Home

Accessoires 

                   

Bij een motorhome heb je ruime keuze aan accessoires om het reizen zo praktisch, comfortabel, veilig en autonoom mogelijk te maken. Hieronder vindt je een overzicht van de meest gekozen accessoires. Een aantal populaire accessoires zijn inbegrepen in het gratis Dicar Pack.

 

 

Praktisch en Comfort

 

Luifel

Een luifel is een welgekomen accessoire. Denk maar even hoe je leefruimte als het ware verdubbeld in oppervlakte met dit ‘overdekt terras’. Het biedt je bescherming tegen regen en zon en toch geniet je van de buitenlucht. De kinderen kunnen thuis vertoeven en in uit lopen zonder steeds in het woongedeelte te moeten zijn en de ouders met lede ogen aanzien hoe vloer en zetels weer onder het zand komen te zitten.

De knikarmluifels kunnen zowel op het dak als tegen de wand worden gemonteerd. De luifels zijn op een eenvoudige manier uit te rollen. De telescopische steunpoten zitten met een snelkliksysteem vastgehecht in de beschermkap. Eenmaal opgesteld is het nuttig luifel en poten te stabiliseren met de bijgeleverde touwen en haringen. Bij hevige wind is het echter geraadzaam het luifel weer op te rollen.

Een luifel zit in ons gratis Dicar-pack inbegrepen!

 

 

 

TV+DVD

In het voor- en najaar zijn de avonden al wat langer en kruipt de verveling naderbij. De kinderen zijn wel eens rumoerig en je zoekt een tijdverdrijf. Je wil wel eens weten welk nieuws er te rapen is op het thuisfront en in de wereld. Liefst hoor je dat dan toch in je eigen vertrouwde taal. De TV die We bij Dicar plaatsen zijn lichtgewicht flatscreen TV's met geïntegreerde DVD speler op 12V, ideaal voor de mobilhome.

 

Schotelantenne

Een schotelantenne is noodzakelijk om TV-zenders te ontvangen, deze wordt geplaatst op het dak van de camper. Er bestaat de keuze tussen een manuele- of automatische satelliet. Bij de manuele moet de schotelantenne handmatig gericht worden voor satelliet ontvangst, bij de automatische is dit niet nodig. Daarnaast heb je een kaarthouder en een abonnementkaart van bv. TV-Vlaandern. Deze kan je kopen bij jouw elektrozaak.

De positie van de schotelantenne naar de satelliet moet altijd vrij van obstakels zijn! Geen struik, boom, plant, laat staan een gedeelte van een gebouw zou tussen de schotelantenne van je camper en de satelliet mogen staan! De positie van de schotelantenne naar de satelliet moet altijd absoluut vrij van obstakels zijn! Een klein obstakel betekent verlies van het signaal, zelfs een totaal verlies van het signaal.  Ook boombladeren zijn obstakels voor het signaal!
Denk ook aan de weersomstandigheden: regen, sneeuw, hagel kunnen  een obstakel zijn.

 

 

Fietsendrager

Er bestaan dragers voor 2,3 of 4 fietsen. Je moet er echter rekening mee houden dat 4 fietsen een grote belasting zijn voor de achterwand omdat de trekkracht zich schuin naar achter beweegt. Hoe minder fietsen, hoe rechter naar beneden zich de gewichtscurve beweegt en dan ook minder belastend is voor de achterwand. Respecteer het aangegeven draagvermogen van de fietsendrager. Ga er in geen geval opstaan en rijd voorzichtig over oneffenheden in het wegdek. Kijk ook na of er reeds bevestigingspunten voor een fietsendrager zijn voorzien op je camper. Indien niet laat deze klus dan klaren bij Dicar. Wij weten precies waar je het fietsenrek mag bevestigen.

Bij motorhomes met een grote garage is het ook mogelijk om fietsten te stallen in de garage. Binnenin de garage kan ook een fietsendrager geplaatst worden zodat de fietsen niet omvallen.

