskee genieten we nog van een kopje thee met een (zoet) gebakje in het hierbij horende theehuis. We besluiten de dag met een korte wandeling door de ‘Jardin des Plantes’ (plantentuin).

 

Dag 6: vrijdag

Facultatieve excursie: Dagexcursie met lunch naar Versailles voor een bezoek aan het paleis en de tuinen.

 

Dag 7: zaterdag:

Naar Ile de la Cité waar we de Sainte-Chapelle en de kathedraal van Notre-Dame bezoeken.

Dan naar het Centre Pompidou; vrij rond lunchtijd. Daarna kunt U, indien u dit wenst verder het programma volgen:een wandeling via de Opera en de Place Vendôme .

We besluiten de dag met een bezoek aan de Montparnasse toren met een onvergetelijk uitzicht over de stad.

 

Dag 8: zondag

Vrije dag. ‘s Avonds afscheidsdiner.

Eventueel bezoek aan ‘Marché aux Puces’ (rommelmarkt).

 

Nota: alle verplaatsingen gebeuren met het openbaar vervoer (RER en metro).

Een zgn. ‘Carte Navigo’ waarmee je gedurende een week alle openbaar vervoer in Parijs (metro, RER, bus) mag gebruiken is in de prijs inbegrepen.

 

Verdere informatie:

 

F Meeusen

Wolfstraat 27

2330 Merksplas

Tel: 014/63.44.36

GSM: 0475/189697

E - mail : fmeeusen@telenet.be

 

Camping - Bed and Breakfast "Le Grand Cloire" in de Charente-Frankrijk

Belgen in Frankrijk
Bij aankomst 1 aperitief per persoon gratis!