Home

Overnachten:

 

Waar mag ik staan op een openbare plaats?

Je mag staan op elke plaats waar een wagen mag parkeren of stilstaan. Je mag staan op elke parkeerplaats als dusdanig aangegeven. Tenzij er een verkeersbord geplaatst is dat verbod op campers aangeeft.

 

Motorhomeparkings

Benevens de gewone parkeerplaatsen zijn er ook parkings speciaal voorzien voor campers. Mobilhomeparkings kan je terugvinden in de zogenaamde motorhomegidsen. Een voorbeeld van zo een gids is de Facile –en –Route Campergids. Hier vind je een overzicht van alle motorhomeparkings in 15 Europese landen. Hierin staat het adres van de parking, GPS coördinaten, prijs, de voorzieningen en soms een foto van elke parking vermeld.

De parkings hebben dan gewoonlijk extra parkeerruimte, ideaal voor de mobilhome, een rooster om afvalwater te lozen, een aansluiting voor 220V netspanning de mogelijkheid vers water te nemen bewaking en soms zelf wifi.  Motorhomeparkings met enkel een staanplaats zijn meestal gratis, parkings met uitgebreidere voorzieningen zijn betalend.

     

 

Campings en campingvoordelen 

 

Er zijn 2 grote organisaties die een aantal campings bundelen waar je tijdens het voor- en naseizoen tegen een sterk verminderd tarief kan overnachten met je motorhome. We leggen beide systemen even uit.

 

Campingcheque 

Een campingcheque kost 14 euro en is 2 jaar geldig. Zo’n cheque is geldig voor 1 overnachting met 2 personen inclusief de staanplaats voor motorhome of caravan, electriciteit, douches en maximum 1 hond indien huisdieren zijn toegelaten op de camping. Nadeel: je moet de cheques op voorhand aankopen en mogelijk gebruik je ze niet allemaal of helemaal niet.

  

Camping Card 

Is een product van de ACSI-campinggidsen. Bij de aanschaf van een campinggids of van de speciale camping card gids wordt je meteen in het bezit gesteld van een campingcard. Deze kortingskaart geeft recht op vermindering aan de deelnemende campings die staan vermeld in het camping card gidsje en in de overige ACSI-kampeergidsen. 

Afhankelijk van de camping betaal je 10, 12 of 14 euro per nacht voor 2 personen, inclusief staanplaats voor motorhome of caravan, electriciteit, douches en maximum 1 hond, tenminste zo honden zijn toegelaten op de camping. De perioden dat de kortingskaart wordt aanvaard staan vermeld in het camping card gidsje.

Voordeel: je moet niet op voorhand investeren. Je toont eenvoudigweg je kortingskaart op de camping bij het in- en uitchecken. Je bespaart hiermee 10 euro en meer per dag.

 

Boeken 

  • Campergids Facile-en-Route van de uitgeverij Facile Media. Een Nederlandstalige gids vol informatie voor reizigers met een camper en bevattend 6000 overnachtingsplaatsen in Europa.
  • France Passion van de uitgeverij Albrecht de Graeve. Geeft informatie over 2000 plaatsen bij Franse wijnboeren waar je gratis kan overnachten.
  •  Fattore Amico van de uitgevrij Facile Media Geeft informatie over 190 plaatsen bij wijn- en fruitboeren waar je gratis kan overnachten.
  • Kampeerautovriendelijke gemeenten een uitgave van Vakantiegenoegens. Geeft een overzicht van 2200 camperplaatsen in Europa
  • Pro-Mobil Stellplatz- Atlas Camperplaatsen in Europa. Er bestaat een boekdeel per land of landdeel.