Home

Formaliteiten

 

MTM of maximale toegelaten massa 

De maximale toegelaten massa van je motorhome is het maximum gewicht dat de motorhome mag wegen op de grond.  Het is de constructeur die de MTM bepaalt. Deze is afhankelijk van de bouw en de assen.

 

Verkeersbelasting op mobilhomes
Vanaf 2011 wordt de verkeersbelasting van uw motorhome bepaald door te MTM (Maximum Toegelaten Massa) van uw mobilhome.  

 

 MTM uitgedrukt in kg

 Bedrag in euro

 0-1500

€ 92,40

 1.501 -3.500

€ 132,00

 3.501 - 7.999

€ 145,20

 8.000 - 10.999

€ 184,80

 11.000kg en hoger

€ 290,40

 

De mobilhome-verzekering

De verzekering van een motorhome hoeft niet duur te zijn. Denk er echter aan dat je met een kapitaal onderweg bent veelal schommelend tussen de 40.000 en 70.000 euro. Bedenk daarbij dat je camper de eerste jaren haast niet aan waarde inlevert en dat de kans op schade voor een onervaren camperbestuurder groter is dan voor een oude rot in het vak. Dus is een omniumverzekering misschien toch het overwegen waard.

Het te betalen tarief wordt bepaald door de waarde van de motorhome en de kilowatt (kw) van de motor. Een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid kan je reeds afsluiten voor ongeveer € 200. Wil je voor dezelfde motorhome een omnium afsluiten dan zal je ongeveer 600 euro moeten betalen. Een specialist in verzekeringen voor vrijetijdsvoertuigen is Ruwelka, Dicar heeft voor geïnteresseerden brochures beschikbaar.

 

Financiering van uw mobilhome

 
Raadpleeg hiervoor onze speciale rubriek financieringen. Met een financiering wordt bedoeld dat de bank het volledige of gedeeltelijke bedrag van de aankoop van je motorhome voorschiet.  Natuurlijk betaal je nu meer voor je motorhome maar er zijn ook voordelen aan verbonden. Je kan je betaling spreiden over verschillende maanden of jaren. Je bepaalt zelf hoeveel je maandelijks wil aflossen. Je hoeft bijvoorbeeld geen vaststaand geld vrij te maken. Je hoeft in je gezinsbudget niet tot op de limiet te gaan.

Koop liever de camper die volledig aan je wensen voldoet dan jarenlang te moeten rijden en wonen in iets wat je voortdurend ergert. Dicar kan haast aan ieders verlangens voldoen.