Een andere oplossing is natuurlijk vouwfietsen in de kofferrruimte van je camper wegbergen.

 


    

 

Turboventilator

Geplaatst in de opening van één van de dakluiken. Dit is een krachtige ventilator die in twee richtingen werkt.

a. Deze kan zorgen voor een krachtige afvoer van de kookdampen en eveneens warme lucht uit je camper verdrijven.

b. Laat je deze ventilator in omgekeerde richting draaien dan kan hij ervoor zorgen dat bv koude lucht van buitenaf wordt aangevoerd.

 

 

Wielkeggen en steunen

Bij het stallen van je camper is de ondergrond vaak niet helemaal horizontaal. Wielkeggen zijn een eenvoudig hulpstuk om je motorhome waterpas te zetten. Wielkeggen gebruik je door ze voor het wiel te plaatsen dat je wil verhogen. Vervolgens voorzichtig erop rijden en je gemotoriseerde woning staat horizontaal.

Wil je motorhome gewoon stabiel zetten eenmaal terplaatse, dan kan je op een eenvoudige en goedkope manier steunen monteren onder je motorhome. Deze blokkeren de veren van het chassis waardoor de motorhome stabiel komt te staan en niet meer zal wiebelen.

Wielkeggen en steunen zijn inbegrepen in het gratis Dicar Pack!

    
 
 

Energie en autonomie:

 

Zonnepaneel

Een zonnepaneel lever stroom aan de batterij van het woongedeelde. Zo kan de batterij ook opgeladen worden wanneer u niet rijdt of niet op 220V netspanning bent aangesloten. Zeer handig als u voor meerdere dagen op dezelfde locatie in uw motorhome wil verblijven en geen netspanning beschikbaar is. Het zonnepaneel is een veel gekozen accessoire en is ook meer geschikt voor een camper dan een stroomgroep. Bij een stroomgroep moet met men rekening houden met het hogere gewicht, het lawaai en geuren die ontstaan bij benzine verbranding.

 

 

Tweede woonbatterij

Elke motorhome is voorzien van één woonbatterij en één startbatterij voor de motor. Met een enkele woonbatterij is er stroomvoorziening voor ongeveer 2 dagen als er geen oplaad mogelijkheid is. Deze duur wordt verlengt met een dubbele woonbatterij. Er moet echter rekening gehouden worden met bijkomende gewicht van zo een tweede batterij.

 

LPG

Standaard werkt de verwarming, boiler, kookvuur en frigo bij de meeste motorhomes op propaangas. Maar het is ook mogelijk om deze te vervangen met LPG-flessen te plaatsen op uw motorhome. Het voordeel hier is de lagere prijs van LPG en het eenvoudig bijtanken aan een LPG station. Bij propaangas hoort telkens de gehele gasfles vervangen te worden. Het installeren van een LPG tank is vooral aan te raden bij uitgebreid winter gebruik.


 

Veiligheid

 

Achteruitrijdcamera

Zeer handig bij het achteruitrijden en parkeren. Hierdoor je een duidelijk zicht van wat zich achter jouw motorhome bevindt en is daarom ook handiger als parkeersensoren.

 

 

Gasalarm

Deze geeft alarm bij het detecteren van een gaslek (propaan/butaan), koolstofmonoxide (CO) en KO-gassen.

 

 

Veiligheidsloten

Extra stevige sloten tegen inbraak , deze sluiten de instapdeur en de twee garagedeuren af.

    

 

 

Gratis Dicar Pack

 

Voor uw gloednieuwe mobilhome levert Dicar al een aantal gratis accessoires en extra’s. Deze houdt in:

Zonneluifel

Radio-cd/aux/mp3

Houtinleg dashbord

Luxe cabine tapijt

Cabine-isolatie set

20m elektriciteitskabel met adapter

Toiletvloeistof (2L)

Wielkeggen en wielsteunen

Technische keuring

Camper parking gids