Home

Veiligheid

  

 Enkele algemene wenken:

  -Laat je motorhome nooit onbeheerd achter op een afgelegen, verlaten plaats.

  -Slaap niet op parkings langs autostrades maar verkies een camping die op een doorgangsroute ligt of zo kort mogelijk bij een autostrade is gelegen.

  -Ga niet in op de gebaren van een inhalende bestuurder die teken doet dat er wat mis is met je camper.

  -Laat nooit iets waardevols zichtbaar in je camper liggen.

  -Sluit de gordijnen of rollo’s.

  -Sluit tijdens het rijden en zeker in de file of de stad alle deuren aan de binnenzijde, ook deze van het woongedeelte.

 -Let op bij vragen van een onbekende bv. bij een benzinestation, die gewoon je aandacht wil afleiden terwijl de kompanen vlug wat wegritsen uit je    motorhome.

  

Veiligheidsaccessoires

Achteruitrijcamera

Zeer handig bij het achteruitrijden en parkeren! Hierdoor heb je een duidelijk zicht over wat er zich achter jouw motorhome bevindt. Een camera is daarom ook handiger dan parkeersensoren. Met behulp van een achteruitrijcamera kan je zonder hulp van derden op een veilige manier met de motorhome achteruitrijden.

 

Gasalarm

Dit slaat alarm bij het detecteren van verscheidene gassen.  Een bekend type is het TriGas alarm. Dit is een nieuw detectiesysteem voor slaapgassen (narcosegas), koolmonoxide, propaan- en butaangassen. Aan te sluiten op het 12 volt-systeem van de camper en caravan. Detecteert gassen binnen enkele seconden.

 

Veiligheidssloten

Extra stevige sloten tegen inbraak.  Voor de beveiligng van het woongedeelde zijn er de Fiamma-sloten en voor de cabine de HeoSafe-sloten. De Fiamma-veiligheidssloten worden gebruikt voor de deur van de camper en de deur van de garage. Het is een uitstekend afschrikkingsmiddel tegen inbraak. Gemaakt van geverfd aluminium, zonder plastic onderdelen. 

De HeoSafe-veiligheidssloten beschermen de cabine tegen inbraak en kunnen aan de binnenkant van de cabinedeur bevestigd worden. Ze zijn onopvallend en gemakkelijk in gebruik.

 
     
 Achteruitrijcamera Fiamma Veiligheidslot  TriGas Alarm